Siyaset Haberleri Tümü

İlbank Trabzon'a 75 Milyonluk Yatırım Yaptı

lbank Trabzon'a yatırım yaptı. 12'si İlbank, 12'si Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilecek tesislerin toplam yatırım maliyeti 225 Milyon değerinde olacak. İlbank'ın gerçekleştireceği projeler için 75 milyon TL. harcanacak.

 

İlbank Trabzon'a yatırım yaptı. 12'si İlbank, 12'si Orman ve Su İşleri Bakanlığıtarafından inşa edilecek tesislerin toplam yatırım maliyeti 225 Milyon değerinde olacak. İlbank'ın gerçekleştireceği projeler için 75 milyon TL. harcanacak.

Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluTrabzon Valisi Abdil Celil ÖzAK Parti Trabzon MilletvekilleriFaruk ÖzakSafiye SeymenoğluTrabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Av. Serdar Çalkan, İlbank Genel Müdür V. Tuncay Karaman, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür V. Ömer Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yerel seçimlerin yaklaştığı vurgusunu yaparak "Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Mahalli idarelerseçiminden sonra yeni ufuklar açılacak, projeler daha da artacak" diye konuştu. Bayraktar, Türkiye'nin artık kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu, borç alan değil borç veren bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

İller Bankası Genel Müdür V. Tuncay Karaman da yaptığı konuşmada İller Bankası'nın genç ve enerjik ruhuna vurgu yaparak "Bugün Bankamız bir asra yaklaşan yaşına rağmen geleceği kavrayan halen genç ve enerjik ruhu, güçlü kökleri, kuvvetli yapısı ve organizasyonu ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bütün çalışanlarımız, zengin bilgi birikimi ve deneyimi ile yerel yönetimlerin altyapı ve üstyapı alanındaki her türlü sorununu çözmeye ve finansman sağlanması için çalışmaya gururla devam edeceklerdir." dedi.

Trabzon'da temeli atılacak 12 tesisin İller Bankası için önemine değinen Karaman "75 Milyon değerindeki bu 12 adet tesisi Trabzon'umuz için hizmete sunacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin büyüme ve gelişme ritmine uygun olarak adaletle ve hakkaniyetle ülkemize, şehirlerimize ve dolayısıyla insanımıza hizmet etmektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Bakan Bayraktar ile protokol üyeleri butona basarak yaklaşık 225 milyon liraya mal olacak 24 tesisin temelini attı.

İLBANK, Araklı-Sürmene İçmesuyu ve Arıtma, Şalpazarı İçmesuyu, Eskipazarİçmesuyu, Akçaköy-Derecik-Yıldızlı Kanalizasyon, Köprübaşı İçmesuyu ve Kanalizasyon, Hayrat ve Köyleri İçmesuyu, Aykut İçmesuyu, TaşkıranKanalizasyon, Yeşilyalı Kanalizasyon, Çayırbağı Kanalizasyon, BölümlüKanalizasyon ve Arsin Sahil Düzenleme inşaatlarını gerçekleştirerek yerel yönetimlerin hizmetine sunacak. Projeler tamamlandığında Trabzon'un altyapı ve içmesuyu ihtiyacına büyük katkı sağlanacak.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları