Siyaset Haberleri Tümü

ÜMİT ÇEBİ ADAYLIĞI SONRASI ARAKLI İÇİN KONUŞTU

Bugün Araklı’da , Araklı Eski Belediye Başkanı ve 2013-2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Araklı Belediye Başkanı Adayı olan Ümit Çebi ile Saadet Partisi’nin Trabzon’daki kalesi olan Araklı’da görüştük. Başkan Ümit Çebi Araklı’yla ve kendi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 Haber ve Fotoğraflar: Muharrem Altıntaş / www.trabzonhaber24.com

Bugün Araklı’da , Araklı Eski Belediye Başkanı ve 2013-2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Araklı Belediye Başkanı Adayı olan Ümit Çebi ile Saadet Partisi’nin Trabzon’daki kalesi olan Araklı’da görüştük. Başkan Ümit Çebi Araklı’yla ve kendi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adaylığınızı açıkladıktan sonra ne gibi reaksiyonlarla karşılaştınız halk tarafından? 

“Bilindiği üzere Araklı’da belirli bir oy tabanımız zaten mevcut. Gayet güzel ve samimi bir şekilde başladık bu sürece. Samimi bir şekilde göreve talip olduk. Samimi duygularla, güvenilir bir şekilde görevimizi icra etmek istiyoruz.”

Yeni dönemde Araklı ile ilgili ne gibi projeleriniz var? 

“Öncelikle en büyük projemiz çok temiz, samimi duygularla ve görev isteğiyle sağlam adımlarla çalışan bir yönetim sağlamak. Sonrasında ise Araklı Turup’a Türkiye’nin örnek Turizm yatırımı yapıp Turup’u canlandırıp, faaliyete geçirmek. Karadeniz sahil yolunun hemen yan tarafında Araklı Limanı – Küçükdere yol ayrımına kadar, sahil boyunca sosyal ve modern tesisler kapsamında projemiz var. Araklı Sahili ve Turup arasında ise bir teleferik yapmak istiyoruz bu iki güzel projemizden sonra. Hem ulaşımı kolaylaştırmak, hemde seyir zevkini artırmak için. Pazarcık projemiz var. Pazarcık konusunda Turizm bakanıyla birebir irtibata geçeceğiz, kapısını çalacağız. Araklı-Erzurum-İran yolu üzerinde güzel bir Turizm projesi olacağını düşünüyoruz. Nasıl Rize’nin Ayder’i varsa, Çaykara’nın Uzungöl’ü varsa bizim de Pazarcık’ımız var. Neden olmasın ki? Ayrıca geniş kapsamlı dolgu projemiz var. Bunu da gündeme getireceğiz, üzerine düşeceğimiz çalışmalarımızdan biri de bu. Küçükdere- Araklı Limanı arasına dolgu yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Karadeniz sahil yolu bittikten sonra bunun Trabzon’da da, Karadeniz Bölgesi’nde de güzel örneklerini gördük. Bir örneğini de Araklı’da hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Karadere köprüsünün olduğu bölümden Araklı Şehir içine yol almayı düşünüyoruz. Bu, bizim şehiri canlandırma projelerimizden birisi olacak. Malum Karadeniz Sahil Yolu ilçemizin dışından geçiyor, ilçe merkezine ulaşımı daha kolay hale getirmeye çalışacağız bu projeyi hayata geçirerek. Bu projeler Avrupa Birliği kapsamından alınabilecek ödenekler sonucunda yapılabilme olasılığı yüksek olan projeler. Biz bu projeler için ve Araklı’ya getirebileceğimiz daha bir çok hizmet için seçimi kazandığımız andan itibaren başta sayın Başbakanımız olmak üzere bütün bakan ve bürokratlarımızın kapısını ilçemiz için aşındıracağız. İlçemize yapılmasını istediğimiz yatırımlar için var gücümüzle çalışacağız."

Belediye’nin içinde bulunduğumuz dönemdeki çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

"Belediye kendi işlerini dahi idare etmekten aciz bir görüntü sergiliyor. İdare eden değil, idare edilen olmuş durumdalar bir nevi. Biz çıkar için idare edilen değil, adaletle hak içerisinde idare etmek için geliyoruz. Bilindiği üzere Araklı’nın köyleri de artık Araklı’nın birer mahallesi olmuştur. Yani bundan sonra köy konumundan mahalle konumuna dönen tüm yerleşim birimlerinin hizmetiyle birebir Araklı Belediyesi ilgilenecektir. Artık tümüyle Araklı halkı valilik, kaymakamlık, il özel idaresi kapılarına gitmeyecektir. Çünkü tüm bu görevleri Araklı Belediyesi yapmakla yükümlüdür. Bu durumda, şu anda 5 mahalleyi idare edemeyen 50 mahalleyi nasıl idare edecek? Ayrıca biz herkesin hakkını kendisine verecek, Mahalle muhtarlarıyla her ay düzenli olarak toplantı yapıp sorunlarını çözüp, arzularını yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. "

Araklı’nın ekonomi ve refah durumunu nasıl buluyorsunuz?

"Bizim dönemimizde Araklı güvenli bir ilçe olduğundan hızla büyümekteydi. Örneğin komşu ilçelerimizde resmi kurumlar kapanırken aynı zaman içerisinde Araklı’da hepsi mevcuttu. (Askerlik Şubesi, Ziraat Bankası, SGK) Şu anda ise gerek esnaf gerekse belediye ekonomik olarak felç olmuş durumda.
Ayrıca Araklıspor bizim belediye başkanlığı yaptığımız dönemde profesyonel ligte oynayıp, başarılı bir kulüp iken, güzide ilçemiz Araklı’nın düştüğü durum gibi Araklıspor da başarısız duruma düşmüştür."

Araklı halkına son olarak ne söylemek istersiniz?

"Şuan yerel seçim için çalışıyoruz. Türkiye’ye başbakanını seçmiyoruz, Araklı’ya belediye başkanını seçiyoruz. Herkes özellikle de bunu göz önünde bulundurmalıdır sandığa giderken. Ayrıca olumlu, olumsuz tüm eleştirilere daima açığım. Bundan dolayı bana cep telefonumdan dahi ulaşabilirsiniz, 05333353596." - See more at: http://trabzonhaber24.com/news.php?readmore=1065#.UlmkBtLQC8B

Yorumlar
  • HASAN KORKMAZ

    10 yilda 5 mahalle muhtariyla ümi̇t başkan kaç kez bi̇r araya geldi̇

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları