Siyaset Haberleri Tümü

Aday Değilim !

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin takvimi hızla işlemekte ve siyasi partilerimiz aday adaylığı müracaat kabullerini sürdürmekle beraber bazı partiler yer yer bir kısım belediye başkan adaylarını da kamuoyuna açıklamaktadırlar

 Çok muhterem Araklı’lı hemşehrilerim…
2014 yılının Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin takvimi hızla işlemekte ve siyasi partilerimiz aday adaylığı müracaat kabullerini sürdürmekle beraber bazı partiler yer yer bir kısım belediye başkan adaylarını da kamuoyuna açıklamaktadırlar. Öncelikle yapılacak olan bu seçimlerin başta Araklımız olmak üzere bütün ülkemizde huzur ve sükun içerisinde geçmesini ve başkanlık görevine, o göreve hakkıyla layık olanların ve o makamları en çok hak edenlerin seçilmelerini diliyorum.
Daha ziyade sosyal medya üzerinden yaptığım bazı yorum ve paylaşımlardan yola çıkılarak adımın yerel basında Araklı belediye başkan aday adayı olması beklenenler listesinde yer almış olduğu hususu ve bazı anketlerde adımızın geçtiği, süreci ve Araklı siyasetini az çok takip edenlerin malumudur. Araklı siyasetiyle ve ülke siyasetiyle sanal alemde ve seçmen düzeyinde yakînen ilgilenmekle beraber, araklı belediye başkanlığına aday adaylığı konusunda benim şahsen birinci elden her hangi bağlayıcı bir beyanım olmamasına rağmen, gerek Araklı’nın büyükşehir ilçesi olması sonrasındaki değişen siyasi dengelerinden hareketle, gerekse de basında yazılıp çizilenlerden hareketle kamuoyunda oluşan beklentilere bir karşılık verme adına bu mesele üzerinde enine boyuna kafa yormaya ve ciddi istişareler yapmaya başladım.Bu bağlamda görüş alışverişinde bulunduğum dostlarımdan son derece pozitif bir enerji aldığımı büyük bir memnuniyetle belirtmeliyim. Adımızın ve hizmet anlayışımızın Araklı’da ciddi bir karşılığının olduğunu bu vesileyle çok net bir şekilde görme imkanı bulduk. Şahsıma gösterilen bu teveccühe ve duyulan bu güvene cân-ı gönülden teşekkür ediyorum.
Ne var ki bizler bazı dostlarımızla, büyüklerimizle, kanaat önderlerimizle ve farklı kesimlerle yürüttüğümüz bu istişarelerimizi genişleterek devam ettirirken, partimiz tarafından aday adaylığı sürecinin öne çekilmesi bizim nihâî kararımızı verebilmemiz için mutlaka yapmamız gereken bazı görüşme, ziyaret ve toplantılara ve en önemlisi sürecin Ankara ayağını sağlıklı bir şekilde işletilebilmesine imkan bırakmamış oldu.
Yaptığımız ön temaslar, istişare ve toplantılardan çok olumlu neticeler almış olmakla birlikte, Araklı siyasetine müdahil olma ya da olmama noktasında vereceğimiz kararı daha fazla geciktirmemizin hem şahsıma hem de sürece olumsuz etki etme ihtimalini ortadan kaldırmak adına, önümüzdeki karar verme süresini sonuna kadar kullanmaksızın kararımızı vermemizin ve aldığımız bu kararı da kamuoyu ile paylaşmamızı en doğru yol olacağı kanaatine vardım.
Adaylık kararlarını belki de bizim aday olup olmama durumumuza göre belirleyecek olan arkadaşlarımızın önünü açmak için kararımızı daha fazla geciktirmeden, oluşan talep ve beklentileri daha fazla yükseltmeden verdiğimizi ve bu kararımızın önümüzdeki seçimlerde Araklı belediye başkanlığına aday adayı olmayı düşünmediğimiz yönünde olduğunu, aldığımız bu kararda asıl belirleyici unsurun, hem eğitim çağındaki çocuklarımızın, hem de şahsımızın ilmî, fikrî, sosyal, kültürel, sanatsal ve siyasal faaliyetlerimizi, 25 yıldır ikamet etmekte olduğumuz İstanbul’da planlamamızın ve yürütmemizin daha isabetli bir yol olacağı görüş ve kanaatlerinin ağır basmasının olduğunun bilinmesini isterim.
Bu vesileyle bizleri Araklı belediye başkanlığına ve hatta daha farklı ve daha yüce görevlere layık gören ve yapacağımız her türlü hayırlı faaliyetlerimizde daima yanımızda olacaklarını beyan eden çok kıymetli dostlarımıza ve sosyal medyadaki değerli arkadaşlarımıza en kalbî şükranlarımı arz ediyor ve saygılar sunuyorum.
Araklıya hizmet niyetiyle bu ağır ve mesuliyetli göreve talip olan tüm aday adayı ve aday arkadaşlarımıza yürekten başarılar diliyor en iyi olanın ve hak edenin kazanmasını dolayısıyla da asıl kazananın Araklımız olmasını yüce mevlamızdan niyaz ediyorum. Bu güne kadarki görüşmelerimizde ve yaptığımız yorumlarda kalbini kırdığımız ya da üzdüğümüz dostlarımız olduysa kendilerinden helallik diliyor ve ben de varsa hakkımı helal ediyorum. Araklımızın ve ülkemizin aydınlık yarınlarında buluşmak üzere. İstanbul’dan selam ve muhabbetlerimle…11.10.2013

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları