Güncel Haberleri Tümü

SÜRMENE ALİ AKAR’IN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL...

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin AZİZOĞLU ile birlikte Çamburnu’nda yer alan Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma Ve İşletme Birliğine (TRABRİKAB) ait tesislerinde incelemelerde bulundular. 

Ziyaret esnasında tesis yetkilileri şu açıklamalarda bulundu; ‘Trabzon’un farklı bir yerinde yapılacak olan yeni çöp tesisi için çok yakında ihaleye çıkılacak. Gerçekleştirilen ihalenin ardından ise hızlı bir şekilde tesis yapımı gerçekleştirilecek. Bu yapılacak olan tesislerde ise çöpler yakılarak enerjiye dönüştürülecek, yani imha edilecek. Yapılacak olan yeni tesis tamamlandığı gün ise Sürmene’deki çöp tesisinin faaliyeti son bulacak. Çöp tesisinde gerekli işlemler yapıldıktan sonra peyzaj çalışması da yapılacak ve yeniden doğaya kazandırılacak.’ 
Alınan bu bilgilerin ardından, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Demokrat Parti GİK Üyesi Ali Akar’ın, ‘Sürmene’de çöp alanı var, çöpü oraya dökmeye devam edin, macera aramayın’ şeklinde yerel basında yer alan açıklamalarına sert bir cevap verdi. 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ‘Bölgemizin mavi bayraklı tek alanı olan, Sürmene’nin en güzel yerine 10 yıldır çöp dökülüyor. Her Sürmene vatandaşı gibi bizler de buna engel olmak için yıllardır çabalıyoruz. Soruyorum Ali Akar’a ömründe kaç kere Çamburnu’na gelip çöp dökülen alanı kontrol etmiş veya oradaki halkı dinlemiştir. Bir siyasetçiye, bir Trabzonluya yakışmayan söylemlerinden vazgeçsin. Yıllardır bu eziyeti, kokuyu, pisliği çeken Sürmene halkının sabrını sınamasın. Sürmene kimsenin çöplüğü değildir. Ali Akar madem bu kadar istekli, kendi mahallesini çöplük olarak kullandırabilir.’ dedi. 

AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ise konuyla ilgili olarak, ‘Çöp hepimizin süreklilik arz eden bir sorunu. Yıllar önce Sürmene’mize bu tesis yapılırken imkanlar çerçevesinde yapılmış fakat şimdi ise kapasitesini aşmış durumda ve tehlike arz ediyor. Sürmene ve Çamburnu halkı zor da olsa 10 yıl buna sabretmiş ve sabrı tükenmiştir. Bu türde yapılan talihsiz açıklamalar Sürmene ve Çamburnu’nda yaşayan insanları yok saymaktır. Ali Akar durumun ciddiyetinin hala farkında değil diye düşünüyoruz. Kendisini bir kereye mahsus da olsa gelip Çamburnu’nu ve çöp tesisini ziyaret etmeye davet ediyoruz, bakalım kendileri bu bölgede kaç dakika sabırla durabilir. Çöp kokusuna, çöpün etkilerine ne kadar dayanabilir. Bunu muhalefet malzemesi haline getirmek, içi boş bir siyaset yapmak hiçbir siyasi kimliğe yakışmıyor. Hele ki Trabzonlu olup Trabzon’da yaşayan bir siyasetçi için hiç ama hiç yakışık almıyor. Bu konu kimsenin siyasi argüman olarak kullanamayacağı kadar önemli bir konudur.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları