Siyaset Haberleri Tümü

Güçlü kadro güçlü Araklı

Araklı’da daha güçlü bir yapılanma ile daha iyi yerlere gelebilmek için Araklı Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu belirten Selahattin Çebi, “Araklı’yı hak ettiği yere getireceğiz” dedi

 Aktif Siyasete AK Parti’de başlayan, çeşitli kademelerde aktif görev yapan, Selahattin Çebi, Araklı Belediye Başkanlığı görevine talip. Güçlü Kadro ile Güçlü Araklı yapmak için yola çıktıklarını belirten Çebi, projelerini ilk kez Karadenizin Sesi’ne açıkladı. İşte Çebi’nin açıklamaları;

TARİHİ KONUMU İLE ARAKLI

Araklı Doğu-Batı ticaretinin en canlı güzergâhı olan tarihi İpek Yolunun Karadenize Ulaştığı toprakların üzerinde kurulmuş olması ticari değerinin bugüne kadar güçlü bir şekilde ortaya koyan ilçe olmasının yanında spor, turizm şehridir. jeostratejik değerleri tarih boyunca var olan ilçemizde Fabrikalarıyla, eğitim kurumlarıyla ve yenilenen birçok özel ve resmi kurumu ve de hastanesiyle Araklı, Trabzon'un hızla gelişen ilçelerinden biridir. Trabzon'un en güzel yerlerinden biri olan ilçemiz, en genç nüfusun olduğu bir ilçedir. Hızla büyüyen ve genişleyen ilçemizde en önemli sorunlarda birisi imar ve yapılaşmadır.

CAMİ

Çok amaçlı ibadet yerleri ve geniş avlu mutlaka olmalı. Araklının en az bir camisinde geniş avlu çay bahçeleri dinlenme tesisleri otopark dedelerin torunları ile vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacaktır. Bunu için caminin etrafı kamulaştırılacak gerekli düzenlemeler yapılacak

AİLE MEZARLIĞI

Hayatta iken olan birlikteliğimizi dünyevi hayattan sonra da devam ettirmeli.

İlçemizde her vatandaşımızın için rahmetli olunca defnedilebileceği aile mezarlığı olmalı bunun için gerekli kamulaştırma yapılarak çalışmalar başlatılmalı.

ARSİN OF GÜNEY ÇEVRE

Arsin orgizeyi ovit tünellerine bağlayacak. Arsin organizeden başlayan Araklı, Sürmene ve of ilçesinin güneyinden geçecek transit yol, hem bu ilçeleri güneye kaydıracak, güneye doğru kalkınması ve gelişmesi sağlayan bir çevre yolu olacak hem de sanayi bölgelerine sürmene deki tersaneye ve lojistik merkeze bağlantıyı sağlayacak güney çevre yolu planlanmalı. Bu yolun geçiş güzergâhı üzerinde kaşıkçı mevkiinde geniş hacmi sahip bir sanayi bölgesi kurulacaktır. Zaten şimdiden bu manada bir sanayi yatırımı yapılmaktadır. Hükümetimizin bu konuda ülke genelinde var olan tarihi başarısını bölgemiz içinde hayata geçirmek istiyoruz. Kaldı ki bugün ki sahil yolu artık 5–10 sene sonra ihtiyaca cevap vermeyecektir. Yeni bir transit yola mutlak ihtiyaç olacaktır işte bu yolun şimdiden programlanması gerekir. Bunu ancak ak parti iktidarı başarabilir. Arsin Yeşilaylı organize sanayi bölgesinden başlayıp araklı kaşıkçı da geçmesi durumunda hem kaşıkçı bölgesinde kurulacak olan sanayi kuruluşları açısından bir avantaj hem de şehrin güneyinde yeni yerleşim sahaları ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

ESNAF

Şehirlerin en canlı en dinamik yapısını esnaf oluşturmaktadır. Yerel esnafı olumsuz etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak yerel yönetimlerin görevidir. Yerel esnafın etkilenmeyecek şekilde dizayn edilmeli. İmar sorunundan şehir merkezinde yoğun araç trafiği yaşanmamaktadır. Artık cadde ve sokaklar araç trafiğini taşımamaktadır. Bunun alış verişe engel teşkil etmektedir.

YURT

İlçemiz en önemli zenginliklerinden biri genç nüfusunun olması özellikle okul çağında 11.000 öğrencimiz var bu öğrencilerimizden çoğu Araklı’nın kırsalından yani köylerden geliyor. Zorlu kış şartlarlarında hem yorucu oluyor hem de öğrencinin eğitimini olumsuz manada etkiliyor bunun için mutlaka hem kız hem de erkek öğrencilere yönelik yurt yapılacaktır.

TRAFİK SORUNU CİDDİ BOYUTLARDA

Araklı da hareketli nüfusun olması hemen her gün trafik sorununun daha da artıyor cadde ve sokakların darlığı, belli bir trafik düzeninin olmaması vatandaşlarımız için çileye dönüşüyor

Buna mutlaka otoparklarla, trafik düzenlemesi yapılarak ve ayrıca imarda şart koşulan kapalı ve açık park alanı planlaması ile çözülecektir.

ÇARPIK KENTLEŞME İMAR SORUNU

İmar ve kentleşme için mutlaka iyi bir teknik ekip olmalı. Eskiden sadece inşaat müh ve mimar ile oluşturulan şehirler artık çoktan geride kaldı. Bunlara ilave makine müh. Elektrik müh. Jeoloji müh harita müh. Hatta ve hatta meteoroloji müh de bu teknik ekibin içinde olmalı dünya enerji savaşları verirken bizim güneş gibi enerjiyi yok saymamız mümkün değildi. Sağlıklı kentler için güneşten rüzgâra kadar deniz yönünden kıbleye kadar hesaplar yapılmalı. Çarpık kentleşme bugünün sorunu değil bu sadece yerel idarenin değil hepimizin sorunu vatandaş olarak duyarlılığımız olmalı isteklerimizin her biri bir başka komşunun hakkına veya bir bölge insanımızın hakkına tecavüz olabilir. Tabi burada ilkeli olmak gerekir bu görüntüler hepimizi rahatsız ediyor sonra bedelini birlikte ödüyoruz. TOKİ ile kentsel dönüşümle. Şehrin hava koridorları açılmalı günde en az 4 saat güneş gören konutların olduğu bir şehir haline getirilmeli. Sağlıklı şehirlerin altyapısını hazırlamalı. Araklı’nın kesinlikle kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, çarpık yapılaşmanın şehri adeta büyük kentlerin varoşlarına benzettiğini, artık Araklı’da yıkan belediye başkanının başarılı olabileceğini, sahil projesinin için, bir an önce uygun yerlerde denizin doldurularak eskiden olduğu gibi ilçenin yeniden deniz ile buluşturulması gerektiğini söyledi.

SAHİLE BAĞLANTI YOLU

Araklı Bayburt yolu çalışmaları hızla devam ediyor 2005 yılında proje çalışmaları tamamlanan yolda araklı kaşıkçı arası yapımı devam etmektedir ve bundan sonra araklı çatak mevkiine kadar proje çalışmaları yapılamakta. Bu yolu sahil yoluna bağlayacak bağlantı yolunun mutlaka yapılacak bunun içi hep birlikte gayret edeceğiz. Şehrin merkezinden şehre giriş –çıkış yeniden düzenlenmeli. Bütün araklıyı dert edinecek dertlisi olacak bir kadro oluşturulacağız. Araklının mesellerine vakit ve beyin yoracak ehliyetli riya katlı ve donanımlı bir ekip oluşmak için çalışıyoruz. Sadece araklının meselelerini değil sadece Trabzon meselelerini değil ülkemizin ve İslam coğrafyasının meseleleri ile dertlenecek hadiselere duyarlılığı her zaman taşıyacak bir kadro ile yürümek istiyoruz. Araklının hamuru sağlam elimizde malzeme bol yeterli biz harekete geçirmesini bilelim.

KALECİK KALESİ

Kalecik kalesi tarihi özelliği ve doğal güzelliği ile değerlendirilerek ilçemize sosyal bir alan kazandırılmalı

KÜLTÜR MERKEZİ

İlçemizde çok amaçlı kültür merkezi yapılmalı, içerisinde sinema salonu tiyatro salonu, konferansa salonu ve nikâh merasimlerinin yapılacağı bir kültür merkezi ayrıca bunların yanında dünyada değişen bilişim ve teknoloji yenilikleri gençlere, öğrencilere anlatıldığı aktarıldığı bir teknik salonun olduğu bir kültür merkezi mutlaka yapılmalı.

GENÇLİK EN BÜYÜK TEMİNATTIR

En büyük yatırımımız gençlere olacaktır. Genç nüfus en büyük zenginliğimizdir. Sportif anlamda Araklı tarihi başarılarla dolu bir ilçedir hem ata sporu olan güreşte dünya şampiyonları çıkaran hem de futbolda çok başarılı dönemler yaşayan bir ilçedir. Bu önemli varlığı en verimli bir şekilde kullanmaya için gayret göstereceğiz.

ACI SU VE PAZARCIK ÖNEMLİ

İlçemizin marka değeri olan ve insanların sağlık kaynağında pay sahibi olan bereketli acı su daha moderne ve ihtiyaca uygun tesisle vatandaşımızın hizmetinde olacaktır. Bu anlamda ilçe ve il dışından gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması dinlenmesi ve ağırlanması konusunda tüm imkânlar oluşturulacaktır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan pazarcık artık bir turizm merkezi olacak. Uzungöl’den daha kısa mesafede ve ulaşım kolaylığı olan pazarcık ilçemizin ve bölgemizin tanıtımında büyük pay sahibi olacak

NASIL BİR YÖNETİCİ NASIL BAŞKAN

Adalet önünde soy, makam, mal, mülk gibi farklılıkları görmeden hakkı teslim eden bir başkan, yöneticiler basiret ve feraset sahibi olmalıdır. Yöneticilik çok büyük sabır isteyen bir iştir. Sabır, bir kararlılık ve dayanıklılıktır. Yöneticiler istişareye ne kadar önem verirler ve ehli ile istişare ederlerse, işin ehli ile istişare ederlerse yönetimlerinde, kararlarında, icraatlarında o kadar isabetli ve başarılı olurlar. Verdiğiniz sözü yerine getirin. Çünkü verilen söz sorumluluğu gerektirir."

2.20131128123250.jpg

ŞEHİR YÖNETİMİ

Şehir yönetimi iki unsurdan ele alınmalı; bunlardan bir tanesi ticari bir diğeri teknik yani mühendislik açısından. Ticari olan kısmı kar zarar ilişkisi şeklinde şirket yönetir gibi olmalı. Şirketin kari için büyümesi için gayret göstermeli. Gelir getirici unsurları artırmak, giderleri kısmak bunun en temel ilkesidir. Bu devlete kamuya ait bir kurum olarak değil kendimizin bir kurumu olarak bakılmalı, harcamalar ne olursa olsun devletin kurumudur mantığı ile değil bütün kamuya mal olacak bir gün gelip bizi de bulacak şeklinde düşünülmeli. Teknik açıdan kesinlikle mühendis mantığı ile yönetilmeli Mühendislik; fen bilimleri ve matematik ile bunların uygulamalarını içeren bilginin kullanılarak yapı, makine, cihaz, malzeme, sistem veya süreç tasarımları ile bu tasarımların uygulamalarını yapan bir meslek disiplinidir.  Mühendisler, belirli bir ihtiyacı karşılamak için gerekli teknik ürün ve sistemi üretirler. 

Mühendis, yapılan bir işin daha verimli, daha hızlı ve daha düşük maliyetli olarak yapılmasını sağlar.

GÜÇLÜ KADRO GÜÇLÜ ARAKLI

Araklı ilçemizin meselelerini sorunlarını dert edinecek, dertlisi olacak bir kadro teknik bir kadro. Meselelerin hedefler doğrultusunda yoğuran, proje üreten ve bu projeleri şehircilik adına uyumlu halde sunan bir kadro. Sadece belediye meclisi ve seçilmişler olarak değil belediye çalışanı, amir ve müdürleri ile danışmanlık hizmetleri ile bütün olacak bir kadro. Araklı’da yönetimsel anlamda derin izler bırakmak istiyoruz. Şehrimizin en önemli sorunlarını tek tek tarihe gömmek istiyoruz. Gücü ve potansiyelini ortaya koyan bir siyasi irade, ilkelerin kuralların olduğu bir yönetim olacak. Siyaset benim için çözüm sanatıdır. En kutsal beşeri faaliyettir. Bu kutsallığı taşıyacak Ahlak, adalet işi ehline vermek konularında asla taviz vermem. Siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman ilkelerimden, inançlarımda taviz vermedim. Çıkar çevrelerinin, menfaat ilişkilerin, hesapların içinde olan siyaset asla yapmadım yapmamda. Benim siyasetim bir yaşam tarzıdır. Yaşamım neyse siyasetim odur. bu manada var olan beklenti talepleri ayaklarımın altına alırım. Eski siyasi kavramların tarih olduğu ülkemizde insanımıza güven veren, sorumluk sahibi olduğu bölgede adaleti tesis eden, ehliyet bilgi, birikim ve ahlak değerlerini önde tutan. İnsan merkezli bir yönetimimden başka gayemiz yoktur.

GELİRLERİ ARTIRAN BİR YÖNETİM

Belediyenin gelirlerini artıran yeni kaynaklar oluşturmak zorundayız. Bölgemiz bu açıdan şanslı aslında HES belediye adına yapılabilir. Özel idare olarak bizimde ortak olduğumuz 2 adet HES var faaliyete geçti ve kaynak olarak girdi sağlıyor. Buna benzer aynı şekilde belediye adına da HES yapılması gerekir. Sabit bir geliri olsun köylerimizde tarihi yeniden yazdık. Çile dönüşen yollar yerine beton asfalt aldı. Büyük bir oranda su sorununu çözdük ilçemiz Araklı en fazla yatırım alan ilçedir. 2005 yılında 11.000, 2006 yılında 2.845.000, 2007 yılında 3.940.000, 2008 yılında 1.530.000, 2009 yılında 1.595.000, 2010 yılında 2.645.000, 2011 yılında 2.476.000, 2012 yılında 1.500.000, 2013 yılında yaklaşık 3.000.000 TL olmak üzere sadece köydesten 20.000.000 TL para aktarıldı. Bir o kadar da özel idare bütçesinde ayrıca su projeleri yapıldı. Hükümetimize şükranlarımı sunuyorum bakanımıza ve milletvekillerimiz Teşkilatımıza il ilçe başkanımıza, önceki dönem il genel meclis üyelerimize, şimdi beraber görev yaptığım meclis üyelerimize aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum.

karadenizinsesi

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları