Siyaset Haberleri Tümü

AK PARTİNİN ÖZÜNDEN GELEN BİRİYİM

Araklı Ak parti belediye başkan Aday adaylarında Yahya Tilki Karadenizın Sesi gazetesine verdiği roportaj da ses getirecek açıklamalarda bulundu.

 Siyasi hayatıma Ak Parti ile başladım. Araklı ilçe Yönetiminin Kurucuları arasında yer aldım ve uzun süre ilçe yönetiminde görev yaptım. Bunun yanında 2. dönem İl Genel Meclis Üyeliği yapmaktayım Ak Partinin özünden gelen birisiyim. İl Genel Meclisinde gerek geçen dönemki Meclis Üyesi arkadaşlarımız gerekse bu dönemki Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte Araklımıza çok güzel hizmetlerde bulunduk adeta dağında taşında hizmetlerimiz bulunmakta. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Beton olsun, asfalt olsun, istinat duvarı olsun, su olsun  bu hizmetlerden en az birkaçını yapmadığımız köy kalmadı. Bunlara ilaveten Araklı köylerimizden çöp toplanması gibi çok önemli bir hizmeti de İl Genel Meclis Üyeleri olarak bizler getirdik. Birde geçen hafta aldığımız bir karar Araklımız için özellikle esnafımız için çok önemli İlçemize kurulması düşünülen Mobese sistemine Özel İdare olarak büyük katkı vererek önemli bir oranda ödenek aktardık.

          ARAKLI ADINA BÜTÜN AYRILIKLARI REDDEDİYORUM
Bütün bu bilgi birikimim ve İşletmeci olmam hasebi ile güzel bir Yönetim ve Organizasyonla Araklı Belediyemizi de en güzel şekilde yönetmek istiyoruz. Gerek bölgesel gerek başka türlü olsun Araklı adına bütün ayrılıkları reddediyorum. Herkesi Belediye bünyesinde buluşturup Bütün vatandaşlarımızın özümsediği ve benimsediği adeta kendinden bir parça bulacağı bir Araklı Belediyesi oluşturacağız ve Araklılılar olarak Belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Halkımızın özellikle esnafımızın taleplerini ve Belediyeden beklentilerini çok iyi biliyorum. Bu talepleri en güzel şekilde karşılayacak bir Belediye ortamı hazırlayacağız.

          ARAKLI KABUĞUNU BİZİMLE KIRACAK

Bütün vatandaşlarımızın hızlı seri ve disiplinli bir şekilde işlerinin çözüleceği profesyonel şekilde yönetilen bir Belediye oluşturacağız.  Vatandaşlarımız iş ve işlemlerinin ne zaman ve ne şekilde çözüleceğini ilk müracaat ettiklerinde öğrenecekler ve onun bilincinde olacaklar. Araklı Belediyesi 50 bin hatta yazın 100 bini bile bulan bir nüfusa hizmet etmekte dolayısıyla gerek teknik gerekse idari kadrosunun üst düzeyde ve eksiksiz olmalı. Encümen üyelerini ve Belediye personelini kaliteli güçlü ve donanımlı kişilerden oluşturarak sorunları kısa sürede ve etkin bir şekilde çözeceğiz Bu manada Trabzon’un Büyükşehir olmasını çok önemsiyorum Araklı olarak bunu en güzel şekilde fırsata çevirmeliyiz. Şeffaf bir Belediyecilik anlayışı ile şeffaf bir bütçe oluşturacağız. Vatandaşlarımız Belediyemizin bütün faaliyetlerinden ayrıntılı olarak anında bilgi sahibi olacaktır. Kamuoyuna hangi proje ne kadara ihale edildi kaç liraya yapıldı anında bilgi verilecek.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA ARAKLI’YI YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ
Araklı yüksek orandaki genç nüfusu ile sosyal ve kültürel alanda olsun sportif alanda olsun oldukça güçlü bir altyapıya sahip bir ilçe bu manada bu güçlü yapıyı sosyal ve sportif projelerle harekete geçirip gençlerimize ve çocuklarımıza önemli fırsatlar sunacağız. Sosyal ve Kültürel faaliyetlere ciddi oranda bütçe ayırıp en ücra köşelere kadar yaygınlaştıracağız.

  SAĞLIKLI VE YAŞANABİLİR YAŞAM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

 Araklimiz imari yönden oldukça sorunlu bir ilçe tabi bu sorunlar kısa sürede oluşmuş değil geçmişten gelen sorunlar ve bunları sadece Araklı içerisinde de halletmek kolay değil. Bu sorunların çözümü için de Büyükşehir olmak Araklı için çok önemli, bu gibi zorlukları aşmada ve kalıcı çözümler üretmekte Büyükşehir olmak önemli bir fırsat. Özellikle yeni imara açılıp yapılaşan caddeler ve mahallelerde bunlara çok dikkat edeceğiz. Oluşturacağımız sağlıklı ve yaşanabilir caddeler mahalleler vatandaşlarımıza örnek olup Çevre Bakanlığımızla Birlikte Kentsel Dönüşümü Araklı’ya getireceğiz.Son olarak Araklı halkına buradan seslenmek istiyorum; vatandaşlarımızın desteği ile  Allah nasip eder Belediye Başkanı olursam herkesin huzur bulacağı ve mutlu olacağı bir Belediye anlayışını Araklı’da oluşturacağız.

Karadenizinsesi gazetesi

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları