Siyaset Haberleri Tümü

AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın, Araklı Kaymakamı’na çıkıştı

Trabzon İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın, Araklı Kaymakamı’na çıkıştı Önce ödenek verdiler, Vali gidince rest çektiler

 Trabzon İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın, Araklı Kaymakamı’na çıkıştı

 

Önce ödenek verdiler,

Vali gidince rest çektiler

 

Gökhan DİHKAN

 

Trabzon İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın, Araklı İlçesi Kaymakamı Adnan Tezcan’ın bilirkişi raporuyla sağlam olmadığı kanıtlanan evin masraf yapılarak yeniden onarılmasındaki ısrarına sert tepki gösterdi. Hiçbir kamu görevlisinin devletin parasını israf etme gibi bir lüksü olmadığını ifade eden Aydın, “Bu bina için mühendislerce, bilirkişilerce üstü yeni bir katı taşımaz deniyorsa buna taşıyabilecek, buna imza atacak birini aramanın manası yok. Kaldı ki ilk etapta bizden istenen para 240 bin TL idi. 240 bin TL’yi bir binanın tadilatı için harcamak bu işten anlamayı gerektirmez. Bu paraya yeni bina yapılır. Kaymakam Bey mevcut konutta durmak istemiyorsa gitsin istediği yerde kiraya yer bulsun. Araklı Kaymakamı’nın yapılır demesiyle orada onarım olmaz. Acaba bu para kendisinin olsa bu şekilde bir harcama ister miydi? Biz bütün bu yaşananların takdirini Araklı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

BİNA YIKILIRSA HESABINI KİM VERECEK?

Araklı’daki meclis üyelerinin kendisiyle aynı fikirde olduğunu ifade eden Aydın, “Biz bu bina ile ilgili karar mercii değiliz. Karar verecek olan mühendislerdir. Mühendisler de bu bina ek katı taşımaz diyor. Mutlaka kaymakamlar mekan olarak daha uygun, güzel, ferah binalarda oturmak isterler. Ama bina ek katı taşımıyorsa bunda ısrarcı olmanın mantığını anlamak mümkün değil. Benim kaymakamla görüşecek bir şeyim yok. Bu konuyla ilgili onunla görüşmeyi gerektirecek bir durum yok. Çünkü binayla ilgili bakım inceleme yapacak kişiler o konuyla ilgili mühendislerdir. Araklı Kaymakamı’nın yapılır demesiyle orada yapım olmaz. Karar verici merci bellidir. Kaymakam kat atılır dese ve kat atıldıktan sonra orada bir şey olsa, bina yıkılsa kim verecek bunun hesabını?” dedi.

DEVLETİN PARASI ÖNCELİKLERE GÖRE HARCANIR

Kaymakamın talebi üzerine üniversiteden hocaların Araklı’ya gidip inceleme yaptığını hatırlatan Aydın, “Henüz bize gelmiş bir resmi evrak yok. Ama gelse dahi biz kararımızı verdik. Yeniden bir karar vermeye gerek yok. Burada bizim Araklı’ya karşı bir husumetimiz söz konusu bile olamaz. Biz her ilçenin ihtiyaçları çerçevesinde elimizden geldiği oranda ihtiyaçları karşılıyoruz.  Ama devletin parasını önceliklere göre harcamamız gerekiyor. Kendi paramızdan daha çok imtina göstermemiz gerekiyor. Bizim Trabzon’da 750 bin kişinin sorumluluğu üzerimizdedir. Bir kuruşun dahi hesabını Ahiret’te vereceğiz. Verdim yaptım gitti demekle olmaz. Herkes sorumluluğunu bilecek. Harcayacağı paranın da hesabını verecek. Kaymakam da gidicidir ben de gidiciyim. Herkes gelip geçicidir. Biz geleceğimizi bu ülkenin çocuklarına emanet edeceğiz. Trabzon’la ilgili kaynakları harcarken dikkatli olmalıyız. Öncelikleri iyi belirlemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Bilindiği gibi İl Genel Meclisi 24 Temmuz 2013 tarihinde eski Vali Dr. Recep Kızılcık’ın uyarılarına boyun eğerek konuyla ilgili  240 bin lira ödenek çıkarmıştı. Ancak günebakış bu yaklaşımı eleştirince günebakış’a karşı ortak bildiri yayınlamışlardı. 

Yorumlar
  • Fahri Kol

    Türkiye nin en Tembel Akparti Siyasetçileri Trabzon Ve Araklı ya toplanmış Valinin Kaymakama sözü geçmiyor Kaymakamın da Muhtara 4 ayda bir yolu açamadılar yapamadılar 5 engelliyi yaz boyunca evlerine hapis ettiler. Yol yapmaya vatandaşa hizmete sira gelince Ödenek yok deniliyor.Lüks yaşama gelince 240 bin TL var Şidtetle kınıyoruz.Trabzon Valiliğinin Araklı Kaymakamlığının Bir yolu yapaçak ödeneği yaptırım güçü yoksa ve utanmıyorsalar.Asgari üçretle çalışan engellilerden para toplayıp biz o yolu yapaçağız.Artık Siyasiçetçilet, Valiler, Kaymakamlıklar kurdaliye kesme meraklıları açılışa gelirler.Devletten tonla para alan özel idare bu paraları nerelerde kullandığı açıkca yazılmıştır Konuşmaya gelince mangalda köz birakmıyan siyasiler ağalar işe gelince icraat yok yazık çok yazık

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları