Siyaset:
Arzular Kabaköy Belediyesi İle Belediye İş Sendikası Arasında İşçi Maaşlarına Zam Protokolü İmzalandı
 

Gümüşhane Arzular Kabaköy Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında, belediye işçilerinin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik ek zam protokolü imzalandı.

 

 

Arzular Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ile Belediye İş Sendikası Gümüşhane Şube Başkanı Engin Ersoy, Arzular Kabaköy Belediyesinde düzenlenen törende ek zam protokolüne imza attı.

 

 

Protokole göre, belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde elli ek zam ile artış yapıldı. Yapılan zamla birlikte en az 5 bin TL alan belediye işçisinin maaşı 7 bin 500 TL olacak. Yapılan ek zam protokolünün yılbaşına kadar devam edeceği öğrenilirken, belediye ile sendika arasında toplu iş sözleşmesi protokolü, 2023 Ocak ayında yeniden görüşülecek.

Yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulunan Arzular Kabaköy Beldesi Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, “Emeğin değerini düşünmek, emekçinin hakkını vermek herkesin boynunun borcudur.   Emek en yüce değerdir.  Bu değere ve çalışanlarımızın hakkını en iyi şekilde vermek için zam yaptık. Belediyemiz ile Belediye İş Sendikası arasında bir protokol imzaladık. Yapılan zamla birlikte en az 5 bin TL alan belediye işçisinin maaşı 7 bin 500 TL olacak. 

 

 

Değerli işçi arkadaşlarımızın yanındayız ve her zaman olmaya da devam edeceğiz. Çalışanlarımızın her zaman hakkını veren bir anlayış sergiledik. İşçilerimizin aklında geçim sıkıntısını en aza indirmek ve çalıştıkları süre zarfında geçim sorununu düşünmemelerini istiyoruz. Bu nedenle Belediye İş Sendikası arasında bir protokol imzaladık ve işçilerimize zam yaptık. Herkes için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Konu ile ilgili bilgi veren Belediyesi İş Sendikası Gümüşhane Şube Başkanı Engin Ersoy ise, Türkiye'de ki piyasa şartları ve enflasyon oranını düşünerek belediye çalışanlarının maaşlarında artış yapılması gerektiği ile ilgili Arzular Kabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ile görüştüklerini ve yapılan bu görüşmenin ardından belediye işçilerinin maaşlarına yüzde elli oranında ek zam yapılması yönünde karar alındığı söyledi. 

 

 

 

“BELEDİYE ÖDENEKLERİNİN AZ OLMASINA RAĞMEN YÜZDE ELLİ ZAM YAPILDI”

Olumsuz ekonomik şartlara rağmen, alınan bu kararın kendilerini çok memnun ettiğinin altını çizen Ersoy, “Arzular Kabaköy Belediye Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış Bey bu olumsuz ekonomi şartlarına rağmen işçi arkadaşlarımıza ek protokol yaparak memnun etmiştir. Kendisine şahsım ve bütün çalışan işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bizim sendikamıza üye olan arkadaşlarımız hangi belediye de olursa olsunlar, o belediyenin Başkanları ile görüşerek, zam oranlarını belirleyip üyelerimize ek sözleşme yapıyoruz. Yani bizim sendikamıza üye olan işçilerin sözleşmelerini biz belediye başkanları ile pazarlık ve sözleşme yapıyoruz ve zammı bu şekilde alıyoruz. Bizim sözleşmelerimiz 1-2 yılda bir yenilenirken biz belediye başkanlarıyla konuşarak ek protokol yapıyoruz. Arzular Kabaköy Belediye Başkanımız Sayın Çetin Rıza Tanış, bizi kırmayarak belediyesinin işçilerine ek zam protokolü yaptı. Sözleşmemizin günü gelmemesine rağmen ek protokol ile işçilere yüzde elli zam verildi. Belediyelerin de ekonomik sıkıntıları var. Ödenekleri az ama buna rağmen yüzde elli zam yapıldı. Yapılan yeni sözleşme ile birlikte örneğin 5 bin TL maaş alan bir işçinin yeni maaşı 7 bin 500 TL olacak” dedi.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku