Güncel Haberleri Tümü

Dr. Hakan USTA, Birlikte Başaracağız...

Değerli Halkımız,

Covid vakaları nedeniyle ülkemizin yaşadığı sıkıntılı süreci sizlerle birlikte el ele vererek yönetmeye çalışıyoruz. Sizler evlerinizde kalarak katkı sağlarken bizler sağlık kuruluşlarımızda özverili çalışmalarla hastalığa yakalananların hizmetini vermeye gayret ediyoruz. Yine aile hekimlerimizle sizlere yardımcı olmak için ve gerekenleri yapmak üzere hazır bekliyoruz.Ayrıca sahada görev alan arkadaşlarımızla da virüs bulaşmış ya da şüpheli olan vatandaşlarımızın temas etmiş oldukları şahısları tespit etmeye ve o kişileri de gözetim altında tutmaya azami özen gösteriyoruz.
Bu süreç içerisinde her temaslıyı tespit etmeye çalışırken kolluk kuvvetleri de en üst düzeyde desteklerini veriyorlar. Ayrıca karantina bölgelerimiz ve hıfzıssıhha kurulu kararlarımız doğrultusunda alınan kararları içeren kurum, kuruşlarımız da belediyeler, kolluk güçleri ve diğer paydaş kurumlar tarafından denetlenerek vatandaş temasının olmaması yönünde gerekli tahkikatlar yapılıyor.

Yaptığımız bu çalışmalar doğrultusunda şu ana kadar hastane tedavi süreçlerini tamamladığımız, evde takip ve izolasyonlarının yapılabileceği sürece geçen hastalarımızdan da bugüne kadar 21 kişiyi taburcu etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Tabiki de bu rakamın her geçen gün artarak devam edeceğini umut ediyoruz
Hastaların taburcu olması ,sürecin bittiği anlamına gelmemekte olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizler yine azami özenle işimizi yaparken, sizler yine azami özenle evde kalmaya,birbirinizle temasta bulunmamaya dikkat ederek bu süreci yaşayacağımızı bilmekteyiz.

Evde kalmanın bu hastalığın yayılmasının önlenmesinde olmazsa olmaz olduğunu,zorunlu hallerde dışarıda, bir başka kurum veya kuruluşta olduğumuzda da maske takıp ara mesafeyi korumamız gerektiğini bilmemizin de önemli olduğunu bilmenizi istiyorum.
Evde kalın, sağlıklı kalın..
Ve Birlikte Başaracağız

Dr. Hakan USTA
İl Sağlık Müdürü
#saglikbakanligi #sbkhgm #halksagligigm #acilafetgovtr #sbsggm

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları