Siyaset Haberleri Tümü

Araklı’da yerel seçim nabzı

Okullar geçen hafta tatile girdi. Fakat siyasetin tatile gireceği yok. Artan sıcaklıklarla beraber yerel ve genel siyasetin de hararetinin yükseleceğini söyleyebiliriz.

 Okullar geçen hafta tatile girdi. Fakat siyasetin tatile gireceği yok. Artan sıcaklıklarla beraber yerel ve genel siyasetin de hararetinin yükseleceğini söyleyebiliriz. Nedenleri arasında ilk olarak Taksim Gezi Parkı olayları, ardından da 2014 yılında yapılacak yerel seçimleri sayabiliriz.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde mitinglere başlaması da yerel seçim startının verildiğinin en önemli göstergesi. Bundan dolayı yaz aylarında hareketin bol olacağı siyasi partilerin başında da AK Parti’nin olacağı kesin. Süreçte kulislerde şu sorunun yanıtı aranacak: AK Parti’de yaklaşan yerel seçimler öncesi mevcut başkanların dışında kimler aday adayı olur? Bugün Araklı ile ilgili izlenimlerimizi bu sütunlarda aktarmaya çalışacağız.
***
AK Parti’nin belki de en çok başının ağıracağı ilçelerden biri Araklı. Mevcut başkan Recep Çebi yeniden bir dönem daha aday. Ancak Araklı’ya yeterince katma değer sağlayamaması, yıpranmış olması, parti teşkilatı ile arasındaki uyumsuzluk ve kamuoyu desteğini günden güne kaybetmesi en büyük handikapı. Gelelim Başkan Çebi’nin muhtemel rakiplerine...  Eski Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı, il genel meclisi üyesi Selahattin Çebi, duruşu, vizyonu ve projeci yapısıyla bu isimlerden en güçlüsü. Parti Genel Merkezi ile iyi bir diyalogu olduğu bilinen Selahatin Çebi’nin muhtemel belediye başkanlığı döneminde Araklı’nın yatırım anlamında ivme kazanacağını belirtenlerin oranı hiçte azımsanmayacak düzeyde.
Eski vekil İbrahim Çebi Belediye Başkanlığı için kendine yeni bir yol haritası hazırlıyor. Ve Ak Parti’den Trabzon’da 5. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Yunus Karabela da son anda sürpriz olarak ilçede eğer bir kırılma bölünme olursa bütünleştirici aday olarak öne çıkabileceklerden. Araklı’nın sevilen simalarından il genel meclis üyesi Yahya Tilki görev verilirse görevden kaçmayacaklardan.  Bunun yanında Araklı’da sürpriz bir isim son günlerde gündeme geldi. O da Üsküdar Belediye Başkanı’nın özel kalem müdürü Hasan Lütfi Ramazanoğlu. Ramazanoğlu’na özellikle aday olması yönünde baskı yapıldığı söyleniyor. Kulislere baktığımızda Araklılı işadamları Bayram Halil ve Tahir Çebi’nin de ciddi nabız yokladığı görülüyor.
***
Bu durumda kim şanslı olur? Şimdilik bu sorunun yanıtını AK Parti Genel Merkezi dışında bilen yok... Çünkü Adaylık açısından Araklı Belediye Başkanlığı’nda belirleyici olacak isim AK Parti’nin Trabzon İl Teşkilatı değil genel merkezi olacaktır. Fakat meclis üyeliklerinde belirleyici olacak olan isim AK Parti Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş’tır... Bu durumda başkan adaylığının yolu genel merkezden, belediye meclis üyeliğinin yolu da Araklı İlçe Başkanlığı’ndan geçiyor.
Anlayana;
Bütün gerçekler üç aşamadan geçer: Önce, dalga geçilir, sonra şiddetle karşı çıkılır, sonunda aşikâr kabul edilir.-Arthur Schopenhauer-

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları