Siyaset Haberleri Tümü

Saadet Partisi’nin Araklı’daki adayı yine Ümit Çebi oldu

Saadet Partisi, yaklaşan yerel seçimler öncesi merakla beklenen Araklı Belediye Başkan Adayını Açıkladı.

Saadet Partisi’nin (SP) 2014 Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Araklı’daki belediye başkan adayı beklendiği gibi yine Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ümit Çebi oldu. Seçimlere 6 ay kala Araklı Meydanı’nda adaylığını açıklayan Ümit Çebi, miting havasında geçen konuşmasında mevcut belediye Adaylık açıklamasını mitinge çevirdi

yönetimine yüklenirken, Araklı’ya huzur getirmek için aday olduğunu açıkladı.

Ümit Çebi’nin adaylık açıklaması için düzenlenen törene SP Araklı İlçe Başkanı Şakir Şahintaş, Erenler Belediye Başkanı Ömer Bektaş ve Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan ve Arsin İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Gürsoy ve 300’e yakın vatandaş topluluğu katıldı.

İlçe Başkanı Şahintaş, kendisiyle birlikte Erenler Belediye Başkanı Ömer bektaş’ın da adaylık için isimlerinin geçtiğini ve Ümit Çebi için feragat ederek birlikte hareket etmem kararı aldıklarını belirterek, “İçerisinde aşk ve sevgi olmayan hiç kimse belediyecilik konusunda başarılı mümkün değildir.  İki aylık istişare toplantımız sonucunda ilçe teşkilatımız tarafından Ümit Çebi kardeşimizi adayımız olarak ilan ediyoruz” dedi.

USTALIK DÖNEMİ İLE ARAKLI’YA MÜHRÜMÜZÜ VURACAĞIZ.

Araklı’da 2 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra son seçimlerde AK Parti adayı Recep Çebi’ye karşı seçimleri kaybeden Ümit Çebi ise yeniden belediye başkanı olmak için arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını belirterek, “Büyük şehir olmamız münasebetiyle 55 mahallemin değerli halkı. 2014 mahalli seçimlerde Araklı belediyesi başkan adayı olarak kürsüye çıkardılar.  Bu şerefli görevi arkadaşlarımla birlikte aldık ve son nefesimize kadar sürdürmeye karar verdik. Allah utandırmasın.  Kimseye köyünü,  soyunu,  akrabasını hakir görme üstün görme gibi bir ayrımcılık yapmayacağız. 1999 yılında beni belediye başkanı seçtiniz çok deli dolu bir adamdım. Bu çıraklık dönemi idi. 2004 yılında tekrar seçtiniz bu da kalfalık dönemi oldu. Beni 5 sene dinlendirdiniz, bu bana çok tecrübe oldu, insanları çok iyi tanıdım. 5 yıl boyunca belediyeye sade bir vatandaş olarak baktım. ‘Vatandaş nasıl bir belediye istiyor?’ diye birçok tecrübeler kazandım. Allahın izniyle 2014 yılında ustalık dönemi ile Araklıya mührümüzü vuracağız” dedi.

İDARE EDİLEN BAŞKAN OLMAYACAĞIM

İsim vermeden mevcut belediye yönetimine yüklenen Çebi, “Bir başkan vardır idare eder. Encümeniyle görüşür istişaresini yapar. Bu başkan karar verirken bunun hesabını bir gün mutlaka Allah vereceğini düşünerek karar verir. Bir de başkan vardır birilerinin idaresi altındadır yumruğunu kim masaya vurursa onun dediğini yapar. Yani kullanılan, idare edilen başkan.  Bir başkan idare eder; bir başkan idare edilir. Araklı’ya idare edilen bir başkan değil, Araklıya adaletle idare eden bir belediye başkanını seçeceksiniz.  Her köyde gücü olan adamlar vardır. Bir başkan seçeceksiniz belediyenin kasasını ona teslim edeceksiniz. Bir başkan var o kasaya sıçanlar fareler girer, o mallar peşkeş çekilir.  Bir başkan var boynuzlu koyundan boynuzsuz koyunun ilahi bir mahkemede hakkını alacağı hesap günü var diye. O korkuyla o kasaya mühür vurur kendi malları gibi koruyan bir başkan seçeceksiniz.  10 yıllık belediye başkanlığım döneminde bir kişiyi makamımdan kovmuşsam, kötü bir söz söylemişsem  çıksın söylesin ayağının altını öpüp özür dileyeceğim” dedi.

ARAKLI’YA HUZUR GETİRECEĞİZ

Araklı’ya huzur getirmek için yeniden göreve talip olduğunu kaydeden Çebi, “Araklımın geçlerine sesleniyorum. Gelin bir araya gelelim 55 mahallemin geçleri ilçemizin huzurunun bozulmaması için, Araklı isminin kötü anılmaması için, doktorun, öğretmenin ilçemizde kalmasını sağlamak için gelin bu huzuru sağlayalım. Gelin kuralım gençlik konseyimizi, gençlik meclisimizi kötü imajımızı silelim. Bize inanın bu kasayı koruyacağımıza inanın” dedi.

BAŞBAKAN TURUP’A MÜSAADE ETMEZ

Turup mevkiinde yapılacak çöp depolama istasyonuna da değinen Çebi, “Turup turizm alanıdır. Biz görevdeyken böyleydi. Biz göreve geleceğiz yine öyle kalacak. Biz buraya turizm tesisi yaptıracağız. Bölgemize Araplar geliyor. Biz buraya tesis yaptığımızda Araplar buraya gelecekler. Seçildiğim gün Araklı’daki tüm siyasi parti ilçe başkanlarını, dernek, sivil toplum kuruluş başkanlarını toplayarak, platform kurup Başbakana çıkacağız. Ben inanıyorum ki Başbakan bizi dinledikten sonra Turup’ta kurulmak istenen çöp tesisinin derhal kaldırılmasını ve oraya turistik tesis kurulması emrini verecektir” diye konuştu.




 

Kaynak: Ahmet sungur günebakış

Yorumlar
  • kerim y.

    Hayirli olsun . Ozledik seni baskanim. Bu isi senden iyi yapacak bir babayigit daha yok.

  • Mustafa ozturk paris/Fransa

    İşte baskan işte arakli hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah.memlekete selam yola devam.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları