Sağlık:
'Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitimi” için protokol imzalandı

KTÜ toplum sağlığına katkı vermek için yeni bir iş birliğine daha imza attı.Üniversite Rektörlüğüne bağlı Farabi Hastanesi yürütücülüğünde, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Eğitimleri Programı için KTÜ Rektörlüğü ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ile Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan USTA’nın katılımı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)Rektörlük binasında gerçekleştirildi.


Hasta odaklı, güvenli, etkili ve zamanında verilen çağdaş sağlık hizmetleri ile topluma daha güvenli bir sağlık hizmeti sunmak kurum olarak önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda, Bölgemizde ve de İlimizde hizmet vermekte olan Yenidoğan Yoğun Bakım servislerinde eksikliği hissedilen uzman kadroları oluşturmak adına ÜniversitemizRektörlüğü'ne bağlı Farabi Hastanesi Başhekimliğiile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüarasında bir protokol oluşturuldu.

KTÜ Rektörlüğü ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğününişbirliğinde oluşturduğu protokol,Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitimler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlendi.Programı yürütülme sorumluluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde olacak.Protokol kapsamında düzenlenecek Sertifika Eğitimine katılacak kursiyerlere Teorik bilgiler Üniversitemiz Farabi Hastanesi yerleşkesinde verilecek,alan uygulamaları ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversitemiz Farabi Hastanesi'ndekoordineli bir şekilde yapılacak.

Kursiyerlerin katılacağı uygulamalı eğitimin standartlara uygun şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için iki kurum arasında koordinasyonu sağlayacak bir sorumlu görevlendirilecek.

Protokolün geçerlilik süresi imza tarihinden itibaren 1 (Bir) yıl olarak belirlendi ancakkurumların karşılıklı mutabakatıyla süre uzatılabilecek. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitimler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülecek. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitimleri programının, yılda en az 2 dönem düzenlenmesi hedefleniyor.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

METİN SERDAR: “Sağlık Çalışanlarının...

Haberi Oku