Yaşam:
Trabzon'da bu kelimeler tarihe karışacak

 Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odası, kent genelinde hizmet veren taksi, dolmuş, minibüs, servis araçları, halk otobüsleri, kamyon ve kamyonet gibi ticari taşıt kullanan sürücülere yönelik "Eğitim ve Davranış Modelleri" adı altında proje hazırladı. Bu ay başlanacak proje kapmasında sürücülere halkla ilişkiler, ilk yardım, sürüş güvenliği, mesleki yabancı dil, turizm ve benzeri konularda eğitim verilecek. Projeye önümüzdeki günlerde başlanacak. Temel amaç özellikle son yıllarda Arap turistlerin akınına uğrayan Trabzon'da şoförlerin hizmet kalitesini artırmak, yabancı dil öğretmek ve güzel konuşmasını sağlamak. Hem yerel halka hem de yerli ve yabancı turistlere yönelik davranışlardaki rahatsızlıkların artması üzerine alınan karar üzerine yöre şivesiyle kullanılan, "Ne diysin la, pak önüne, ne oldi abula, tamam gececuk ordan, keç argaya, gaç gişisin" gibi kelimeler de tarihi karışmış olacak. 



'ÇAĞA AYAK UYDURMAK LAZIM' 

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Kara, şoförlerinde çağın koşullarına uymak zorunda olduğunu söylerken, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise "Bu sayede turizm açısından farkındalık ve esnafın bilinçlendirilmesi sağlanmış olacak" diye konuştu. 



ŞOFÖR VE YOLCULAR NE DİYOR? 

Gökhan Durmuş: "Bazı arkadaşlarımız agresif olabiliyor. Ama esnaf sinirlenemez. Eğitim sonrası davranışları düzelecek." 

Samı Karlidağ: "Bazı yolcular bizden de gergin oluyor. Eğitim herkese verilmeli." 

Mehmet Bahadır: "Şoför alınırken sabıka kaydı isteniyor ama eğitim de şart." 

Nilgün Oylum (Öğrenci): "Trabzon'un halkı sinirli oluyor. Bir anda konuşması hitabı değişebiliyor. Eğitimle inşallah düzeltilir." 

Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Semi Hamzaçebi: Erzincan depremi Trabzon’da...

Haberi Oku