Siyaset Haberleri Tümü

Lojistiğin Üzeri Tersane Şalıyla Örtülemez

Lojistik meselesinin kahramanı! Bakan Erdoğan Bayraktar partisinin bayramlaşma töreninde Lojistik’in Trabzon’dan nasıl kaydırıldığını anlattı.

 Lojistik meselesinin kahramanı! Bakan Erdoğan Bayraktar partisinin bayramlaşma töreninde Lojistik’in Trabzon’dan nasıl kaydırıldığını anlattı. Bakan Bey’in anlattığına göre Sürmene Çamburnu’nda 360 dönüm alanı 3 yıl önce Tersane olarak kiralayan Nur Gemicilik izin vermemiş! Halbuki ilgili firma, üç yıldır çivi çakmadığı için yeni uzatması durdurulmuştu. Kaldı ki Nur Gemicilik de Lojistiğin içinde olmak istiyor. Lakin Bakan Bayraktar’a göre Sürmene Çamburnu Lojistik Merkezi Nur Gemicilik ikna edilemediği için olmamış!..
Nur Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Çebi’nin 11 Ekim 2013 tarihli yazılı açıklaması Bakanın sözlerinden farklı şeyler söylüyor. Ulaştırma Bakanlığı, Nur Gemicilik’in 3 yıldır başlamadığı Tersane’de süre uzatımına izin vermiyordu. Lojistiğin İyidere’ye kaydığının Trabzon’da duyulduğunu öğrenen Bakan Bayraktar, 6 aydır imzalanmayan Nur Gemicilik evraklarını imzalatmak için bizzat bakanlığa gidip ekim ayı başında Nur Gemicilik’e yeni onay çıkarttı. Bu gerçeği Nur Gemicilik Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Çebi’nin yerel basına geçtiği ve Bakan Bayraktar’a teşekkür ettiği 11 Ekim 2013 tarihli yazılı açıklamasından öğreniyoruz. Çebi o açıklamada şu ifadelere yer veriyor:
“Ulaştırma Bakanlığı’na bizzat gitmesi sayesinde, 6 aydır Altyapı Kıyı Tesisleri Genel Müdürlüğünde bekletilen Tersane Uygulama Projelerini onaylattıran Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a Çebi ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız”
Ulaştırma Bakanlığı’ndan Tersane olarak uzatılmayan onay, bizzat Sayın Bakan tarafından çıkartılıyor. Ardından Trabzon kamuoyu önünde ‘Nur Gemicilik’ten alanı alamadık. O’nun için Başbakanımızın da önerisiyle Lojistik Of-İyidere havzasına kaydı’ açıklaması yapılıyor.
Başbakanın yaklaşımı gayet doğal… Siz iki yıldır “Trabzon Merkez mi yoksa Çamburnu mu olsun”?.. tartışmasını yaşar ve sorunu Başbakan’a kadar taşırsanız Başbakan da “Trabzon-Rize ortak yapın” der. Ama Sayın Başbakan ortak olup olmayacağını, farklılıklarını göremeyebilir. İşte o noktada Bakan Bayraktar, Sayın Başbakan’a “Of-İyidere olsun. Ama orası başlayana kadar Çamburnu hazır. Lojistik Çamburnu’nda başlasın” demeliydi. Bunu diyemedi. Başbakan’a bunu diyemeyen Sayın Bakan Bayraktar,Trabzon kamuoyuna ‘Nur Gemicilik alanı vermedi. O’nun için Sürmene’ye yapamadık’ mazeretini dillendirdi.
****
Madem Nur Gemicilik hala hak sahibiydi, 2 yıldır Valilik, DOKA, TTSO, DKİB ne adına uğraş verdi?
Madem Nur Gemicilik hala hak sahibiydi, Dağıstan’da, Rusya’da, Gürcistan’da Lojistik aktarma istasyonlarını kim hangi hakla imzaladı?
Madem Nur Gemicilik hala hak sahibiydi, aynı alan için Lojistikçi işadamlarından taahhütnameleri kim aldı?
Madem Nur Gemicilik hala hak sahibiydi, dönemin Valisi, STK’lar ve işadamlarıya toplantıyı kim yaptı? “Bu iş Bakanlar Kurulu Kararına kaldı. Yakında onu da halledeceğiz” kim dedi?
Madem Nur Gemicilik hala hak sahibiydi, Almanya’dan Lojistik uzmanlarını kim getirtti? Nur Gemicilik’e tahsisli alanı ‘Lojistik alanı’ diye kim gösterip rapor istedi?
Lojistik Merkez, Bakan Bayraktar’a göre Başbakan’ın talimatıyla İyidere’ye gitmiş olabilir. Rize’nin de hakkı. O yatırım Rize’ye anasının ak sütü kadar helal. Zira bu bölge ancak böyle yatırımlarla ayağa kalkar. Biz Rize’ye yapılacak yatırıma karşı değiliz ve olamayz.
Biz Çamburnu Bölgesi’ne hemen başlayacak ve Trabzon Ticaret Merkezi olgusunun gereği olacak Lojistik Merkez istiyoruz. İyidere’ye kaydırılanla meselemiz olamaz. Trabzon, kendi hakkını istiyor. Bunu bizim kadar Nur Gemicilik de istiyor. Tersane işi falan artık hikaye!.. Bütün mesele konuyu Başbakan’a anlatacak ve ‘Trabzon rahatsız’ diyecek babayiğitte… Başbakan Trabzon’u bu kadar rahatsız etmez… Tarihe ve ticaretin doğal dengesine direnmez. Mesele Başbakan’ın sorunu bilmesinde. Lojistiğin üzeri, tersane şalıyla örtülemez.

ALİ ÖZTÜRK
GÜNEBAKİŞ


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları