Siyaset Haberleri Tümü

Bu ikna odası gelecek için

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede yaşayan ve ayrılmak üzere olan çiftlerin ayrılmaması için elinden geleni yapıyor. "Eşim benden ayrılmak istiyor, yardım et başkanım" çağrılarına sessiz kalmayan Başkan Çebi, ayrılmak isteyen tarafı Araklı Belediyesi meclis salonuna getirerek ikna etmeye çalışıyor

  Çebi, ilçede yaşayan ve ayrılmak üzere olan çiftlerin ayrılmaması için elinden geleni yapıyor

ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede yaşayan ve ayrılmak üzere olan çiftlerin ayrılmaması için elinden geleni yapıyor. "Eşim benden ayrılmak istiyor, yardım et başkanım" çağrılarına sessiz kalmayan Başkan Çebi, ayrılmak isteyen tarafı Araklı Belediyesi meclis salonuna getirerek ikna etmeye çalışıyor. Bu zamana kadar 200’e yakın evli çiftin ayrılmasını engellediğini belirten Çebi, "Ayrılmak üzere olan çiftlerle meclis odamızda görüştüm. Sorunlarını dinledim. Sorunlarına çare olmaya çalıştım ve sorunlarını çözerek ayrılmaktan kendilerini vazgeçirdim" dedi. 

INTERNET BAŞA BELA 

Evliliğin kutsallığının bilinmesi gerektiğini ifade eden Çebi, "Sayın Başbakanımız kadınlara birçok hak verdi. Bakıyorsunuz bölgemizde ayrılma nedenlerine, fındık kabuğunu doldurmayacak nedenler. Bazen öyle nedenlerle yanımıza geliyorlar ki inanın insan çok sinirleniyor. Gelişen teknoloji evliliğin kutsallığını yok etmek üzere. Erkek internette tanıdığı kadın yüzünden eşine evde zulüm yapıyor ve evliliği noktalamak üzere oluyor. Kadın yanıma gelip durumu bildirdiğinde inanın çok kızıyorum. Erkeğe ‘neden böyle bir şey yapıyorsun’ diye kızıyorum" şeklinde konuştu. 

BU BÜYÜKLERİ ANLAMAK ÇOK ZOR 

Çebi, "Bazen öyle sorunlu durumlar oluyor ki neredeyse insanlar birbirlerini öldürme aşamasına geliyor. O zaman aralarına girerek ‘yapmayın, bu kadar büyütmeyin’ diyoruz ve konuyu kapatmaya çalışıyoruz. Ayrılmak üzere olan çiftlerin bir bölümü ailelerinde sorun olduğunu söylüyor. Durum öyle olunca meclis odamıza tüm aileyi çağırarak ailelerin büyüklerine neden böyle yaptıklarını sorarak kendilerine kızıyorum. İnsanların yuvalarını yıkmaları inanın çok kötü. Bu yüzden çiftin arasına girerek sorun yaratan insanlara çok kızıyorum" ifadelerine yer verdi.

Görücü usülde sorun

AYRILMAK isteyen çiftlerin çoğunun görücü usulü ile evlendiğini belirten Belediye Başkanı Çebi, “Önceden birbirini görmüyor ve tanımıyorlar. Görücü usulü ile evleniyorlar, sonrasında birbiriyle anlaşamayan çiftler ayrılıyor. Bazen işsizlik bahane ediliyor. Ben de onlara bir iş buluyorum ama onlar çalışmak istemiyorlar. Geçenlerde iki tane şoför aradım, gelen maaşı beğenmedi. ‘Ben bu işi yapmam’ dedi. Şimdi çalışmak istemeyen biri evi nasıl geçindirir? Buradan yeni evlenen gençlere sesleniyorum. Sizlerden ricam, biraz sabırlı olun” dedi.
karadeniz

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları