Siyaset Haberleri Tümü

Ümit Çebi Araklı’da En Güçlü Siyasi Hareketiz!

Ümit İsmailçebioğlu, mevcut belediye başkanı Recep Çebi’yi sert bir dille eleştirerek, Araklı’yı idare edemeyen bir yapının olduğunu ifade etti. Çebioğlu, belediyenin yaptığı harcamaların ve borcun kendilerini korkuttuğunu belirtti.

 Ümit İsmailçebioğlu, mevcut belediye başkanı Recep Çebi’yi sert bir dille eleştirerek, Araklı’yı idare edemeyen bir yapının olduğunu ifade etti. Çebioğlu, belediyenin yaptığı harcamaların ve borcun kendilerini korkuttuğunu belirtti.

Araklı eski Belediye Başkanı, Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan adayı Ümit İsmailçebioğlu, seçildiği taktirde ilk gideceği yerin Başbakan Erdoğan’ın yanı olduğunu belirterek, Araklı için gerekli yardımları Başbakan Erdoğan’dan talep edeceğini söyledi. İşte Çebioğlu’nun çarpıcı açıklamaları:

KARADENİZİN SESİ: Öncelikle belediyenin yaptığı çalışmaları konuşalım… Çalışmaları nasıl buluyorsunuz?
ADAY BULAMADIKLARI İÇİN ÇEBİ’Yİ ADAY YAPTILAR!
ÇEBİOĞLU: 10 yıl Araklı’da belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak konuşuyorum… Vatandaş gözüyle olaya bakış başkadır, belediye başkanlığı yapmış bir kişinin kendi gözüyle olaya bakması başkadır. Araklı Belediyesi 2009 yılında alınırken çok büyük vaatler sonucu vatandaş belediye başkanına değil, vaatlere ve Başbakan Erdoğan’a oyunu verdi. Ancak şuan anketlerde var bununla ilgili, Araklı belediyesi, belediyecilik anlayışında çuvallamıştır. Bu arkadaşlar iktidar partisinin belediye başkanı olmasına rağmen maalesef Araklı’da hayal kırıklığına uğramıştır vatandaşlar. Şuan AK Parti’nin tabanının %50’si belediyeden memnun değildir. Kendi teşkilatları arasında ‘belediye başkanından memnun musunuz?’ sorusu sorulmuş %80’ni memnun değiliz demiş, bu gerçekten korkunç bir sonuç. Araklı belediye başkanının başarısızlığı nereden anlaşılıyor, karşısında kendi partisinden en az 10 tane aday adayı var… Zaten Recep Çebi’yi aday bulamadıkları için aday yaptılar. Araklı’da 2009 seçimlerinde bizim karşımıza aday çıkamadığı için daha önce reddettikleri Recep Çebi’yi almak zorunda kaldılar.

KARADENİZİN SESİ: Siz adaysınız, peki bu yönde önemli saydığınız projeleriniz nelerdir?
EN BÜYÜK PROJEMİZ ‘ÇOK SAMİMİYİZ…’
ÇEBİOĞLU: Ben adayım demedim… Genel merkezimizin yapmış olduğu bir anket sonucu, bu anketin %50’nin üzerine çıkmasından dolayı, il başkanımız, ilçe başkanımız ‘sana burada görev düşüyor’ dediler yoksa adaylık noktasında bir düşüncem yoktu. En büyük projemizi de söylemek gerekirse, ‘çok samimiyiz’ samimi duygularla geliyoruz. Araklı’da şuan da ne görüyorsanız tümü bizim eserimiz. Biz mecliste olmayan bir siyasi partinin belediye başkanı olduk bizim partimizin mecliste bir tane milletvekili yoktu ki Ankara’ya gidince yanına gideyim ancak biz bu olumsuzluklara rağmen Araklı’da koştuk… Belediye başkanlığının fiyakası için değil sırf ben Araklı’nın çocuğuyum, Araklı’ya hizmet etmek zorundayım minnet borcum var vefa borcum var. Onun için en büyük projemiz ‘çok samimiyiz’.
SEÇİLDİĞİM GÜN GİDECEĞİM YER BAŞBAKANDIR!

Daha sonra fiziki projelere gelecek örneğin, trup denilen alanımızı Allah kısmet ederse orayı güzel bir turizm alanı haline getireceğiz. Ben şimdi başbakanın yanına gideceğim diyince AK Parti tabanına mesaj mı veriyor dediler… Tabii ki mesaj veriyorum ben her siyasi partinin tabanına mesaj vermek zorundayım, ben belediye başkanı adayıyım CHP’nin de tabanına mesaj vereceğim MHP’nin de tabanına mesaj vereceğim. Araklı’da ben seçile bilmem için tüm siyasi partilerin tabanından oy almam lazım, şuanda bu ülkenin başında kim var Başbakan Erdoğan var şimdi belediye başkanı olanlar nereye gidecek… Ankara’ya! Ben kime gitmek zorundayım Başbakan’a orda Bahçeli olsaydı bahçeliye gidecektim şuan iktidarda AK Parti’nin olması münasebeti ile ben Başbakan Erdoğan’a gideceğim. Başbakan bugün Başbakan olmuşsa milli görüşteki tabanımızın fedakar çalışmasıyla bu konuma gelmiştir. Cumhurbaşkanı bugün oradaysa bu milli görüş tabanında ki kardeşlerimizin mücadeleyle sayın Cumhurbaşkanı o makama gelmiştir. Yani biz şuan da AK Partili bakanlara gitme hakkımız var herkesten çok daha fazla gitme hakkımız var. Seçildiğim gün gideceğim ilk yer sayın başbakanın kapısıdır!

TRUP ÇÖPLÜK DEĞİL TURİZM MERKEZİ OLACAK
Trup içinde başbakandan yardım isteyeceğim trup çöplük değil turizm merkezi olacak ve Karadeniz bölgesinin değil, Türkiye’nin en büyük turizm merkezini oluşturacağız. Eğer biz yerimizin güzelliği konusunda haklı değilsek ekip yollayın diyeceğiz eğer böyle bir yatırıma burası müsait değilse yapmayın ama ben başbakanla 1 saat görüşeyim Trup’u kopartıp alırız Allah’ın izniyle. Yine sahilde vatandaşlarımızın yöresel sanatlarını, yemeklerini sergileyeceği çok güzel bir tesis düşünüyoruz. Daha sonra diğer projelerimizi de açıklayacağız…

KARADENİZİN SESİ: Yerel bazda Saadet Partisi Araklı’da eskisi gibi etkili olabilecek mi?
ARAKLI’DA OYUMUZ %50’NİN ÜZERİNDE
ÇEBİOĞLU: Şuan hangi ankete bakarsanız bakın Araklı’da Saadet Partisi’nin adayı %50’nin üzerinde gözüküyor. Saadet Parti’si Araklı’da en güçlü siyasi harekettir. Allah kısmet ederse, seçimde çok belirleyici bir oyla Araklı’yı alacağız. Güçlü bir konumda olan siyasi partiyiz.

KARADENİZİN SESİ: Mevcut başkanın vatandaşlara karşı tutumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
SİYASETÇİ İKİYÜZLÜ OLMAYACAK!
ÇEBİOĞLU: Recep başkanın vatandaşa karşı bir tebessümü güler yüzü vardır. Fakat bir insan yaptığını iç dünyasıyla da bağlaştırması lazım. Ben mesela kızınca kızarım, sevince severim yani Ahmet’in yüzüne Ahmetçe, Mehmet’in yüzüne Mahmetçe konuşmam. Ben bu kelimeyi sayın Başkan için söylemiyorum ama siyasetçi iki yüzlü olmayacak, yüze gülen arkandan bildiğini okuyan bir yapıda olmaması lazım. Yüzeysel olarak baktığımıza gülen bir belediye başkanı ama maalesef icraatlara baktığımız zaman da o güldüğü gibi icraatı olmayan bir belediye başkanı profili var şuanda.

KARADENİZİN SESİ: Araklı’da plaj vardı… Şimdi ise yok bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
PLAJIN MERKEZDE OLMASI HERKESİ RAHATSIZ EDER
ÇEBİOĞLU: İnsanların sosyal hayattaki yaşantıları eğer toplumun bozulmasına da vesile olursa biz buna tepkimizi koymak zorundayız. Bunu niye söylüyorum, Karadeniz çocuğuyuz biz denizi severiz mutlaka insanlarımızın yazın denize girebileceği mutlaka mekanlar olması lazım. Fakat bunu çok açık söylüyorum, böyle plaj şekli, karma erkekle kadının iç içe tamamı ile vücutların teşhir edildiği bir plaj olayına da taraf değilim. Plajdan yararlanmak isteyen insanlar merkezi bir yerde olmasının taraftarı değilim bunlar tamamı ile toplumun yerleşiminin uzağında bir mekanda yüzmek isteyen insan arabasına binecek belli bir mesafe gidecek denizine girecek. Merkezi bir yerde plaj olayında ben rahatsız olurum sadece ben değil ilçemizde yaşayan vatandaşlarda bu olaydan rahatsızlık duyar. Şuan iki tane plajımız var birinde kadınlarımız yüzmüş olduğu biride erkeklerimiz,in yüzmüş olduğu bu şuanda doğru olandırKARADENİZİN SESİ: Başkanlık yaptığınız dönem ile bu dönemi karşılaştırsanız bize hangi farklılıkları anlatabilirsiniz?
DİNGO’NUN AHIRI MANTIĞI BİR BELEDİYE VAR!
ÇEBİOĞLU: Şimdi gücü ortada olan bir iktidar partisinin belediyesi var. Şunu açık söylüyorum bizim belediye başkanlığı dönemimizdeki heyecanın %10’u var. Yani Araklı’da bir belediye başkanlığı heyecanı yok. Bizim dönemimizde Araklı’da bir heyecan vardı, hizmet heyecanı vardı, sosyal alanda heyecan vardı, vatandaşın belediye başkanlığına bir bakışı vardı, belediye makamı tamıyla idare edilen bir mantıkla yönetiliyordu. Şimdi öyle değil Araklı Belediye Başkanı kimdir diyor adam mesela kimdir belediyeyi idare eden. Belediyenin harcaması nasıl yapılır, benim bildiğim muhasebeden yapılır. Yani şuan belediyede ne olduğu belli olmayan bir mantık var. Dingo’nun ahırı mantığı bir belediye var şuan. Şimdiki belediyeye bakıyorum ben korkuyorum, öylesine bir laçkalık var. Belediye başkanlığına geldiğimiz zaman orada yeniden bir düzen ve intizam ortamı yaratacağız. Belediyenin aşırı bir borcu olduğu kulağımıza geliyor piyasaya borçları olduğu kulağımıza geliyor ben inanın bunun korkusu içerisindeyim. Kısacası Araklı belediyesi ilçesini idare edemiyor.

KARADENİZİN SESİ: Araklı’da gördüğünüz en büyük eksiklik nedir?
İDARE EDEMEYEN BİR YAPI VAR!
ÇEBİOĞLU: Balık baştan kokar diye bir atasözü var… En büyük eksiklik Araklı’da belediye başkanlığım noktasında Araklı’yı idare edemeyen kucaklayamayan, belediye başkanlık görevini yapamayan bir yapı var. En büyük eksiklik bu zaten olsa diğerleri de otomatikman gelecek.
KARADENİZİN SESİ: Son olarak vatandaşlara bizim aracılığımız ile neler söylemek istersiniz?
BAŞBAKAN SEÇMİYORUZ BAŞKAN SEÇİYORUZ
ÇEBİOĞLU: Araklı halkıma şunu söylüyorum bir evlatları olarak; Seçimlere giriyoruz, bu seçimlerde vatandaşımız oy verecek bakın ne kadar ağır bir mesuliyeti var… Umumi vekalet verecekler bir nevi ‘Araklı’da bizim adımıza buraya gelen tüm parayı, buradaki tüm imkanları bizim adımıza istediğin gibi kullanırsın’ vekaleti verecek halkımız… Eğer seçeceğiniz adamı iyi gözleyemezseniz bunun vebali mahşerde çok ağır bir şekilde sorulur. Ben o yüzden Araklı halkına oyunuz verirken, verdiğiniz adayı iyi tanıyın, iyi tahlil eyleyin diyorum… Tükiye’ye başbakan seçmiyoruz, Araklı’ya başkan seçiyoruz, birileri başbakanın arkasına sığınarak başbakanı istismar etmesiler 2009’da bu istismar sonucu Araklı ne hale düştüğünü en açık göstergesi bugün ortadadır. Son olarak da artık köy diye bir şey kalmıyor bütün hizmetleri Araklı belediyesi yapacağını vatandaşımız unutmasın. HABER: KARADENİZİNSESİ

1376636_220274944806212_2100903043_n

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları