Güncel Haberleri Tümü

Sinan DEMİR: “Kelkit’de göletler su kaçırıyor!”

 Sinan DEMİR: “Kelkit’de göletler su kaçırıyor!”

 

Organik tarım ve hayvancılığın merkezi konumundaki Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde sulama göletlerinin su kaçırması sonucu sulama yapılmaması tarım sektörünü olumsuz etkiliyor. CHP Kelkit İlçe Başkanı Sinan DEMİR yaşanan sorunu dile getirdiği açıklamasında Kelkit, Kelkit’e bağlı Yukarı Özlüce, Sadak, Ağıl, Örenbel sulama göleti ve Köse İlçe barajı su kaçırıyor. Aşut köyümüzde ise gölet yapıldı su hiç yok. Yetkili kurumlar tarafından sulama göletleri alttan  su  kaçırıyor  şeklinde  rapor  hazırlandı  sulama kanalları  yapılmıyor   ihaleyi  alan  firmalar  bırakıp  gidiyor.   Kelkit  merkezde  2007’de  baraj  yapıldı   şuan  2022’deyiz  su  kanalları  halen  yapılmıyor  vatandaş  geçen  sene   eylem   yaptı   tepkisini dile getirmek için Kelkit’in  girişinde  trafiği  kapattılar  sonuç alınamadı.

 

Mazot ve  gübre  çok  pahalı   insan  gücünden ucuz  hiçbir  şey  kalmadı.  Böyle  devam ederse köylü Ata toprağını terk edip büyükşehirlere göçe devam edecek. Uzun yıllardır çiftçi zarına üretim yapıyor fakat gelinen noktada artık dayanacak gücüde satacak paraya çevirecek hiçbir şeyi de kalmadı.   Hayvancılık can çekişiyor 1 çuval yem 415 lira köylü bu fiyata yem almakta çok zorlanıyor. Hayvanlarını oruca başlatan insanlar var. Arpa’nın  kilosunu  geçen sene vatandaştan   2 TL aldılar  7 liraya  satıyorlar. Devlet  Malzeme  Ofisi  2 TL 50 kuruşa aldığı  buğdayı  şuan  piyasada  6  liraya  satıyor üreten insana bu yapılabilir mi? Üreticinin hakkını vereceksin ki tarlasının başına daha hevesli gitsin daha fazla alanda daha fazla üretsin. Bizim  Kelkit’de  sanayi  ürünümüz  yok şeker pancarı  vardı  oda  bitti.

Kelkit ve Köse İlçelerimizde içme  suyu  sıkıntımız  var çeşmeden çamur akıyor. Çocuklarımızı   banyo  yaptıramıyoruz temiz içme ve kullanma suyu istiyoruz. Şeker  fabrikalarının  tekrar  açılması  lazım, köy  okullarını göreve geldiğimizde  açacağız atanamayan Öğretmen  sorunu  çözülecek   Öğretmen  açıkta  kalmayacak.

 

 

Taşımalı sistemle Öğrencilerin çilesi son bulacak. Öğrenci servis aracına verilen parayı atanamayan Öğretmene verip köy okullarını canlandıracağız dedi.

 

Chp Kelkit İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Ayünal ise özelleştirmeler, şeker üretimi ve fiyatlarına iktidarın iddialarının aksine olumsuz yansıdı. Özelleştirilen 10 şeker fabrikasından devlet yaklaşık 3.5 milyar lira gelir elde etmişti. İthal edilecek 400 bin ton şekere ödenecek para ise 5 milyar lirayı geçiyor.

Özelleştirilen 10 şeker fabrikalarından elde edilen paranın yurt dışından ithal edilecek 400 bin ton şekerin parasına bile yetmeyeceği hesaplandı. Fabrikaların özelleştirilmesi yüzünden hem şeker üretimi düştü, hem şeker fiyatları pahalandı hem de yurt dışından şeker ithal etmek zorunlu hale geldi dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları