Siyaset Haberleri Tümü

ÜMİT ÇEBİYİ NEDEN ADAY YAPTIK

Saadet Partisi Araklı belediye Başkan adayını üç aday adayı kürsüye çıkarak birlikte açıkladık. Bu siyasette ender görülebilen bir tabloydu.

 Saadet Partisi Araklı belediye Başkan adayını üç aday adayı kürsüye çıkarak birlikte açıkladık. Bu siyasette ender görülebilen bir tabloydu. Şakir Şahintaş Ömer Bektaş Ve Ümit Çebi birlikte Araklı halkının huzuruna çıktık ve Genel Merkezin kararı olarak halkımıza açıkladık. Bu programdan sonra bir çok tenkit aldım. Bir çok sorunun muhatabı oldum. Bu sorulara tek tek cevap vereceğim.
Neden benim aday olmadığım soruldu. Biz ilkeleri olan bir isyasi hareketiz. Bizim için önemli olan kişiler değil ilkelerdir. Bunun öncelikle bilinmesi lazım. Bizim Araklı'da hiç bir bölge, hiç bir kabile ilgili bir sorunumuz yok. Meseleyi bir dereli tepeli meselesine dönüştürmek Araklının hayrına değildir. Irkçılık ve bölgecilik hastalığından Araklının kurtulması lazımdır. Belediye başkanın adı ya da soyadı da önemli değildir önemli olan Araklı Belediyesinin bundan böyle nasıl ve ne şekilde yönetileceği meselesidir. Üç aday adayı ve Araklı kurmaylarımızla oturduk ve yol haritamızı hazırladık. Birinci aşamada adayı açıkladık. İkinci aşamada kadro, üçüncü aşamada proje açıklayacağız. Bütün bunları Araklı halkı gördükten sonra bizimle ilgili ve de Araklıyla ilgili kararını verecektir.
Araklı halkı bize 10 yıl ilçeyi teslim etti. On yılda ne yapıldı bunları bir büroşür halinde hazırlayıp eskimeyen hizmetlerimizi tekrar hatırlatacağız. 
Eksiklerimiz gördük. Ümit Çebi de eksiklerini gördü. Şimdi eksik kalan ve eksik olanları tamamlamak içinAraklı halkından yetki isteyeceğiz. yetkinin sahibi Araklı eçmeni, mühür halkın elinde, sandığın sonucuna amenna diyeceğiz.
Önce eksiklere bakalım. 
Araklı Belediye başkan yardımcılığı kadrosunu doldurmadık. Yani norm kadroda var olan bu kadro boştu. Bu gün de boş. Belediye başkanı il dışına çıktığında meclis üyelerinden birini kendine vekil bırakıyor, vatandaş onu başkan yardımcısı zannediyor bu iş öyle değil. Belediye Başkan yardımcısı memurdur ve sürekli görevinin başındandır ve bazi birimler ona bağlıdır. İşte Araklı Beldiyesinin en önemli boş bırkaılan hizmet alanı budur. Ehliyetli, liyakatlı bir başkan yardımcısı atanmalıdır. 
Belediye başkan Vekili neden Çebi olsun. Mecliste başka soyadı taşıyan güzide insanlar var onlardan biri olabilir, olmaldır. Şimdiki başkan da aynı hatayı yapıyor Hasan Hocayı severim sayarım. Benim kişisel olarak kimseyle sorunum yok. Araklıda hiç bir aileyle probelemim de yok. Recep başkanla umreye gittim. Sayın Recep Çebi prşembe günü İstanbula gidecek. Yerine soyadı çebi olmayan bir vekil bırakmalıdır. Bırkabilmelidir. Çebi ailesi Araklıda yönetimi paylaşmalıdır, paylaşabilmelidr. Araklının huzura, barışa kardeşliğe, dayanışmaya, yardımlaşmaya ihtiyacı vardır. İşte yeni dönemde biz Belediye Başkan yardımcılığını ve başkan vekilliğini Araklı halkıyla paylaşacağız geçen dönemlerde en önemli eksiğimz de buydu. Sayın Ümit Çebi bunların hiç birine hayır demiyor ve demeyecek. Ekip olarak bu işe talip oluyoruz.
Araklı belediyesinde şu müdürlükler ihdas edilemlidir
halkla İlişkiler Müdürülüğü
Kültür sanat Turizm müdürlüğü
Gençlik Eğitim Müdürülüğü gibi bu ve benzeri konuları daha sonra yazmaya devam edeceğim.
Bizler bir vefa borcu olarak Ümit Çebiyi aday yaptık. Son seçimde adaydı ve de Belediye başkanı. Az farkla ve ne şekilde olduğu halkımızca malum bir seçim kaybetti. İki dönem başknalık yaptı üçüncü dönemi ona layık gördük, yalnız bırkmayacağımıza, yardımcı olacağımıza da söz verdik. Araklının çok farklı sorunları var bu sorunları onunla aşabileceğimize inandık.
Araklıda kent konseyi yok. Karar mekanizmasına katkı sağlayacak sivil toplum organizesi yok. Bunun kurulması lazım geçen dönemde bunu kuramadık. bir makaleye sığmayacak konular bu meseleler daha sonra bu konulara devam edeceğim.....

Yorumlar
  • hasan

    şunu anlamiyorum omer bey ne anlatıyor sen seçimi kazan başkan yardımcılığın gider bunlar hep aynı seçilene kadar oyle seçilince sen ne oluyon bunları geriye bak gorursun ben dereden aday istiyorum arkadaş boş laflara karnım tok

  • Mustafa ozturk paris

    Yolunuz yolumuzdur sn baskanim Allah yolunuzu acik etsin

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları