Güncel Haberleri Tümü

Ekrem YILMAZ: "Turan Başkanın yanında ve tarafım..."

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı ve önümüzdeki günlerde yapılacak Şoförler Odası seçimlerinde Başkan Adayı Turan Altıntaş, İlçe Şoförler Odası Başkanları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. 


Başkan adayı Altıntaş’ın ev sahipliğinde Çınaraltı Restoranda yapılan toplantıya  Sürmene Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Arsin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Ateşoğlu, Of Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şahmeran Er, Araklı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Coşkun Kınalı,  Beşikdüzü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Coşkun Zihni ve Çarşıbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar katıldı. 

Ekrem YILMAZ: "Turan Başkanın yanında ve tarafım..."
Toplantıda ilk olarak Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz konuştu. 
Yılmaz, UKOME’de alınan kararlara vurgu yaparak, Turan Altıntaş’ın Şoförler Odası Başkanlığında bütün kararların 1 hafta önceden kendilerine gönderildiğini hatırlattı. Yılmaz, “Önceki dönem fikir alışverişinde bulunurduk. Bu müracaatı yapmamızın gerekçelerini öğrenir öyle giderdik. Ömer kardeşimiz 4 yıldan beri İl Trafik Komisyonunda bizi temsil ediyor. Yalnız beni 1 sefer aramış. Yani bizle aynı yetkilerde olan Ömer kardeşim, bizi hiç kaale almamıştır 4 yıl zarfında. O nedenle ben şahsım olarak Sürmene Şoförler Odası Başkanı olarak Turan Başkanın yanında ve tarafım. İl trafik komisyonunda sıkıntılarımız var. 
8 tane oda başkanının imzasını alarak Ömer Başkanı değiştirmek için. Oda başkanlarımızla beraber Ankara’ya gittik. Fevzi Apaydın’a hiç bir netice alamadık. 13 tane Şoförler odası başkanı var. 8 tanesi kayıtsız şartsız imza verdi. Ben Sürmene Oda Başkanı olarak Turan Başkanın yanındayım” dedi. 


Vakfıkebir Şoförler Odası Başkanı İsmail Çobanoğlu ise, “Ben ilçe oda başkanı olarak memnuniyetsizliğimi anlatmak istiyorum. Aynı sıkıntı Of’ta da yaşanıyor. 12. Ayda fiyat tarifesi yolladım. Yüzde 20 Bana yüzde 10 gönderdi UKOME onayladı. Benim orada ki temsilcimin aklı başka yerde. Bende değil. Beni Ömer temsil  edemez. Ömer’in aklı başka yerde. Benim üyemi temsil edemez. 
Ben kendi savaşımı veriyorum. Ben Turan başkandan yanayım” diye konuştu.


Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk ise, Biz hiç bir zaman Trabzonda siyasi iradeye veya belediyeye karşı değiliz. Her zaman Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında olduk. Trabzon’da alınan kararlar, ilçeyi düşünmeden alınıyor. İlçelerde çağrılıp o masaya oturtulup onlarında görüşleri alınmazı lazım. İlçenin sorunları çok hiç bir ilçeden ikamet eden şoför esnafı, Ortahiar’ın temsilcisi değil İlçelerin toplamı Otahisar’ın 10 katıdır” diye konuştu. 


Başkan adayı Altuntaş ise, “Ben ilçe odalarımla beraberim.  Her biri benim ağabeyim. Biz bu saatten sonra söz verdik. Federasyonda temsil anlamında hep beraber karar vereceğiz. UKOME’de olacak olan kişiye hep beraber karar vereceğiz. İlla ben olacağım diye bir kaide yok. UKOME’de kim olacak yine benim oda Başkanlarım belirleyecek. 


Daha önce çalışma yaptığımızda doğu ve batı tarafına da UKOME toplantısından 10 gün önce yazı gelirdi. 10 gün önce esnaf odasında bir araya geliriz orada yapılacak çalışmaya beraber karar veririz. UKOME’ye ben girdiğimde elimden geleni yapmaya çalıştım Şimdiden sonra da hiç bozmadan ilçe odalarının verecek olduğu kararı ben Ortahisar olarak arkasında duracağıma söz veriyorum.
Bu saatten sonra aramıza kimse giremez. Benim yaptığım kişisel hatalar vardı. Onlardan hepsinden özür diledim. Şimdi onları yapmayacağız. Geçmiş günden yapılan hataları 4 sene boyunca yastığa başıma koyduğumda düşündüm.
Ağabeylerim de benle olduğu için gurur ve onur duyuyorum. Söz veriyorum. İstemedikleri kararın altında Turan Altıntaş’ın imzası olmayacak. 
Bir araya geldiğimizde UKOME’de kim isteniyorsa o olacak.
Federasyonla konuşacağız. Federasyonda yapılacak  seçimlerde, buradan bir kişi olması lazım
Trabzon’dan kimse yok. 12 oda hep kişisel hareket yaptı. Bundan sonra geleceğiz bir araya ortak akıl ile kara vereceğiz” dedi. 

Haber: Arif AZAK


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları