Güncel Haberleri Tümü

Sigara içmek için maskenin çıkarılması ve ellerin ağza götürülmesi COVID-19 bulaşma riskini artırır

 Tüm ülke ile birlikte Bölgemizde de artan Yeni Tip Kovid-19 salgınının önüne bir türlü geçilemiyor.

Tüm dünya genelinde etkisini sürdüren salgın ile ilgili, alınan tüm tedbir ve kurallara rağmen her geçen gün artan vaka sayısı tehlikeli boyutlarda seyretmeye devam ediyor.

Salgına karşı  tüm kurum ve kuruluşlar teyakkuz halinde çalışmalarına devam ederken, vatandaşların da maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere, alınan tüm tedbir ve kurallara uymaları konusunda, her gün yeni bir çağrı yapılıyor.  

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sigara içmek için maskenin çıkartılması ve ellerin ağıza getirilmesi, bulaş riskini daha çok arttırdığı belirtildi.

Yapılan açıklamada,  “Sigara içmek için maskenin çıkarılması ve ellerin ağza götürülmesi COVID-19 bulaşma riskini artırır” denildi.

İnsanların toplu bulunduğu alanlarda sigara içenlere karşı denetlemelerde Trabzon Emniyeti taviz vermiyor. Meydan bölgesindeki bankaların para çekme noktalarında insanların kalabalık bulunduğu noktada sigara içerek insanları rahatsız eden kişiler hakkında dün yasal işlem yapıldı. Uygulama vatandaşlar tarafından takdir topladı. Sigara dumanı ile virüs çok kolay yayılıyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları