Güncel Haberleri Tümü

Yeter artık batıyoruz!

3 yıl önce devlet desteğiyle kredi çekip mandıra kuran Kamil Han bu günlerde zor günler yaşıyor.

 Kemal Bektaş

Araklı ilçesinde 3 yıl önce devlet desteğiyle kredi çekip 50 büyükbaş hayvan alarak mandıra kuran Kamil Han bu günlerde zor günler yaşıyor. Son zamanlarda saman fiyatının artmasıyla, 7 bin liraya aldığı hayvanları 2 bin liraya dahi satamayan mandıra sahibi Kamil Han, siyasetçilere ve yetkililere adeta ateş püskürdü. 

Borcunu borçla kapatmaya çalıştığını belirten Kamil Han, "Biz devlet destekli kredi çektik ancak saman fiyatları arttı. 7 bin liralık hayvanın fiyatı da 2 bin liraya düştü. Şimdi biz çektiğimiz krediyi nasıl ödeyelim? Siyasetçiler ilçemize geliyorlar. Çay içip fotoğraf çektirip gidiyorlar. Ama kimse gelip bizim halimizi sormuyor. Bu insanlar ne yapar, nasıl geçinir kimsenin umrunda değil. 

50 tane büyükbaş hayvan aldım. Ben bu hayvanları aldığımda değerleri 7 bin liraydı, şimdi ise bir hayvan en fazla iki bin lira ediyor. Yeni doğan bir hayvanı bin liraya satarken şimdi birileri alsın diye neredeyse üzerine para verecek duruma geldik. Devletimiz saman fiyatlarındaki artışlardan habersiz olsa gerek bu kadar pahalı samanı ben bu hayvanlara nasıl yedireyim" dedi.

Yorumlar
  • ÖNEMLİ DEĞİL

    işletme kurulurken neden analiz ve proje danişmanliği almazlar.şimdi bu zaralar ne olacak.bu işi bilen okumuş insanlara üçbeş kuruş verip neden sormazlar.ama her işi bilir bizim insanimiz.

  • İlhan Çebi

    adam haklı beyler sonuşta biz otu bile üretemeyen ama dünya lideri bir başbakanı olan ülkeyiz. bu da böyle bir şey işte.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları