Siyaset Haberleri Tümü

Selahaddin Çebi'nin Seçim Vaatleri !

Ak parti Araklı belediye başkan aday adayı selahaddin Çebi Arakli medya ya özel ropertaj verdi. Selahaddin Çebi Aday gösterilip kazanması halinde Yapacaklarını anlattı.

SELAHADDİN ÇEBİ
MAKİNA MÜHEDİSİ

 1974 yılında doğdu. Lise eğitimin İstanbul Büyükçekmece lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi matematik öğretmenliğini kazandı. Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesini kazandı ve bir yıl okuduktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü kazandı ve buradan Makine Mühendisi olarak mezun oldu.  Trabzon Avrasya Üniversitesinde iş güvenliği ve iş sağlığı bölümde yüksek lisansa eğitimi almaktadır. Askerlik görevini 315.kısa dönem er olarak Kayseri İl Jandarma alay komutanlığında yapan ÇEBİ evli ve 2 kız çocuk babasıdır.

 Milli Gençlik Vakfına bağlı hazırlık kurslarında 4 yıl matematik öğretmenliği, Bilgisayar kursu işletmeciliği ve öğretmenliği görevlerinde bulundu.Mühendislik sahasında mesleği ile ilgili

Araçlarda LPG dönüşüm

LPG sorumlu müdürlük ve kamu ve özel bankalarına ile Gayrimenkul ve Makine değerleme ekspertizliği yapan ÇEBİ konutların inşaatında Şantiye şefliği ve Serbest mühendis olarak mekanik proje üzerine çalışmaktadır.Aktif siyasete Ak Parti de başlayan ÇEBİ
Ak partinin kuruluşu olan 2002 de Kurucu Gençlik kolları İl başkanlığına atandı. Daha sonra sırasıyla;

2002–2003 AK PARTİ TRABZON KURUCU GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI

2004–2006 AK PARTİ TRABZON İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ (BASIN SORUMLUSU)

2006–2008 AK PARTİ TRABZON İL BAŞKAN YARDIMCISI-TANITIM VE MEDYA BAŞKANI

2008–2009 AK PARTİ TRABZON İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÖREVLERİNDE BULUNDU.

2009 -AK PARTİ ARAKLI İL GENEL MECLİS ÜYESİ seçilen ÇEBİ bu görevi sırasında 1 dönem daimi encümenlik, imar komisyonu ve ar-ge komisyonunda görev aldı (HALEN DEVAM EDİYOR).

 Araklı Doğu-Batı ticaretinin en canlı güzergahı olan tarihi İpek Yolunun Karadenize Ulaştığı toprakların üzerinde kurulmuş olması ticari değerinin bugüne kadar güçlü bir şekilde ortaya koyan ilçe olmasının yanında spor, turizm şehridir. jeostratejik değerleri tarih boyunca varolan ilçemizde Fabrikalarıyla, eğitim kurumlarıyla ve yenilenen birçok özel ve resmi kurumu ve de hastanesiyle Araklı, Trabzon'un hızla gelişen ilçelerinden biridir. Trabzon'un en güzel yerlerinden biri olan ilçemiz, en genç nüfusun olduğu bir ilçedir. Hızla büyüyen ve genişleyen ilçemizde en önemli sorunlarda birisi imar ve yapılaşmadır.

 Nasıl bir araklı

Şehirler kurulurken öyle gelişi güzel rastgele kurulmaz bu bir teknik konudur bu teknik kadroda mutlaka mimar inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, jeoloji mühendisi, harita mühendisi şarttır bunu yanında peyzaj mühendisi ve meteoroloji mühendisi de olmalıdır. Yoksa şehir değil felaket kurarız. Konutların şekli ,taşıyıcı sistemim zemin yapısı ısınma aydınlanmanın yanın artık dünya hava akımını rüzgar yönünü güneş açısını da uygulamaktadır.

Eskiden belediyeler ya yol yapar, parke döşerdi ya da ağaç dikerdi ve bununla yetinilirdi. Günümüzde ise en önemli kavram estetik kaygı ve çevresel faktörler. Çevreyle uyumlu, çevreye zararı olmayan uygulamalar yapmalıyız.

en kolay ve basit uygulamalardan bir tanesi ana cadde üzerindeki dükkanların mutlaka camekan vitrinli olmalı bu hem çirkin bir görüntü hem ses ve gürültü kirliliğini önler hemde aydınlatmayı kolaylaştırır böylelikler enerrji tasarrufu da sağlanmış olur.

 Araklı ovası Karadeniz’de 2 ovadan biridir. İlçenin en büyük akarsuyu olan ve ilçeyi Bayburt’a bağlayan, geniş su toplama havzası sayesinde bol su taşıyan ve ilçenin verimli ovasının sebebi olan Karadere’nin ilçenin en büyük zenginliğidir.

Meselelere kafa yoracak beyin jimnastiği yapacak donanımlı kadroya ihtiyaç var bu kadro bölgenin sorunlarını ve gelecek yüzyıllık yatırım ve projelere yoğunlaşmalı öyle 10 yıl 20 yıl 30 yıl değil 100 yıl 200 yıllık hedefleri konuşmalı.

Kalıcı eserler bırakmak adına ileriye dönük uzun ömürlü sağlıklı kentler planlamak ve kurmak aynı zamanda sağlıklı ve kaliteli yaşamlar sunmaktır. İnsan dünyada en değerli varlıktır. Siyasette en kutsal beşeri faaliyettir.Bu faaliyetin temelin insandır.insanımız huzur ve mutluluğudur.

 Toplu yaşam alanlarında

cami

Çok amaçlı ibadet yerleri ve geniş avlu mutlaka olmalı
Araklının en az bir  cami için geniş avlu çay bahçeleri dinlenme tesisleri otopark dedelerin torunları ile vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacaktır. Bunu için caminin etrafı kamulaştırılacak gerekli düzenlemeler yapılacak

 Aile mezarlığı
Hayatta iken olan birlikteliğimizi dünyevi hayattan sonra da devam ettirmeli.

İlçemizde her vatandaşımızın için rahmetli olunca defnedilebileceği aile mezarlığı olmalı bunun için gerekli kamulaştırma yapılarak çalışmalar başlatılmalı.

 Arsin of güney çevre

Arsin orgizeyi ovit tünellerine bağlayacak. Arsin organizeden başlayan Araklı, Sürmene ve of ilçesinin güneyinden geçecek transit yol, hem bu ilçeleri güneye kaydıracak, güneye doğru kalkınması ve gelişmesi sağlayan bir çevre yolu olacak hem de sanayi bölgelerine sürmene deki tersaneye ve lojistik merkeze bağlantıyı sağlayacak güney çevre yolu planlanmalı
Hükümetimizin bu konuda ülke genelinde var olan tarihi başarısını bölgemiz içinde hayata geçirmek istiyoruz.Kaldı ki bugün ki sahil yolu artık 5–10 sene sonra ihtiyaca cevap vermeyecektir. Yeni bir transit yola mutlak ihtiyaç olacaktır işte bu yolun şimdiden programlanması gerekir. Bunu ancak ak parti iktidarı başarabilir.

 Arsin Yeşilaylı organize sanayi bölgesinden başlayıp araklı kaşıkçı da geçmesi durumunda hem kaşıkçı bölgesinde kurulacak olan sanayi kuruluşları açısından bir avantaj hem de şehrin güneyinde yeni yerleşim sahaları ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bir ilçede hastane ne kadar önemli ise spor sahaları yürüyüş yolları ,o kadar önemlidir.Bir ilçede okul ne kadar önemli ise kültür merkezi o kadar önemlidir.Bir ilçede sanayi ne kadar önemli ise teknoji merkezi o kadar önemlidir.İçinde her türlü teknik bilgi ve beceriye öğretebilme imkânı olan dünya da ki gelişmeleri gösterecek olan bir ortamın hazırlanması  bir kütüphanede de olabilir.

Esnaf

Şehirlerin en canlı en dinamik yapısını esnaf oluşturmaktadır. Yerel esnafı olumsuz etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak yerel yönetimlerin görevidir.. yerel esnafın etkilenmeyecek şekilde dizayn edilmeli .

Yurt

İlçemiz  en önemli zenginliklerinden biri genç nüfusunun olması özellikle okul çağında 11.000 öğrencimiz var bu öğrencilerimizden çoğu araklı nın kırsalından yani köylerden geliyor.zorlu kış şartlarlarında hem yorucu oluyor hem de  öğrencinin eğitimini olumsuz manada etkiliyor bunun için mutlaka hem kız hem de erkek öğrencilere yönelik yurt yapılacaktır.

 Trafik sorunu ciddi boyutlarda

 Araklı da hareketli nüfusun olması hemen her gün trafik sorununun  daha da artıyor cadde ve sokakların darlığı, belli bir trafik düzeninin olmaması vatandaşlarımız için çileye dönüşüyor

Buna mutlaka otoparklarla, trafik düzenlemesi yapılarak ve ayrıca imarda şart koşulan kapalı ve açık park alanı planlaması ile çözülecektir.

Çarpık kentleşme imar sorunu

İmar ve kentleşme için mutlaka iyi bir teknik ekip olmalı. Eskiden sadece inşaat müh ve mimar ile oluşturulan şehirler artık çoktan geride kaldı.

Bunlara ilave makine müh. Elektrik müh. Jeoloji müh harita müh. Hatta ve hatta meteoroloji müh de bu teknik ekibin içinde olmalı dünya enerji savaşları verirken bizim güneş gibi enerjiyi yok saymamız mümkün değildi. Sağlıklı kentler için güneşten rüzgâra kadar deniz yönünden kıbleye kadar hesaplar yapılmalı.

Çarpık kentleşme  bugünün sorunu değil bu sadece yerel idarenin değil hepimizin sorunu vatandaş olarak duyarlılığımız olmalı isteklerimizin her biri bir başka komşunun hakkına veya bir bölge insanımızın hakkına tecavüz olabilir.tabi burada ilkeli olmak gerekir bu görüntüler hepimizi rahatsız ediyor sonra bedelini birlikte ödüyoruz .toki ile kentsel dönüşümle şehrin hava koridorları açılmalı günde en az 4 saat güneş gören  konutların olduğu bir şehir haline getirilmeli.güneşsiz ve havasız bir evin nem ve küf sorunları ile boğuşması kaçnılmazdır.bu nem ve küf adeta hastalık ve felaketin habercisidir.her türlü hastalığın oluşması sebebidir.küf evde sigara dumanı kadar tehlikelidir.

Sağlıklı şehirlerin altyapısını hazırlamalı

Araklı’nın kesinlikle kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, çarpık yapılaşmanın şehri adeta büyük kentlerin varoşlarına benzettiğini, artık Araklı’da yıkan belediye başkanının başarılı olabileceğini, sahil projesinin için , bir an önce uygun yerlerde denizin doldurularak eskiden olduğu gibi ilçenin yeniden deniz ile buluşturulması gerektiğini söyledi.

“ Çarşı başından bakıldığında her bir caddesinden  denizin görüldüğü bir Araklı hayal ediyorum. Aşırı yağışlarda ilçe merkezinin su içinde kalmasını önleyecek projeler yapılması gerekir.araklı ovası tarihi ovalardan bir tanesidir çarşamba ovası gibi Karadeniz de 2 ovadan biridir.İlçenin en büyük akarsuyu olan ve İlçeyi Bayburt’a bağlayan, geniş su toplama havzası sayesinde bol su taşıyan ve ilçenin verimli ovasının sebebi olan Karadere’nin ilçenin en büyük zenginliğidir.
Yerin hemen iki metre altına kadar su ile doymuş bir zemine sahip olan araklı ovası deniz seviyesi ile aynı kottadır. Bu hem kanalizasyonun hem de yağmur sularının atılmasında sıkıntı doğurmaktadır.su ile doymuş ovanın üzerinde bu kadar yoğun inşaat yapılması doğru değildir. Elbette bugünün sorunu değildir. Bugüne kadar gelen ve biriken sorundur artık her yağmurda hissedilen bir sorundur bundan daha büyük sorunlarında beklemektedir. İlerleyen yıllarda daha büyük tehlikeler olmasın diye şimdiden önleminin alınması gerekir. Düz arazi yapısı ve geniş bir yağış alanı içerisinde olan araklı yağan yağmurun artık inşaat yoğunluğu nedeniyle zemine gidememesi gitse de zeminin zaten suya doymuş bir yapısının olması bu sorunları tetikleyecektir. Ayrıca bu kadar yoğun inşaat alt yapı sistemlerinin tıkanmasına ve ciddi sorunlara yol açabileceği düşünülmelidir.
yapılan inşaatların yoğunlarının düşürülmesi en fazla 3 kat ve bahçeli inşaatların yapılması gerekmektedir. Daha çok inşaat yoğunluğunu ova çevresindeki arazilere kaydırılmalı aksi takdirde bu tür sıkıntılarla her yağışta karşı karşıya kalınacaktır.

Köylerimize ciddi yatırmalarımız oldu sadece 2013 yılında yapılan yatırım miktarı 12 trilyon civarında kısmen  su sorunu görülmekte burada köy bazında  projeler çok verimli olmuyor kaynak sıkıntısı yaşanıyor.büyük projeler yapmak gerekir.santa grup suyu tamamlandı 7 köyümüz yararlanmaktadır.iki yeni proje için 4.5 trilyon ödenek aktarılmak üzere. bunun dışında kalan köyler için su sorunu Büyük Şehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde halledilmelidir
İskele

Amatör balıkçılığı desteklemek adına deniz şehir olan ilçemizde mutlaka belli aralıkla iskeleler yapılacaktır.

Her eve günde en az 4 saat güneş girmeli

Güneşin insan sağlığı açısından önemi tartışma götürmez. Güneşin girmediği yerlerde mikropların daha çabuk çoğaldığı, güneş yüzü görmeyen insanların da daha çabuk soluklaştığı bilinen gerçeklerdendir. Güneş birçok hastalığa iyi gelirken, sağlığın da baş koruyuculuğunu yapar Görülüyor ki güneşli evde hastalık olmaz.bir şehirde bir ilçede birbirinin güneşine kadar engel olan inşaatların, binaların zararı hepimize bunun hesabını iyi yapmalıyız ölü yatırımlar insan hayatını tehdit eden sağlıksız yapılaşmalar yapmaya müsade etmemeliyiz.

Deniz

denize girmek, yüzmek bir anda tüm negatif enerjimizi alır götürür algıladığımız denizin mavi rengi sakinleştirir, ağrıları dindirir. Yüzmenin bir faydası da denizin kendi elektromanyetik enerji alanının, insanın enerji sistemini dengeleyerek şarj etmesidir.sahil kenti olan karadenizde ne yazik ki deniz den faydalanılmamaktadır.kadın ,erkek ayrı ayrı plajlar yapılmalı .hertürlü ihtiyaç giderildiği son derece nezih ortamlar hazırlanmalı.halkımızın denizden faydalanması için her türlü yatırımı yerey idare yapmalı ve teşvik etmeli.bir çok hastalığı beraberinde getiren nemli bölgede bir de beton çöplüğü halindeki yapılaşma eklenince.doktorun ilaçdan daha önce tavsiyesinin deniz olduğunu görmekteyiz. sahiller insanlığın faydası için Rabbimizin bir nimetidir.Ayrıca hava akımının ,hava koridorlarının başlagıçıdır sahiller bu koridorları kapatmak ihanettir.
deniz suyundaki magnezyum, iyot, sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller havadaki oksijenle birleşerek tüm bedene sağlık iksiri etki yapar. Denizden havaya karışan iyot tiroid bezi ve hormonal sağlığımız için önemli bir maddedir.
Hamam

osmanlı da önemli bir kültür olan hamam;günümüzde pek ilgi görmemektedir.Hamam her ilçede olmalı her insan en az ayda 2 defa hamama gitmeli devlet bile desteklemelidir.hamam
Stresi hafifletir, gevşetir ve dinlendirir
* Kas gerginliklerini ve ağrılarını giderir ve kısıtlı eklemleri acar
* Lenf sistemi temizliğini artırır.
* Kan dolaşımını arttırır.
* Bedenin metabolik aktivitesini. Gibi birçok faydaları vardır.
Sahile bağlantı yolu

Araklı Bayburt yolu çalışmaları hızla devam ediyor 2005 yılında proje çalışmaları tamamlanan yolda araklı kaşıkçı arası yapımı devam etmektedir. ve bundan sonra araklı çatak mevkiine kadar proje çalışmaları yapılamakta. bu yolu sahil yoluna bağlayacak bağlantı yolunun mutlaka yapılacak bunun içi hep birlikte gayret edeceğiz.

 Şehrin merkezinden şehre giriş –çıkış yeniden düzenlenmeli Bütün araklıyı dert edinecek dertlisi olacak bir kadro oluşturulacağız .araklı nın mesellerine vakit ve beyin yoracak ehliyetli riya katlı ve donanımlı bir ekip oluşmak için çalışıyoruz.sadece araklının meselelerini değil sadece trabzonun meselelerini değil ülkemizin ve İslam coğrafyasının meseleleri ile dertlenecek hadiselere duyarlılığı her zaman taşıyacak bir kadro ile yürümek istiyoruz .araklının  hamuru sağlam elimizde malzeme bol yeterli biz harekete geçirmesini bilelim.

 Nasıl bir yönetici nasıl başkan

-Adalet önünde soy, makam, mal, mülk gibi farklılıkları görmeden   hakkı teslim eden bir başkan

 -Dini ilimleri fenni ilimleri ehliyet ,liyakat sahibi içinde yaşadığı çağın siyasî, iktisadî, sosyal, kültürel yapısını, dünyada meydana gelen olayları çok iyi bilmeli ve değerlendiren bir başkan
-Yöneticiler basiret ve feraset sahibi olmalıdır.
-Yalancı söyleyen, halkına karşı güven vermeyen, sürekli aldatan kişilerin iş başına gelmesi, o millet için büyük bir felakettir.

-Yöneticilik çok büyük sabır isteyen bir iştir. Sabır, bir kararlılık ve dayanıklılıktır
-Affetmek çok büyük bir ahlaktır. O bakımdan yöneticiler gerektiği zaman affetmesini bilmelidirler. Özellikle şahıslarına karşı yapılan bir hatayı, hakareti affetmesi, büyük bir fazilet ve meziyettir.

-Yöneticiler istişareye ne kadar önem verirler ve ehli ile istişare ederlerse,işin ehli ile istişare ederlerse yönetimlerinde, kararlarında, icraatlarında o kadar isabetli ve başarılı olurlar. olurlar.

İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.) (Buhari) hadisi şerif  işi ehline vermek gerekir verilmezse kıyamet alametidir.

Devlet yöneticilerinin vefâsızlığı en ağır vefâsızlıktır.

Allah adına söz verip yemin eden sonra da sözüne ve yeminine sâdık kalmayan kimseleri Allah kendisinin hasmı olarak ilân etmiştir.

 Verdiğiniz sözü yerine getirin. Çünkü verilen söz sorumluluğu gerektirir."

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN IN siyasetin tek limanı olan Ahlaktır sözünde olduğu gibi bizim de önceliğimiz, tek limanımız Ahlaktır. Bu doğrultuda ihkak-ı hak, yani her hak sahibine hakkını vermek hususunda eş, dost, hısım ve akraba gözetmeden herkese eşit davranmalı, vazifeyi taraftar ve yakınlarına değil, ehline tevdi etmeli. Şayet emanet, ehil olmayana verilirse, millet zarar görür, devlet de terakki yerine tedenni eder ve izmihlale uğrar. İlkesi doğrultusunda buradayız.
Şehir yönetimi iki unsurdan ele alınmalı; bunlardan bir tanesi ticari bir diğeri teknik yani mühendislik açısından. Ticari olan kısmı kar zarar ilişkisi şeklinde şirket yönetir gibi olmalı. şirketin kari için büyümesi için gayret göstermeli .
Gelir getirici unsurları artırmak, giderleri kısmak bunun en temel ilkesidir. Bu devlete kamuya ait bir kurum olarak değil kendimizin bir kurumu olarak bakılmalı, harcamalar ne olursa olsun devletin kurumudur mantığı ile değil bütün kamuya mal olacak bir gün gelip bizi de bulacak şeklinde düşünülmeli.
Teknik açıdan kesinlikle mühendis mantığı ile yönetilmeli Mühendislik; fen bilimleri ve matematik ile bunların uygulamalarını içeren bilginin kullanılarak yapı, makina, cihaz, malzeme, sistem veya süreç tasarımları ile bu tasarımların uygulamalarını yapan bir meslek disiplinidir. 

 Mühendisler, belirli bir ihtiyacı karşılamak için gerekli teknik ürün ve sistemi üretirler. 

Mühendis, yapılan bir işin daha verimli, daha hızlı ve daha düşük maliyetli olarak yapılmasını sağlar.

Her gün yeni bir şey her gün yeni hayal kurabilmeli. İlçe adına bölge adına bir adım daha nasıl atabilirim onun muhasebesini yapmalı.

Mühendis yeni şeyler keşfetmeyi seven, hayal gücü ve yaratıcılığı gelişmiş, analitik düşünme becerisine sahip kişidir.

Standart rutin belediyecilik değil bölgenin soysal, ekonomik ve kültürel değerleri taşıyacak zengin içerikli projeler sunmalı halka. Öyle bir nizam intizam içinde olmalı ki caddeler yollar zaman kaybını bile hesap edilerek planlanmalı. Bir kuruma bir okula bir hastaneye bile ulaşım kolaylığı ve rahatlığı öncelikli olarak değerlendirilmeli.

Güneşin doğuşu ve batışı yapılacak olan binaların yönünü şekillendirmeli. Kuzey cephesi devlet literatüründe daha ucuz fiyatlarla değerlendirilirken, serbest piyasada deniz tarafı daha pahalıdır. Çünkü insanlara manzara olarak görüntü olarak başka bir saha bırakılmamıştır. Dünya enerji kavgasında boğuşurken bedava ve doğal enerji olan güneşi bu kadar faydasız görmek anlamsızdır. .Binaların bir çoğunda sıcak su için güneş enerji sistemleri konulmalı hem tasarruf açısından hem de konfor açısından fakat burada bir başka sorunla karşılaşıyoruz bunun bile verimli olmaması binalardaki kat seviyesinin farklı farklı olması. Ve güneşi tam görememesinden kaynaklanmaktadır Bu halde bile yılın 10 ayında verim alınabilecek bir kaynaktır. İnsanlar güneşten yararlanabilmek için milyarlarca para harcayıp ayna yerleştiriyor.Bu ve buna benzer birçok problem düzensiz yapılardan kaynaklanmaktadır.Verimli yatırımlar öncelikli ele alınmalı, önceliği olmayan yatırımlar ölü yatırımdır. 

 Eskiden belediyeler ya yol yapar, parke döşerdi ya da ağaç dikerdi ve bununla yetinilirdi. Günümüzde ise en önemli kavram estetik kaygı ve çevresel faktörler. Çevreyle uyumlu, çevreye zararı olmayan uygulamalar yapmalıyız.En kolay ve basit uygulamalardan bir tanesi ana cadde üzerindeki dükkanların mutlaka camekan vitrinli olmalı bu hem çirkin bir görüntü hem ses ve gürültü kirliliğini önler hemde aydınlatmayı kolaylaştırır böylelikler enerrji tasarrufu da sağlanmış olur.

Kalecik kalesi

Kalecik kalesi tarihi özelliği ve doğal güzelliği ile değerlendirilerek ilçemize sosyal bir alan kazandırılmalı

Sanayi

Araklı sanayi açısından hızla büyümektedir,bu büyümeyi taşıyabilecek saha ve alan kaşıkçı mevkisidir.bu mevki ni Arsin organize ile bağlantısı yapılarak daha güçlü bir sanayi oluşturulmalıdır.

Yorumlar
  • MURAT ÇEBII

    mehmett cok filim izleme sen o dediklerini anca ruyanda gorursunn cebileri birakda kendi .... kurtar

  • murat çebi

    mehmet özyurt kardeşime olsun... neden bu hazımsızlık...neden bu çebi düşmanlığı...hani müminler kardeşti...çebileri araklıdan çıkarırsan rahatmı edeceksin...allah akıl ve fikir versin inşallah...ne diyeyimmm.

  • mehmet ozyurt

    Cok zor dostum cok Araklidaki degisim Çebilerin kartelinin yikilmasiyla baslamali ve arakli ağa zihniyetinden kurtulmalidir Arallinin onu baska turlu acilmaz Once çebilerden kurtarmak lazim arakliyi Bu derebeylik bir yerde son bulmali yoksa arakli bir adim ileri gidemez Nedir bu Recep cebi Selahattin cebi Fahrettin cebi Omer cebi Yeter artik Birazda baskalari yapsin bu isi Hamit baycan olur Bayram halil olur Yunus karabela olur Ahmet olur mehmet olur Ama artik çebi olmasın.

  • Hasan ÇEBİ

    hadi hayırlısı, halkla beraber, güneşli günlere inşallah..!!! araklı fazlasına layık..

  • ali tekinbaş

    yaşa başkan araklı nın ufkunu aç

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları