Yaşam Haberleri Tümü

Ben de Kızımla Bayramlaşayım

Araklı İlçesi’nde kızı Şeymanur Çelik’in (17) ölümüne neden olan kamyon sürücüsü Erol A. kefaletle serbest bırakıldı.

 Araklı İlçesi’nde kızı Şeymanur Çelik’in (17) ölümüne neden olan kamyon sürücüsü Erol A. kefaletle serbest bırakıldı. 30 yıl önce gözlerini kaybeden ve şimdi de hiç görmediği kızını kaybeden ama baba Ömer Çelik, hakimin kararına tepki gösterdi.

Ben de Kızımla Bayramlaşayım

BABA Çelik, “Kızımı ezen sürücü, çocuklarıyla bayramlaşabilsin diye serbest bırakılmış. Ben de kızımla bayramlaşmak istiyorum. Mahkeme adalet dağıtıyorsa bunu da sağlasın. Adalet birinin üzüntüsünü giderirken ötekinin acısını artırmasın” dedi.

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde yaklaşık 30 yıl önce bir kazada gözlerini kaybeden Ömer Çelik (53), 5 gün önce Araklı-Dağbaşı Yolu’nda meydana genle kazada da kızını kaybetti. Acılı baba Çelik, fındık bahçesine dalarak kızının ölümüne sebep olan sürücünün kefaletle serbest bırakılmasını tepki göstererek, “Kızım benim elim, ayağım ve gözümdü. Yüzünü bile göremediğim kızımı bu kazada kaybettim. Sürücü bayramda çocuklarını görsün diye serbest bırakılmış. Ne kadar istiyorlarsa vereyim ben de kızımı bayramda göreyim” diyerek isyan etti. Araklı-Dağbaşı Yolu’nun 11. kilometresi Pervane Köyü mevkisinde, Erol A. yönetimindeki 61 K 6723 plakalı kamyon, yol kenarında bahçede fındık toplamaya hazırlanan işçilerden Rabiye Hayal ve Sevda Bayram'a, ardından da bahçede bulunan Feyza Nur Çelik'e (17) çarptı. Kazada yaralanan Hayal, Bayram ve Çelik, Araklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Feyza Nur Çelik, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar Hayal ve Bayram, Trabzon'daki hastanelere sevk edildi.

Bu feci kazada kızını kaybeden ve yaklaşık 30 yıl önce geçirdiği kaza sonucu gözlerini kaybeden acılı baba Ömer Çelik (53), kazaya adeta isyan etti. Çelik, dün jandarmaya giderek, “Kızım 17 yıl önce dünyaya geldi. Onun yüzünü hiç görmedim. Göremeden de bu kaza sonucu bu dünyadan göçüp gitti. O benim elim, ayağım ve gözümdü. Cinayet gibi bir kazayla kızımı benden alan sürücü, çocuklarıyla bayramlaşabilsin diye 10 bin liralık kefalet ücretiyle 2 saatte serbest bırakıldı. O çocuklarıyla bayramlaşacak. Ben de 10 bin lira vereyim ben kızımla bayramlaşayım. Aynı kazada hem kız kardeşim hem yeğenim hem de hanımım yaralandı. Kamyonun altından zor çıkartıldılar. Böyle büyük bir kaza oluyor ama sürücü görgü tanıklarının ifadesi bile alınmadan kefaletle serbest bırakılıyor. Bize ise yeni ifadeye çağırıyorlar. İş olmuş bitmiş, karar alınmış biz de göstermelik ifadeye çağırılıyoruz. Bu nasıl bir adalettir. O sürücüyü bayramda çocuklarıyla görüşsün diye bırakan yetkililere sesleniyorum. Mahkeme adalet dağıtıyorsa bunu da sağlasın. Adalet birinin üzüntüsünü giderirken ötekinin acısını artırmasın” dedi.

Yorumlar
  • Ali USDA

    "İngiltere'de anlatılan bir fıkra. Denir ki bir İngiliz vatandaşı öldüğü zaman çan bir kez çalarmış. Bir asil öldüğü zaman çan iki kez çalarmış. Kralın yakını öldüğü zaman çan üç kez çalarmış. Kral öldüğü zaman da çan dört kez çalarmış. Bakmışlar bir gün çan beş kez çaldı. Hepsi birden gitmişler papaza sormuşlar; ne oldu? Kral hayatta, ama çan beş kez çaldı. 'Adalet öldü' demiş.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları