Güncel Haberleri Tümü

Ramazan Ağar Trabzon'da Taşeron işçiler ile buluştu..

 Türkiye  Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Trabzon’da taşeron olarak çalışıp kadro alamayan Karayolları İşçileri ile buluştu. Trabzon’da düzenlenen toplantıda konuşan Ağar,  taşeronların kadro alması için büyük mücadele ortaya koyduklarını kaydederek “işi yapan biz, mağdur olan yine biz” dedi. 


Yol – İş Holiday Trabzon Otelinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, TSK’nın Afrin’de düzenlediği operasyona destek verdiklerini her türlü terör örgütüyle mücadelede Devlet kurumlarının yanında olduğunu bir kez daha vurguladı. Gedikli, Taşeronlara kadro verilmesi için Genel Başkan Ramazan Ağar’ın büyük mücadele ortaya koyduğunu hatırlatarak, “Bizim kurumumuzda temizlikte, güvenlikte, kantarlarda çalışan arkadaşlarımız bir aksilik olmazsa kadrolarını alacaklar. Biz bundan büyük sevinç duyuyoruz bizim istediğimiz buydu Şubelerimizde bakım onarım işinde, karla mücadelede, menfez temizlemesinde, tünel bakım işlerinde müşavir firmalar adı altında çalışan arkadaşlarımız dahil, kiralık şoför arkadaşlarımız dahil bunun yanında kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bunlar için zul duyuyoruz üzüntü duyuyoruz” dedi. 

Türkiye  Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, toplantıda yaptığı konuşmada ilk olarak TSK’nın Afrin Operasyonuna değinerek,  “Afrin Harekatımızda Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diliyoruz. Yol-İş olarak bu harekatın arkasındayız” dedi.

Taşeron işçilerinin kadroya alınması için hazırlanan KHK’nın dar bir çerçevede kimseyle görüşülmeden hazırlandığını ifade eden Ağar, “Gönül ister ki bir kalemde bu işler düzelsin. Kimsenin mağdur olmaması için gayret gösterilmeliydi. Ancak dar çerçevede kimseyle görüşülmeden taraftarla konuşulmadan, kendilerinden dahi bir şey saklayarak bir KHK içerisinde çalışma hayatıyla ilgili taşeron sisteminde ki arkadaşlarımızın kadroya girmesiyle ilgili düzenleme yapıldı.  Düzenleme o kadar eksik yapıldı ki bu kanunu düzenleyenler de rahatsız hale geldi.  Bir tarafta birini sevindiriyorsun bir tarafta aileleriyle birlikte üzüyorsun dedi. Biz 2010 yılında bu işe giriştik, bu işin önderliğini yaptık. Dolayısıyla mahkemelere gittik mahkemelerde bu işin sonucuna ulaştık. 2015 yılında Karayollarında 10 bine yakın arkadaşımızın, Karayollarının işçisi olma mutluluğunu yaşadık dedi.

Bugün gelinen noktada 15 bine yakın kişinin mağdur edildiğini kaydeden Ağar, sizler yöre milletvekillerine baskı yapacaksınız. Onları her gördüğünüz yerde takip edeceksiniz. “Bizim de kadromuzu verin” şeklinde talepte bulunun dedi.



Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları