Sağlık:
Veteriner İşleri Daire Başkanlığı kurulacak

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde belediye bünyesinde Veteriner İşleri Daire Başkanlığını kuracaklarını, belediye bünyesindeki veteriner hekim sayısını artıracaklarını ve Ortahisar Belediye Başkanlığı döneminde faaliyete geçirdikleri Küçük Dostlar Kliniğini Trabzon’un doğu ve batı ilçelerinde de kuracaklarını söyledi.

 

7 BİNE YAKIN KISIRLAŞTIRMA VE 7 BİNE YAKIN TEDAVİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hilton Doubletree Otel’de Trabzon Veteriner Hekimler Odası Başkan, yönetim ve üyeleri ile bir araya gelen Başkan Genç, “Bu şehrin bir evladı olarak Allah nasip etti iki dönem Ortahisar Belediye Başkanlığı görevini ifa ettim. Göreve geldiğim andan itibaren sokak hayvanlarımızla ilgili çalışmalarımıza başladık. İlk işimiz bu işi biraz daha kurumsal bir bazda ele almamızın gerekliliğiydi. Belediyemiz kurulurken bir tane veteriner kadromuz var idi, hemen üç tane daha ilave kadro açarak bu işe biraz daha eğildik. Şu anda Ortahisar’ımızda sokak hayvanlarının artışını engellemek ve bu artış itibarıyla doğabilecek sorunların önüne geçmek için bir klinik oluşturduk. Şu anda 7 bine yakın bir kısırlaştırma ve 7 bine yakın da kazaya maruz kalmış veya hastalık yaşamış bize emanet olan bu canları tedavi etme imkanımız oldu. Biz bu canlara duyarsız kalamayız. Ama üzülerek söylüyorum ki henüz bu canlar için toplumsal farkındalık oluşturamadık. Biz bu üniteleri oluştururken diğer yandan da çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak için okullarımızda da sahiplendirmeler yaptık. Çok somut neticelerini de aldık. Çünkü her yaptığımız işte sevgi vardı. Severek yaparsanız daha güzel neticeler alabilirsiniz.” dedi.

Trabzon Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın ise Başkan Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederek, “Trabzon’da bir ilki yaptınız. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Belediye bünyesinde kurdukları minik dostlar kliniği hem canların koruması ve onların bakımı için çok çok önemliydi. Bir ilki imza attığından ötürü size teşekkür ediyoruz. Biz sizin sokak hayvanlarına duyarlılığını biliyor ve destekliyoruz.“ dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku