Trabzon'da Gergin 1 Mayıs!

Trabzon'da Gergin 1 Mayıs! HDP'lilerin Afişleri ve Pankartları Yakıldı

Trabzon'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katılanHDP'li gruba çevredeki bazı kişiler slogan atarak tepki gösterdi.

Gazipaşa Caddesi'nde toplanan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve bazı siyasi partilerin üyelerinin bulunduğu kortejin arkasında yürüyen 50 kişilik HDP'li grup, Kürtçe sloganlar atarak pankart ve dövizler taşıdı.

TÜRK BAYRAĞI AÇARAK HDP'Lİ GRUBUN ÖNÜNÜ KESTİLER

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçen grubun Maraş Caddesi'ne çıkmasıyla burada bekleyen bazı vatandaşlar, Türk bayrağı açarak, HDP'li grubun önünü kesti.



Çevik kuvvet ekipleri, gerginliğin önüne geçmek için iki grubun arasına girerek güvenlik önlemi aldı. Bu sırada protestocu grupta bulunan bazı kişiler, kortejdekilere soda ve pet şişe fırlattı.

TÜRK BAYRAĞI AÇIP, "BURADAN ÇIKIŞ YOK" SLOGANLARI ATILDI

Türk bayrağı açan grup ise "Burası Trabzon buradan çıkış yok, Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.

POLİS, HDP'Lİ GRUBU UZAKLAŞTIRDI

Bunun üzerine polisin güvenlik önlemleri altında yürüyüşün başladığı Gazipaşa Caddesi'ne dönen HDP'li grup, polis midibüsleriyle bölgeden uzaklaştırıldı.

HDP'YE AİT PANKART VE AFİŞLERİ YAKTILAR

Grubun ayrılmasının ardından sonra bir süre daha slogan atarak bekleyen ve HDP'ye ait pankart ve afişleri yakan protestocu grup, daha sonra dağıldı.



Arakli Medya
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
61 8 yıl önce

Helal olsun size paşasınız siz paşa

Bulancak Genç Fest Muhteşem bir finalle sona...

Haberi Oku