Spor Haberleri Tümü

Araklimedya Özel Röpörtaj

TRABZONSPOR BAŞKANLIK SÜRECİ GAZETECİ SPOR YAZARİ ADNAN SUNGUR TRABZONSPORUN BAŞKANLIK SURECİYLE İLGİLİ ARAKLI MEDYAYA ÖZEL RÖPÖRTAJ.

 TRABZONSPOR BAŞKANLIK SÜRECİ

GAZETECİ SPOR YAZARI ADNAN SUNGUR TRABZONSPO'RUN BAŞKANLIK SURECİYLE İLGİLİ ARAKLI MEDYAYA ÖZEL RÖPÖRTAJ.
Araklı medya: Sayın Adnan SUNGUR Trabzonspor'un başkanlık seçimiyle ilgili yorumunuzu değerlendirir misiniz?

Adnan SUNGUR: Kongre çok yaklaştı temennimiz trabzonspor’a yararlı bir yönetimim kongre üyeleri tarafından seçilmesi, Görevli oldukları süre içerisinde kulüp yararına her türlü

Özveride bulunması, bilgi becerisini trabzonspor için harcaması. Elde ettikleri gelirleri trabzonspor'un yararları için kullanması, har vurup harman savurması değil.  trabzonspor'un bun geldiği olumsuz ana nedeni, kazanılan tüm paranın, çok olumsuz gereksiz yere harcanması olmuştur. Beş tane başkan adayı var bunların hepsini tebrik etmek gerekiyor. Bana göre içlerinde başkanlığa layık olanda var olmayanda var. Başkanlık koltuğunu önemli oranda dolduramayacak alanlarda var, şu an isim zikretmek islemiyorum. Her birinin çeşitli vaatleri var, hepsinden önemlisi bildiğim bir şey var dünya kulüpleri için geçerli, şu an trabzonspor için şu an daha geçerli: En önemli yatırım transfere yapılan yatırımdır, transferi kötü yönetirseniz, sürekli hem ekonomik, hem prestij, hemde sonuçsal kayba uğrarsınız. Doru yönetirseniz hem ekonomik, hem prestij,hemde sonuçsal olarak büyük kazanımlar elde edersiniz.Trabzonspor'un hele şu dönemde  çok büyük tasarrufta bulunacak, tasarrufta bulunurken doğru kadroyu kuracak,doğru transfer yapacak, elindeki mevcut oyuncuların tutmak istedikleri belli oranda  feda edebilecek belli bir oranda oyuncuları tutacak, etmeyenleri gönderecek. trabzonspor da aidat duygusu olanlarla yola devam edecek, olmayanlarla yollarını bırakacak. trabzonspor duygusunu içinde taşıyanları kadrosuna katacak, Bir ölçüde ekonomik açıdan küçülecek ama,zaman içersinde hem ekonomik hemde sonuçsal açıdan, bizim hayalimiz olan şampiyonluğu yakalayacak bir kadro yapılanması ve borsuz bir trabzonspor ortaya çıkacak.Aksi taktirde hankbaşkan adayı olursa olsun, seçildiğinde katrilyonluk projeler dahi geliştirse transferi iyi yönetmez ise borçtan asla kurtuluş olmaz.Bu konuda bir şey daha belirtmek istiyorum:Nuri ALBAYRAK yönetimi, Atay AKTUĞ yönetiminden gelirleri iki kat daha artırdı ama borç yedi milyon TL daha fazla rakamlara çıkmıştı.Nuri ALBAYRAK yönetiminden sonra yönetime gelen Sadri ŞENER yıllık dört katına çıkarmıştı ama borcuda iki yüz elli TL civarına çıkardı. Bu demektir ki geliri artırmak sorunu çözmüyor. Transferi doğru yaparsanız, harcamaları doğru yaparsanız, kulübün parasını doğru harcarsanız, borçsuz başarılı ve prestiji yüksek bir takım ortaya çıkarabilirsiniz. Bununda somut örneği Özkan SÜMERİN 2000 yılında devraldığı enkaz kadrosu ve enkaz, ekonomisini iki yıl gibi bir sürede normale dönüştürmesi, şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurması, bunu örnek alarak yola çıkmaları gerekmektedir.

Yorumlar
  • yahu yazinin sonuna doğru ibre nedense ozkan sumere gitti.sadri başkan zamaninda 1lig sampiyonlugu 1 turkiye kupasi 1 süper kupa alan ve simdiden turkiye kupasinda final oynayacak bir trabzonspor birakti.eger bu basarisizlik ise sizlere katiliyorum.transferi hoca iste baskan yapar sayin adnan sungur.belki ben bilmiyorum yanlis biliyorum.eger trabsferi baskan yapar teknik adam oynatirsa teknik adama ne gerek var.trabzonsporu bu hale getiren basta ozkan sumer ve senol güneştir.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları