Siyaset:
Şahintaş: 'Vakit Varken Gelin Vazgeçin, Kamu Mülklerini Satmayın!”
 

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, belediyelerin kamu mülklerini satmasını eleştirerek, “Gelir getirici projelerle belediye hizmetlerinin finansmanında kullanılabilecek bu mülklerin satılması, son derece yanlıştır. Trabzon halkı, bu satış kararını alanları, onaylayanları asla unutmayacaktır” dedi.

“Belediye başkanlığında marifet; Belediyeye, kamuya alan kazandırmaktır. Mülkleri satarak değerlendirmek kolaycılıktır” diyen Şahintaş, bir önceki başkanın kazandırdığı alanların dahi satışa sunulmasının da dikkat çekici olduğunu söyledi.

Şahintaş, kamuoyunda tartışılan Belediyenin mülk satışlarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

BELEDİYENİN BORCU KATLANARAK ARTIYOR!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe rakamlarına bakıldığında, 2021 yılında 300 milyon, 2022 yılında 364 milyon olan borçlanma, 2023 yılında ise 675 milyon liraya çıkıyor! Buna TİSKİ’nin 450 milyon liralık borcu da eklendiğinde Büyükşehir Belediyesinin toplam borcu, 1 milyar lirayı, bütçe-borç oranı da yüzde 50’yi fazlasıyla aşıyor!

Büyükşehir ve TİSKİ’nin borçlar için ödediği faiz miktarları, maalesefilimizdeki pek çok ilçe belediyesinin yıllık bütçesinden fazladır!

 

BORÇLANMA YETMEDİ, MÜLKLERİ SATIYORLAR!

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Murat Zorluoğlu, “Hizmetlerin finansmanında başka kaynaklar buluyoruz ve yatırımlarımızı yürütebiliyoruz” diyor! Nedir bu başka kaynaklar? Kamu mülklerinin satılması mı? Alınan borçlar yetmiyor, bir yandan da kamu mülklerini satıyorlar! Katlı otopark, akaryakıt istasyonu ve pek çok imar artığı alan derken şimdi sıra Değirmendere’deki eski otogar arazisi ile eski Cudibey okulunun bulunduğu alana geldi.

 

MARİFET SATMAKTA DEĞİL, KAMUYA, BELEDİYEYE ALAN KAZANDIRMAKTADIR!

Belediye başkanlığında asıl marifet; mülkleri satmak değil, Belediyeye, kamuya alan kazandırmaktır. Mülklerin gelir getirip getirmediğini bakmadan sadece satarak değerlendirmeye çalışmak, kısa vadeli bir çözüm ve kolaycılıktır. Hatta bir önceki başkanın kazandırdığı alanların dahi satışa sunulması, dikkat çekicidir.

Ayrıca yerel yönetimlerin, iktidar desteğine rağmen mülk satmadan çözüm üretememeleri, belediyelerin iktidar partisinden olmasının yeterli olmadığını da göstermiştir.

 

MÜLKLERİ SATMAYIN, GELİR GETİRİCİ PROJELERLE DEĞERLENDİRİN!

Değirmendere’deki eski otogar araziside,eski Cudibey okulunun bulunduğu arazi de son derece kıymetlidir. Bu alanlar gelir getirici ve şehre değer katan projelerle değerlendirilmelidir. Böylece belediye hizmetlerinin finansmanında uzun yıllar kullanılacak bir öz kaynak oluşturulur.

Sayın Zorluoğlu; Trabzon’a yapılacak en büyük hizmet budur! Mirasyedi bir evlat gibi davranmaktan vazgeçin! Trabzon halkının gönlünde yer etmek istiyorsanız, bu alanlarıgelir getirici projelerle değerlendirin.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasan Süha Saral, şehrin nabzını tutmaya...

Haberi Oku