Siyaset Haberleri Tümü

Teşkilatım Ne Derse O Olur

Eski Araklı belediye başkanı sayın Ümit Çebi ile yapacağımız ropertaj için saadet partisi Araklı ilçe başkanlığına gittiğimiz de muhteşem bir ilçe binası ile karşılaştık bir partinin ilçe binası değil de sanki bir genel merkez havası kazandırılmış ilçe binasına her şey muhteşem ilçe binasında, öncelikle bu güzel ve nezih ilçe binasını yaptıkları için Saadet partisi ilçe teşkilatını kutluyoruz.Parti binasından içeri girdiğimiz gibi Ümit Çebi bizi güler yüzle karşıladı heyecanından hiç bir şey kaybetmemiş sayın Ümit Çebi, Açık yüreklilikle sorularımızı yanıtladı.

 Eski Araklı belediye başkanı sayın Ümit Çebi ile yapacagımız ropertaj için saadet partisi araklı ilçe başkanlığına gittiğimiz de muhteşem bir ilçe binası ile karşılaştık bir partinin ilçe binası değil de sanki bir genel merkez havası kazandırılmış ilçe binasına herşey muhteşem ilçe binasında, öncelikle bu güzel ve nezih ilçe binasını yaptıkları için saadet partisi ilçe teşkilatını kutluyoruz.Parti binasından içeri girdigimiz gibi Ümit Çebi bizi güler yüzle karşıladı heyecanından hiç bir şey kaybetmemiş sayın Ümit Çebi Açık yüreklilikle sorularımızı yanıtladı.

ARAKLİ MEDYA : sayın Ümit Çebi çok merak edilen bir soru var yerel seçimler yaklaşıyor siz yerel seçimler de tekrar belediye başkanlığına aday olacak mısınız ?
ÜMİT ÇEBİ: öncelikle sunu söylemeliyim ben bir teşkilat mensubuyum ben şimdi çıkar adayım veya aday degilim diyememem benim şahşi fikrim mi sorarsanız aday olmayı düşünmüyorum ama teşkilatım çıkarda derse ki ümit çebi sen bizim teşilatımızın adayısın görevden kaçmam o zaman teşkilatım neyi uygun görürse bende bir teşkilat mensubu olarak buna uyarım

ARAKLİ MEDYA:Sayın Ümit Çebi görev yaptığınız dönemlerde bazı encümenleriniz ve çalışma arkadaşlarınız çok eleştirildi bu konuda yapılan eleştirileri haklı buluyormusunuz ?

ÜMİT ÇEBİ :On yıllık belediye başkanlığı dönemimde benimle yola çıkan tüm encümenlerimin bir tanesinden yolsuzluk ve ahlaksızlık duyulmamıştır örneğin en çok eleştiri aldığım ve daha sonra en yüyük darbeyi aldığım ve arkamdan bana vuran Adnan ALEMDAR gibi koşan ve fedakarlık eden encümen belediye tarihinde kaç tane gelmiştir,benim kadromun hiçbirisi belediye makamını bir rant yeri olarak görmemiş aksine vebal makamı olarak görmüşlerdir.Toplum tarafından sevilmeyen yönleri olabilir o şahişları ile ilgilidir.

ARAKLİ MEDYA :Sayın Ümit Çebi daha sonraki süreçte omuz omuza mücadele ettiğiniz calişma arkadaşlarınızdan ayrılanlar oldu teşkilatınızda bunlara karşı bir kırgınlığınız oldumu ?

ÜMİT ÇEBİ :kırgın değilim Ali İhsan ÖZTÜRK çok sevdiğim bir kardeşimdir teşkilatımızdan ayrılması beni üzmüştür ama bir kırgınlık yoktur.

ARAKLİ MEDYA:Sayın ümit Çebi eski imam-hatip lisesi müdürü Hasan Karabela başbakanlık müşaviri olarak görev yapmakta sizce Araklı ya bir katkısı olmuşmudur ve yahut bundan sonraki süreç de Araklı ya bir katkısı olurmu ?

ÜMİT ÇEBİ :Hasan Karabele hocam imam hatip lisesi müdürü iken çok iyi diyaloğumuz olan büyüğümdür ve bugun başbakan danışmanıdır fakat öyle bir danışman ki başbakanın kızı sümeyye yi teslim ettiği ve abim dediği danışmanlar içinde tek kişidir.Bu kadar gücüne rağmen malesef araklı ya şu ana kadar bir faydası olmamıştır.

ARAKLİ MEDYA:Sayın Ümit Çebi şimdiki belediye başkanı sayın Recep Çebi yi başarılı buluyormusunuz belediyenin iktidar partisinden olması Araklı ya birşeyler kazandırmışmıdır ?

ÜMİT ÇEBİ:Malesef Araklı iktidar partisi belediyesi olarak süküt'u hayret e uğratmış dır. Yani Araklı da iktidar partisi hizmet aşkı ve heyecanı yoktur halk bunu her plartform da söylemektedir. İktidar partisi ile hizmet olur anlayışı Araklı da tarihe gömülmüştür.

ARAKLİ MEDYA:Sayın Ümit Çebi ak parti araklı ilçe başkanı uzun bir süredir görev yapıyor sayın Mustafa Tekinbaş Araklı ya faydalı çalışmalar yapmışmıdır ?

ÜMİT ÇEBİ:Mustafa Tekinbaş kişi olarak bana herzaman saygısını göstermiş bir şahsiyettir.İlçe başkanı olarak millet vekillerinin karşısında yeri geldimi dik durmasını beceren ve Araklı nın hakkını şöke şöke alan bir ilçe başkanı profili ortaya kayamamıştır.Araklı sahipsiz bir görünüm içerisinde ve ilçemiz Ak parti millet vekilleri tarafından hep basamak olarak kullanılmıştır Ak parti ye en büyük oranda oy veren ilçe olmamıza rağmen ak parti teşkilatında gerekli ağırlığı ortaya koyamamıştır.

ARAKLİ MEDYA:Sayın ümit Çebi Bayram Halil ismi son zamanlarda Araklı siyasetinde önpilana çıkıyor secimlerde insanları yönlerdirdiği söyleniyor bu konuda söylemek istediğiniz bir şey varmıdır ?

ÜMİT ÇEBİ:İnsanların sevdiklerini desteklemeleri en doğal haklarıdır beklenti ve cıkar için yapılan desteklemeler etik değildir.İnsanlar oylarını verirken vicdanının sesini dinlemeli ve özgür iradesi ile oylarını kullanmalarını isterim akrabalık bağı sevgiden dolayı çıkar şahşi menfaat gibi duygular ile hakkı olmayan kişiye veya partiye oy vermek en büyük kul hakkıdır.Oy verirken Ehliyet ve liyakat baz alınmalıdır.

ARAKLİ MEDYA: Sayın Ümit Çebi turup meselesinde ak parti ilçe teskilatı ve mevcut araklı belediyesi başarılı olabildiler mi ?

ÜMİT ÇEBİ: Biz görevde iken bir duyum aldık ve hemen 2006 yılında turup'u turuzim alanı ilan ettik biz turup'u 2006 yılında turuzim alanı ilan etmeseydik turup çoktan çöp tesisi yapılmıştı yani bugün turup'a çöp tesisi yapılamıyor sa bizim dönemimizde yapılan çalişma sonucu olmuştur.Malesef şu anda gerek iktidar ilçe teşkilatı gerek belediye her alanda olduğu gibi turup noktasında da dik duruşlarını gösterememişlerdir.Ankara dan turup ile ilgili konuşmayın baskısı gelmekte ve kulaç çekme operasyonu devam etmektedir.Fakat şunu açıkca söylüyorum şayet kulak çekme operasyonu olmasa gerek Ak parti ilçe teşkilatı gerek belediye başkanı turup'un çöp alanı olmamasını en az benim kadar isterler.Fakat Ankara nın baskısı karşısında Araklı kurban edilmek istenmektedir.Araklı halkıda kurbanlık koyun olmadığını her zaman ortaya koymuştur inanıyorumki bundan sonrada koymaya devam edecektir.Turup olayı pay pas edilerek devlet ciddiyetine yakışmayan ayak oyunları ve despot anlayış ile sürdürülmektedir.


ARAKLİ MEDYA: Sayın ümit Çebi karadere projesi kime aittir bu konu çok tartışiliyor ?

ÜMİT ÇEBİ: Karadere projesi kimin zamanında yapıldığını Araklı da biliyor Trabzon da biliyor Türkiye de biliyor biz yüzde seksenini tamamladığımız zaman belediyenin kasasından tek bir kuruş cıkmamıştır avrupa birliğimden aldığımız 530 bin euro hibe parası ile karşılanmıştır bizden sonra gelenler ise 500 bin lira harcadıklarını ifade etmektedirler karadere projesi bizim zamanımıza ait bir projedir.


ARAKLİ MEDYA:Sayın Ümit Çebi son olarak sormak istiyoruz Belediye secimlerinden sonra ticaret'e atıldınız ve bu çok konuşuldu mal varlığınız nedir ?

ÜMİT ÇEBİ :Belediye secimlerinden sonra sahibini yakınen tanıdığım Aytemiz petrol şirketinin sahibi Araklı da petrol istasyonu açmak istedi bizde dört kişi bu istasyonun isletmeciliğini üstlendik %6 kar ile daha sonra bu işletmeden %6 ile para kazanamadığımız için 2011 yılının 11.ayında istasyonu mal sahibi olan Aytemiz şirketine teslim ettik şu anda hiç bir işle uğraşmamaktayım inandığım davam için mücadeleme devam etmekteyim. Mal varlığıma gelince bir emekli maaşım var on iki yıldır kirada oturuyorum.Araklı'nın merkezin de dedemden kalma ilave iki kattan oluşan eski bir evim var yolgören mahallesinde dedemden kalma toprak üzerinde kurulu bir dairem var vizara yaylasında bacanağım Ahmet Çebi ile ortak yaptığımız bir evim var birde arabam var hepsi bu kadar.Benim mal varlıklarımı bildikleri halde bana iftira atanlar ile Allah'ın huzurunda karşı karşıya geleceğim.Şayet benim yanıma gelip benden helallik isterler ise hakkımı helal edeceğim ama bu kadar çirkin ve haksız iftiraya rağmen yine aynen devam ederler ise hakkımı söke söke alacağım ALLAH'ın huzurunda.Benim Araklı lı kardeşlerimten tek isteğim şudur benim telefonum 24saat açık evimin kapısı bütün herkese açık iftira atmasınlar beni arasınlar bana sorsunlar evime gelsinler sorsunlar iftira atmasınlar telefon numaramı da veriyorum herkez araya bilir kafasına takılanları sorabilir 05333353596

BU HABER ÖZEL HABERDİR İZİN ALINMADAN YAYINLANAMAZ 

Yorumlar
  • Mustafa ÖZGENÇ

    yakında başkanımızsın demiyorum cunku ztn herkes üzerinden 4-5 yıl geçmesine rağmen başkanım dıye seslenıyor size. allah'ın izni ile resmiyete taşıyacağız. her ne kadar rakibimde olsanız oyum sizindir :)

  • İlhan Çebi

    gayet başarılı olmuş. cesur sorular içtenlikli cevaplar... tebrik ederim hüseyin kardeşim.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları