Güncel:
Coğrafi işaretli ürünlere özel destek

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 145'inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığındaki toplantıya; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Giresun Valisi Enver Ünlü, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenliklioğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman katıldı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, toplantıda Yeşil Mutabakat konusunda bölgede yapılabilecek çalışmaların görüşüleceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Avrupa Birliği 2019 yılında iklim ve ekonomik değişim politikası olarak kurguladığı, Avrupa Yeşil Mutabakatını açıklamıştı. 2021 yılında Resmi Gazete'de Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nı yayınlandı. Toplantıda, karbon düzenlemelerinden yeşil ekonomiye ve sürdürülebilir tarım ve iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar geniş çerçevede eylemlerin bulunduğu planları görüşeceğiz."

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın son yıllarda coğrafi işaretli ürünlere odaklandığını belirten Vali Ustaoğlu, 2014 yılında bölgede 7 olan coğrafi işaret tescilli ürün sayısının 2021 yılı itibariyle 55'e ulaştığını, coğrafi işaretli ürünlere özel olarak çıkılan mali destek programında ise 14 projenin desteklendiğini söyledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku