Sağlık:
BAŞ HEKİM RECAİ GENÇ KAPI KAPI DOLAŞIYOR !

 Trabzon Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi  evde sağlık hizmetleri kapsamında Serebral Palsi'li,zihinsel ve fiziksel engelli 7 yaşındaki Timurhan'ı Turnalı Köyündeki evinde ziyaret etti.TİMURHAN'a bir hayırsever vatandaşın temin ettiği Tekerlekli sandalyeyi teslim edildii

Timurhan'ın mutluluğu görülmeye değerdi.

Timurhan 13,11,7 ve 3 yaşında 4 erkek evladı olan bir ailenin üçüncü çocuğu.Aile Babasına ait eski bir köy evinde hayatını devam ediyor.Ailenin reisi Murat Bey inşaatlarda boyacılık yaparak geçimini kazanmaya çalışıyor.İl dışında ya ayda bir para gönderiyor yada bizzat kendi ziyarete geliyor.İlk çocuğunu 18 yaşında doğuran anne,4 çocukla kayınpederinin yanında hayat mücadelesi veriyor.Sobanın kurulduğu mutfak hayatlarının geçtiği temel mekan.Ayrıca elektrikli şofbenli soğuk ve küçük bir banyosu var,bir de yatak odası.

Anne 7 yıldır serebral palsi’li çocuğunu hayata bağlıyor.Onu hafta da bir servisle ücretini devletimizin karşıladığı Sürmene’deki rehabilitasyon okuluna getiriyor.Son bir yıldır devletten bakım ücreti alıyor.Timurhan’a kol kanat geren annenin gönlü kasabada bir eve yerleşmek,çocuklarının eğitimi ve hayatını geliştirmek.Araklı ilçesi kaymakamı Sayın Adnan Tezcan ve eşi Araklı Gönül Elçileri önderi Tuğba Hanım elektrik vs. maddi sıkıntılarını çözmek üzere aileye alaka göstermekteler.

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi ,2011 mayıs ayında kurulan Evde Sağlık Hizmetleri birimimizle bugüne kadar bu türden 226 hastaya,yani 226 timurhan’a ulaştı. Eylül 2013 sonu itibari ile birimde halen kayıtlı hasta sayısı86 dır.

2013 yılında EVSAD’dan sağlanan bir adet akülü tekerlekli sandalye,ihtiyacı olan Hasan C. isimli hastaya bizzat Trabzon Valisi tarafından teslim edildi.Ayrıca hastaneye ait 7 adet hasta karyolası ihtiyacı olan yatağa bağımlı hastaların kullanımına sunulmuş vaziyette.Hastane yönetimiZiyaretlerinde tespit ettiği tekerlekli sandalye ve yatak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Aylık ortalama olarak 50-60 hastayı bizzat köylerdeki evlerinde dere,tepe demeden ziyaret edilmekte.Bu ziyaretler esnasında hastaların ihtiyacına göre,muayene,yara bakım, debritman ve pansumanları,mesane sondası takma ve değişimi,nazogastrik sonda takma ve değişimi,kan ve idrar tahlilleri,trakeostomi ve PEG tüp bakımı,hasta yakını eğitimleri ve diğer ev ortamında  verilebilecek tıbbi hizmetler verilmektedir.Kayıtlı hastaların,hastanedeki mama raporu, ilaç raporu, tıbbi malzeme raporları, ilaç yazılması, tıbbi malzeme desteği gibi hizmetlere de yardımcı olunmaktadır.Ayrıca hastalarara sosyal hizmet kapsamında yapılabilecek her türlü destek sağlanmaya çalışılmaktadır.Tespit edilen sağlık dışı problemleri,kaymakamlığa,ilçede bulunan Araklı Gönül Elçileri derneğine,Belediye Sosyal Hizmet birimine iletilerek ortak çözümler üretiliyor.




Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku