Spor Haberleri Tümü

Hem Rakiplerini Hem de Hastalığını Yendi

2009 ve 2010 yıllarında 84 kilogramda dünya şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe başlamadan önce sağlık sorunlarının olduğunu ancak spora başladıktan Güreşerek hem rakiplerini hem de hastalığını yendi

 ünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, küçük yaşta yakalandığı karaciğer hastalığına rağmen başladığı güreşle hem hastalığını yendi hem de iki kez dünya şampiyonluğuna ulaşma başarısı gösterdi.

2009 ve 2010 yıllarında 84 kilogramda dünya şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe başlamadan önce sağlık sorunlarının olduğunu ancak spora başladıktan sonra sağlık sorunlarından hiçbirinin kalmadığını belirtti.

Sayısız madalya ve kupa kazandığı güreşe başladığında karaciğer hastası olduğunu, ailesinin engellemelerine rağmen güreş yapmaya karar verdiğini ifade eden Çebi, başka spor branşlarını yapması konusunda tekliflerin geldiğini ancak kendisinin güreşi tercih ettiğini anlattı.

Solak olduğu için futbolla ilgilenmesi için teklifler aldığını, milli boksör dayısının da boksör olmasını istediğini vurgulayan Çebi, "Küçük yaşlarda karaciğerimde büyümeden kaynaklanan bir hastalık geçirmiştim. O yıllarda uzun süre hastanelerde yatmıştım. Bu hastalığımdan dolayı babam beni hiçbir spora vermek istemezdi. Bir gün televizyonda olimpiyatlarda güreşi izlerken 'keşke ben de güreşçi olsam da babam beni böyle izlese' demiştim. Bu benim içimde bir ukde olmuştu" ifadelerini kullandı.

- Hastalığını güreş yaparak yenmiş

Güreşe 1991 yılında Araklı İmam Hatip Lisesi'nde başladığını dile getiren Çebi, şöyle devam etti:

"Burada güreşe başladığımda hastalığımdan dolayı sürekli vücudum şişer ve yara dökerdi. Bundan dolayı da hocamız bizi güreş takımlarına almazdı ama her şeye rağmen hocamız kapıdan kovsa da biz bacadan girerdik. Güreşi mutlaka yapmak istiyordum. Azmettim ve kendimi takıma kabul ettirdim. Güreşe hastayken başladım ama spora başladıktan sonra sağlık sorunlarımın hiçbiri tekrarlamadı, sağlık sorunlarım tamamen bitti."

"Sporla korkunç bir sağlık kazanmış olduk" diyen Çebi, "Spora başladıktan sonra karaciğer büyümesi sorunumu yendim. vardı. Bugün baktığımda iyi ki bu spora başlamışım" diye konuştu.

Selçuk Çebi, sporun birçok hastalığa iyi gelebileceğini belirterek, özelliklere gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Haber: Güreşerek Hem Rakiplerini Hem de Hastalığını Yendi

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları