Magazin:
‘HİCRET' BELGESELİ ÇOK BEĞENİLDİ

 

İçişleri Bakanlığı ile Kütür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Akçaabatlılar Vakfı tarafından hazırlattırılan ‘Hicret’ adlı muhacirlik belgeselinin Gala Gösterimi yapıldı.

Akçaabat Belediyesi’ne ait Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonunda yapıla Gala gösterimine Devlet Eski Bakanı Osman Pepe, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının önderleri, önceki dönem Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabatlılar Vakfı tarafından şehrin tarihine ışık tutacak şekilde planlanarak hazırlattırılan ‘Hicret’ adlı belgeselde 1. Dünya Savaşı yıllarında Muhacirlik ve Göç Hikayeleri anlatılıyor. Toplamda altı bölümden oluşan belgeselin çekimleri 3 yıl boyunca aralıksız devam etti. 

‘Hicret’ adlı belgeselin Gala Gösteriminde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, şehrin tarihini gelecek kuşaklara aktaracak olan belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Akçaabatlılar Vakfı’nın kurulduğu günden bugüne kadar hem Akçaabat’a hem de Akçaabatlılara büyük katkılar sağladığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Akçaabatlılar Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan destek paketlerine kadar birçok alanda faaliyetlerini sürdürmüştür.  2020 yılında oluşturulan yeni yönetimle Akçaabatlılar Vakfı, Vakıf Başkanımız Yaşar Erbaşaran ve yönetimi, gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilklere imza atıyor. Özellikle eğitime önem veren Akçaabatlılar Vakfımız, 2020 yılından bugüne kadar toplamda 931 öğrenciye burs verdi; vermeye de devam diyor. Belediyemiz ve kaymakamlığımız başta olmak üzere birçok kurumun yükünü alan ve ilçedeki ihtiyaçlılara yardım eli uzatan Akçaabatlılar Vakfımız yerel yardımların hacrinde Ülkemiz genelinde yaşanan 6 Şubat Depremi başta olmak üzere doğal afetlerde hasar gören bölgelere de yardım elini uzattı. Vakfımızdan desteklerini esirgemeyen, Vakfımızı destekleyen başta hemşehrimiz Vakıfbank Genel Müdürümüz Abdi Serdar Üstünsalih olmak üzere önceki dönem bakanlarımızdan Osman Pepe, İş İnsanı Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Naci Topsakal, İstanbul ve Ankara’daki Derneklerimiz, Akçaabatlı bürokratlarımız, iş insanlarımız ve yardımsever vatandaşlarımız minnetlerimi sunuyorum. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da ilçemize katkı sağlayan Akçaabatlılar Vakfımız yine bir ilke imza atarak birazdan izleyeceğimiz gösterimi 6 bölüm olarak Hicret Belgesi adı ile paha biçilemeyecek büyük bir değeri ilçemize kazandırmıştır. Vakfımız bu kararlılık ve kurumsallığıyla birlikte daha nice ilklere ve güzel işlere imza atacağına inandığımı buradan ifade etmek istiyorum. Kendisine yüklediği birleştirici misyonuyla Vakfımız inşallah tüm Akçaabatlıları tek çatı altında toplayacaktır. Kurumsallığını koruyarak, sadece hizmete odaklanmak suretiyle ve tüm Akçaabatlıların desteğiyle inşallah daha iyi işleri hep birlikte başaracağız. Hicret Belgeselinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ise ‘Hicret’ adlı belgeselin Gala gecesinde duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi; “Bugün, 3 yıl süren büyük bir çabanın ürünü olarak, tarihimizi, kültürümüzü ve vatan sevgimizi ekrana taşıyan 6 bölümlük belgesel dizimizin galasında bir araya geldik. Bu belgesel projesi, Akçaabatlılar Vakfı olarak yürüttüğümüz çalışmaların tarihimize, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkma misyonumuzun bir yansımasıdır. 1914-1918 yılları arasında vatan müdafaası adına gösterilen büyük çabayı, fedakarlıkları ve yaşanan zorlu sürecini konu alarak, gelecek nesillere ışık tutmayı amaçlamaktayız. Bu projenin başından bugüne kadar emek harcayan tüm ekibimize, belgeselimizin yapımında katkı sağlayan İçişleri Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Bu destekler olmadan projemizi hayata geçirmek mümkün olmazdı. Belgeselimizin izleyiciyle buluşması, yöremizin tarihini anlamak, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir adımdır. İnancımız, bu belgeselin izleyenleri duygulandıracağı, düşündüreceği ve birlikte geçmişe yolculuk yapacağı yönündedir. Bu güzel günde bizimle birlikte olan herkese teşekkür eder, belgeselimizle sizleri baş başa bırakıyoruz. Katıldığınız için sizlere teşekkür ediyoruz.”

İçişleri Bakanlığı ile Kütür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Akçaabatlılar Vakfı tarafından yaptırılan ‘Hicret’ adlı muhacirlik belgeselinin ilerleyen zamanlarda belirlenen program dahilinde öğrencilere ve vatandaşlara gösterilmesi planlanıyor.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Akademik Odalardan Trabzonspor’a destek

Haberi Oku