Güncel Haberleri Tümü

Güney Çevre Yolu

 Güney Çevre Yolu


Şehirleşmenin ana teması, daha yaşanabilirliği sağlamak,sosyal oluşumları daha da artırmaktır. Şehirleşmenin özelliği aslında daha çok boyutludur,sanayi ve kalkınma gibi, farklı alanlarda oluşuma dahil olmak gibi, çok yönlü bakılmalıdır.

 

Trabzon, dört bin yıllık bilinen tarihi ile, gelişmeye çok müsait olduğu halde, geçmişte yaşanılan sınırlar içersine hapsetmek isabetsiz olduğu gibi, süratle artan nüfus bu isteği, yani açılmayı mecbur kılmaktadır. Fatih’in fethettiği, Yavuzun valilik yaptığı, Kanuni’nin doğduğu şehir olan Trabzon’un ismine yayık büyük düşünmek gerektiği halde, idare mekanizmasında bulunan kişilerin,bu oluşumda eksik olduğu açıktır.

 

Trabzon’un gelişmesi ve kalkınma hamlesini daha yukarılarda görmesi için mutlaka güneye açılmalı ve bu bağlamda güney çevre yolunun biran önce hayata geçirilmelidir. Güney çevre yolunun güneyden geçmesi halinde,iskan ve sosyal alanlar artacağı gibi, potansiyeli büyük yatırımların mevcut şehir içindeki tıkanıklığı aşma düşüncesiyle, güneye aktarılması önemli olacaktır. Evet, Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi ve merkezi Ortahisar belediye bu büyümenin önünü açması için planlama yapması gerekmektedir. Bugün, Trabzon’un çok yerinde yapılan özverili çalışmaların yaşanılırlığa ışık olduğu gerçeğini belirtirken, büyüme ve gelişmeye engel teşkil eden bütün unsurları bir arada toplayacak güneye açılmalı ve güney çevre yolu mutlaka hayata geçirilmelidir.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları