Spor Haberleri Tümü

Şike davası öncesi kavga çıktı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın Şike davası kapsamında yeniden yargılanmasına başlanacağı dava öncesi gerginlik yaşandı.

 "Futbolda şike" davası kapsamında haklarında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay'ca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı. Sanık Selim Kımıl ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, müdahil olarak Trabzonspor ve Türkiye Futbol Federasyonu avukatları da hazır bulundu.

Duruşma salonu küçük olduğu için basın mensupları ile yöneticiler arasında yer tartışması yaşandı.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Ardından söz alan Trabzonspor'un avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Trabzonspurlu avukatların bu talebi reddedildi.

Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun ise reddi hakim talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, talebi karara bağlamak için duruşmaya ara verdi.

ÇAĞLAYAN'DA ARBEDE

"Şike Davası" kapsamında yeniden yargılanmasına başlandığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelmek isteyen Trabzonspor taraftarına polis müdahale etti.

Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Bu arada adliye önünde polis barikatını aşmayı başaran bazı Trabzonspor taraftarlarıyla birkaç Fenerbahçeli taraftar arasında kavga yaşandı. Yumruklu kavgayı araya giren polisler önledi. 2 kişi gözaltına alındı.

METROBÜSTE GÖZALTI

Adliye önünde açıklama yapmak istediklerini söyleyen Trabzonspor taraftarı uzun süre polise direndi. Polis tarafından Metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları, polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada iki Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. Bölgede polisin aldığı önlemler devam ediyor.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım'ın avukatları, şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" iddiasıyla 14 Şubat 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yargıtay'ın "bozma" ve "onama" kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014'te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014'te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti.

Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014'te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı.

Yorumlar
  • ali eryiğit(sanatçi lazali)

    ben ist.çağlayanda yaşiyorum 1985den beri tüm trabzon spor taraftarlarının iyi bilmeleri gereken bir noktaya deyineceğim sizinde tüm camiayla paylaşmanizi rica ediyorum trabzon sporun onursal başkanı denen kulup üzerinden servetine servet katti sonunda kavgayla ayrıldi giderkende ben zaten fener bahçenin asli üyesiyim dedi daha sonra albayrak geldi fotbolculari sattı 20milyonu aldi gitti oda diğeri gibi yalandan kavga edip gitti diyecegim aslinda aziz yildirimin şike falan yapmadi ona iftira atiyorlar onun meselesi tayiplendir çünkü toki kazilarinda çikan altinlari tayibe vermedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları