YOMRA'DA ŞAMPİYONLUĞUN ANITI DİKİLDİ
 

Yomra Belediyesi tarafından 2021-2022 şampiyonu Trabzonspor'un 8'inci şampiyonluğu anısına inşa edilen Şampiyonluk anıtı düzenlenen törenle açıldı. Yomra Hürriyet Parkı içinde yapılan Şampiyonluk Anıtı'nın açılış programında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, protokol üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

 

Törende katılımcılara seslenen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzonspor'un sadece bir spor kulübü olmadığını ifade etti. Başkan Bıyık, "Trabzonspor, paraya karşı emeğin mücadelesidir. Trabzonspor, güçlüye karşı haklının dik duruşudur. Trabzonspor, bir avuç mutlu azınlığa karşı millet mücadelesinin adıdır. Trabzonspor Türkiye'dir. İşte buraya diktiğimiz şampiyonluk anıtı da bu halk mücadelesinin sembolüdür" dedi.

 

Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Sözlerimi tamamlamadan evvel, bu sezon sonunda bu anıtımıza 9. yıldızı ekleyeceğimize yürekten inandığımızı belirtmek istiyorum. 9. şampiyonluk yolunda yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadromuza üstün başarılar diliyorum."

 

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu konuşmalarında şampiyonluğun anıtlaştırılmasından dolayı Başkan Bıyık'a teşekkür ettiler.

 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise Yomra'nın artık Trabzon'un yıldızı olduğunu belirterek Başkan Bıyık'ı çalısmalarından ötürü tebrik etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Trabzonspor Şampiyonluk Anıtı marşlar eşliğinde görünüme açıldı.

 

ANITIN ÖZELLİKLERİ

 

 

Özellikleri itibariyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Yomra Trabzonspor şampiyonluk anıtının yüksekliği 18 metredir.

 

Anıtta Trabzonspor'un 8 şampiyonluğuna ithafen 8 yıldız bulunmaktadır. Bu yıldızların en büyüğü siyahtır. Siyah yıldız, 2010-2011 yılında çalınan şampiyonluk kupasını temsil etmektedir.

 

Anıtın arka tarafında 3 adet ışıklı insan sülieti bulunmaktadır. Bu silüetler sırasıyla Trabzonsporumuzun efsane başkanı Sayın Şamil Ekinci, efsane teknik direktörü Sayın Ahmet Suat Özyazıcı'yı ve merhum Özkan Sümer'i temsil etmektedir.

 

Anıtta şampiyon teknik direktötümüz Sayın Abdullah Avcı'nın, şampiyonluk sezonunda tüm Türkiye'ye hatırlattığı, Karadeniz insanında ayrı bir yeri olan ve Trabzonsporumuzun efsaneleri ile özdeşleşen 'kasket'in öyküsüne yer verilmektedir.

 

Anıtın ön ve arka tarafında bulunan çizimler Trabzonspor taraftarlarını, bordo mavi merdivenler Avni Aker Stadyumunu temsil etmektedir.

 

Anıttaki T harfi; Trabzon'u, Trabzonspor'u ve Türkiye'yi simgilemektedir. S harfinin kıvrımları Karadeniz'in hırçın dalgalarını temsil etmektedir.

 

Yomra Trabzonspor şampiyonluk anıtının detaylı bir hikayesi bulunmaktadır. Trabzonsporumuzun logosundaki kuğu figüründen yola çıkılarak hazırlanan hikayeyi, sanatçı Sunay Akın kaleme almıştır. Trabzonspor şampiyonluk anıtının içinde bulunduğu Yomra Hürriyet Parkı, bu hikaye ile donatılmıştır.

 

Yomra Trabzonspor şampiyonluk anıtının yapımında, Yomra Belediyesi dahil hiçbir kamu kurumundan kamu kaynağı kullanılmamıştır. Anıtın finansmanı tamamen Trabzonspor sevdalısı iş insanlarından temin edilmiştir.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Av. Kemal Ertürk'ten tutuklu taraftarlarımızla...

Haberi Oku