Güncel:
ÇAY İHRACATIMIZDAKİ ARTIŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR

 Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinde önemli yere sahip olan ve Ülkemiz ihracatında net döviz girdisi sağlayan sektörlerden olan milli içeceğimiz Çay, ihracatta da artış trendini her geçen ay sürdürüyor. 2021 yılının 10 ayında Ülkemizden 3.883 Ton Çay ihraç edilerek karşılığında 14 Milyon 435 Bin 902 $'lık döviz girdisi sağlandı. Yılın 10 ayında gerçekleşen çay ihracatımızda miktarda %10 ve değer tutarda da %5 oranında artış yaşandı. Çay ihracatımızda önceki yıllarda da olduğu gibi Avrupa Ülkeleri birinci sırada yer alıyor.

Avrupa ülkeleri yanında, ABD, Rusya Federasyonu, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti ve Japonya gibi önemli tüketici kitlesinin bulunduğu pazarlara da ihraç edilen Türk çayında, Ülke çeşitliliğinin her geçen ay artması, çay ihracatımızın önümüzdeki dönemde daha yüksek rakamlara ulaşacağını gösteriyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektörü İhtisas Komitesi Başkanı Şaban TURGUT; Ülkemizin ve Bölgemizin önemli ihraç ürünleri arasında yer alan siyah ve yeşil çay ihracatımızın her geçen yıl artarak 115 Ülkeye ihraç edilme başarısı gösterdiğini belirtti. En fazla çay ihracatımızın Avrupa Birliği Ülkelerine yapıldığına değinen TURGUT, son yıllarda Türk Çayının bilinirliliğinin artması ve yurtdışı tüketicilerden büyük beğeni alması ile ihracatının da bu paralelde geliştiğini ve dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini ifade etti.

Tanıtım çalışmalarında ÇAYKUR'un yurtdışı fuarlara katılarak Türk çayını tanıtmasının çok büyük katkısı olduğunu, bunun yanında Ülkemize gelen turistlerin tükettikleri Türk çayını beğenmelerinin ihracatımıza çok önemli katkı yaptığına değinen TURGUT, önümüzdeki dönemde Türk çayından inovatif ürünlerin üretilmesi ve her Ülke tüketim alışkanlıklarına uygun ürün geliştirilmesi ile Türk çayı ihracatının çok daha yüksek rakamlara ulaşacağını belirterek, bu konuda da Birlik olarak yapılacak tüm çalışmalara destek olacaklarını ifade etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku