Siyaset Haberleri Tümü

Başbakan Erdoğan Araklı'da Açılışlar Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Belli kesimlere, belli çevrelere, o çıkar çevrelerine hiç bir zaman kalkıp da ekstra şeyler devredemeyiz. Sizin hakkınız asla onlara gidemez. Belli kitlelere değil, biz 76 milyona hitap ediyoruz. Belli bölgelere değil biz 780 bin kilometrekareye hitap ediyoruz" dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Belli kesimlere, belli çevrelere, o çıkar çevrelerine hiç bir zaman kalkıp da ekstra şeyler devredemeyiz. Sizin hakkınız asla onlara gidemez. Belli kitlelere değil, biz 76 milyona hitap ediyoruz. Belli bölgelere değil biz 780 bin kilometrekareye hitap ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Araklı ilçesindeki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Özgürlükleri genişletmenin kendi görevleri olduğunu ve 11 yıldır bunu yaptıklarını belirten Erdoğan, milletin ihtiyaçların karşılamanın ve demokrasinin standardını yükseltmenin de görevleri olduğunu ve hep bunu yapacaklarını söyledi.

Son olarak 26 maddelik Anayasa paketinde yine bunu yaptıklarını ve milletin kendilerine yüzde 58 oranında destek vererek, yürümelerini sağladıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ardından 26 maddelik bir paket daha. Bunun bir kısmı idariydi, bunları hemen hallettik. Burada ne vardı? Başörtülü kardeşlerimizin devlet dairelerinde artık çalışabilmeleri vardı. Şimdi çalışıyor mu? Çalışıyor. Artık başörtülü olarak öğretmenlerimiz de görev yapabiliyor mu? Yapılabiliyor. Ne oldu ülke yıkıldı mı, ülke bölündü mü, parçalandı mı? Hak iade edildi. Bu bir lütuf değildir, o bacılarımızın o kardeşlerimizin hakkının kendilerine verilmesidir. Biz bunu gerçekleştirdiğimiz için Allah'a 'hamdolsun' diyoruz. Üniversitelerde kızlarımız ne çileler çektiler. Kimler çektirdi bu çileleri biliyorsunuz. Ana muhalefet partisi CHP her zaman bunun baş aktörü oldu. Bir tane başörtülüyü, çarşaflıyı görse 'bizim size saygımız var'. Hatta bir önceki seçimde gittiler rozetler taktılar. Ondan sonra arabadan attılar, dışarı bıraktılar. Samimiyet yok, bunlar dürüst değiller ."

-"Kızımı kimseye duyurmadan Araklı'da okuttum"

Erdoğan, Türkiye'de artık her şeyin rayına oturduğunu, artık halkın sahibine teslim edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık üniversitelerde katsayı var mı? Yok. Artık başı kapalı da başı açık da meslek liseli de normal liseli de aynı şartlarda imtihana giriyor. Nereyi kazanırsa oraya gidiyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir. Bütün yavrularımızın ayaklarına kelepçeleri taktılar ondan sonra da 'yürü' dediler. Nasıl yürüsün. Benim kendi çocuklarım bu ülkede katsayı engeline takıldı. Başörtü engeline takıldı. Öz yurdunda, öz vatanında parya muamelesi gördü. Ama şimdi onlar artık geride kaldı. Benim kızım imam hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Ey gidi günler. Ben kızımı Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum... Burayı bitirdikten sonra da yurt dışına gönderdim, gitti Amerika'da okudu. Ondan sonra İngiltere'de masterını yaptı. Bak demek ki başörtülü de okuyabiliyormuş ."

-"Ülkeyi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız"

El ele, omuz omuza verip Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacaklarını, bu konuda kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Belli kesimlere, belli çevrelere, o çıkar çevrelerine hiç bir zaman kalkıp da ekstra şeyler devredemeyiz. Sizin hakkınız asla onlara gidemez. Belli kitlelere değil, biz 76 milyona hitap ediyoruz. Belli bölgelere değil, biz 780 bin kilometrekareye hitap ediyoruz" diye konuştu.

-"Türkiye'yi normalleştiriyoruz, kardeşliği pekiştiriyoruz"

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır ziyaretiyle ilgili olarak, "Sayın Barzani geldi, Şivan geldi ve onun yanında da o sıkıntılı haline rağmen İbrahim Tatlıses geldi ve orada milletin birliğini, beraberliği konuştuk. Beraber olduk ve 400 çifti beraberce evlendirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak bunları gerçekleştirdik. Niye? Biz darda kalanın, zorda kalanın hep yanında olduk. Böyle yürüdük, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Biz 76 milyonun tamamını bir görmeye devam edeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat edin birinden alıp diğerine vermiyoruz. Türk'ten alıp Kürt'e vermiyoruz, Kürt'ten alıp Gürcü'ye, Gürcü'den alıp Laz'a vermiyoruz. Herkese insan olmaktan, can olmaktan kaynaklanan hakkını teslim ediyoruz, hakları eşitliyoruz. Türkiye'yi normalleştiriyoruz, kardeşliği pekiştiriyoruz. Başörtülüyü başı açıktan, Sunni'yi Alevi'den, Kürt'ü Türk'ten üstün görmüyoruz. Bir elin parmakları, bir ağacın dalları gibi hepsine, birbirine kardeş muamelesi yapıyoruz. Bizim hakkımızda ortaya atılan iftiralara, ithamlara asla kulak asmayın. Biz, siz ne derseniz onu yapar, sizin sakındığınızdan biz de sakınırız. Büyük devlet refleksiyle büyük hedefler istikametinde büyük adımlar atarız. Anayasa'nın, yasaların, meşru sınırların, sizin değerlerinizin dışında hiçbir adım atmayız ."

-"Niyet hayır, akıbet hayır"

Başbakan Erdoğan, tek gayelerinin kardeşliği hakim kılmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Allah'ın izniyle sizin desteğinizle, Araklı'nın desteğiyle bugüne kadar önemli mesafeler katettik. İnşallah bu süreci de devam ettireceğiz. Kardeşler, bir yıldır Türkiye'ye hakim olan bahar iklimini inşallah geleceğimizin tamamına hakim kılacağız. Biz yola ne diyerek çıktık? 'Niyet hayır, akıbet hayır' dedik. Kardeşlerim, biz bu yolun zorluklarını da biliyorduk. Onun için Aşık Veysel'in diliyle ne dedik, 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece.' Gideceğiz gündüz gece. Ama kavi bir inançla gideceğiz. Çünkü bizim niyetimiz hayır. 'Bunun sonucu da hayır olacak' diyorum ."

Araklı'dan kendilerine destek isteyen Erdoğan, tören alanındaki vatandaşlara, "30 Mart'ta Araklı bizimle yürümeye evet mi? Farkı yükselterek artırarak yürümeye evet mi" diye sordu. Alandakilerin "evet" demesi üzerine, Erdoğan, "Size can kurban" ifadesini kullandı.

-"Bize dur durak yok"

"Trabzon arkamızdaysa, Araklı arkamızdaysa bize dur durak yok" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık Araklı, büyükşehir belediyesi Trabzon'un bir ilçesi olacak. Bundan sonra Araklı daha güzel olacak. Trabzon büyük imkanlarıyla artık Araklı'nın yanında olacak. Altyapı, üstyapısıyla tüm kanalizasyon, arıtma suyu bütün bunlarla beraber arıtılmış sularla derelerimiz inşallah pırıl pırıl olacak. Daha farklı, güzel Araklı için inşallah 30 Mart, büyükşehir Trabzon'da farklı bir Araklı. Bunun umudu içerisindeyiz. İşte dünkü Trabzon da bunu gösteriyor. Allah muhabettimizi eksik etmesin. Uhuvvetimizi daim etsin. Rabbim kardeşliğimizi daim etsin. Onun için diyorum ki, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ."

-Törenden notlar

Araklı ilçesi sahil mevkisinde düzenlenen toplu açılış törenine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri ve öteki ilgililer katıldı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Araklı'da 41 derslik, 9 lojman, Bayram Halil Devlet Hastanesi ek binası, İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol ve içme suyu projelerinin içinde bulunduğu projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Törende Başbakan Erdoğan, Bayburt-Araklı kara yolunun 30. kilometresinde Salmankaş Yaylası'nda yapımı devam eden Salmankaş geçit tünelinde bekleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a video konferans yöntemiyle bağlandı.

Bakan Yıldırım, "Bugün tünelin ucunda ışık gözüktü Sayın Başbakanım. Bu yol Trabzon Araklı'dan Bayburt'a yolu 1-1,5 saat kısaltacak, 90 kilometre kısaltacak. Araklı-Salmankaş geçit tüneli nihayet açılıyor" dedi.

Tünel açılmadan önce bu güzergahta 12 ay boyunca ulaşım yapılamadığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Bununla beraber artık Trabzon'dan Bayburt'a hatta Kop'un bitmesiyle birlikte Erzurum'a hem Bayburt hem Erzurum daha da yakınlaşıyor. Böylece 90 kilometre Bayburt'a yol kısalmış oluyor. 2 saat 15 dakikadan 1 saate düşmüş olacak. Bu tünel de bölgenin, ülkenin hayallerinden biriydi. Bugün gerçeğe dönüşüyor. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 4 bin 150 metrelik bu tünel yoğun bir çalışmayla açıldı ve bugün tünelin ışığını gördük. Bu mutluluğu sizlerle, binlerce vatandaşımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye 80 yılda 50 kilometre tünel yapabildi. 10 yılda 118 kilometre tüneli bitirdik, 168 kilometre tünel yapımı da devam ediyor. Dağları deliyoruz, vatandaşımızla buluşuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun ." 

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Salmankaş tünelinde Ulaştırma Bakanımız inşallah tamamıyla bittikten sonra resmi açılışında da olacağız. Arabaya bineceğiz ve karşı taraftan çıkacağız. Araklı'ya, Bayburt'a, Gümüşhane'ye, Erzurum'a, Salmankaş tüneli şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle kurdele keserek projelerin açılışını yaptı.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, törende, boynuna Araklıspor atkısı taktı.

Yorumlar
  • FAHRİ KOL

    Herşey Araklı mız için çok çalışan Kazansın.Araklıda Kişiler,Partiler değil Araklı ya en iyi hizmeti veren kazansın

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları