Güncel:
Kemeraltı ve Semerciler yokuşu arasında dükkan işleten firma sahipleri isyanda...
 Trabzon’un en eski ticaret merkezlerinden tarihi Kemeraltı ve Semerciler yokuşu arasında dükkan işleten firma sahipleri yağmur yağdığında ciddi sorunlar yaşıyorlar.


İşletme sahiplerinden Savaş Aygün yağmur yağdığında dükkanların önünde çamurdan yürünmüyor. Sürekli gün boyu paspas fırça elimizde dükkan dışını yolları fırça ve çek pas ile dükkan içini paspas ile temizliyoruz. Vatandaş çamur deryasında üzeri pislenmesin diye yolunu değiştiriyor. Fakat diğer ara sokaklar buradan beter altyapı çalışmaları çok yavaş ilerliyor toprak harfiyat malzemesi etrafa yayılıp her tarafı şantiye alanına çeviriyor. Dükkan önlerinin düzenli temizlenmesini istiyoruz dedi.


Aynı bölgede 3 kuşaktır esnaf olan Hüseyin Çelebi ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri müthiş çalışıyorlar. Bunlara madalya takmak lazım Trabzon’da şovmen yönetici istemiyoruz. Şehrimizin hizmete ihtiyacı var cadde ve sokakların çamurdan, su birikintisinden, kedi, köpek pisliğinden kurtulması lazım Belediyenin asli görevi de bu değil midir. Ekonomik kriz esnafı zaten yeteri kadar bunalttı birde üstüne yerel yönetimlerin işlerini aksatması eklenince sabrımız taşıyor.


Esnafın ödediği vergilerin karşılığını hizmet olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten bekliyoruz. Lüks ve gereksiz harcamalara, şehir dışından Belediyelere malzeme alımına karşıyız bunlar hiç hoş değil Trabzon esnafında hangi ürünü bulamadınız da veya fiyatı daha mı ucuz ki farklı şehirlerden şehir dışından Belediye’ye mobilya vb. malzeme alıyorsunuz. Trabzon halkı görüp duymaz  hesap sormaz mı zannettiniz.


Bu tarihi bölge Trabzon’un Türkiye ve Dünyaya açılan yüzü her gün binlerce yerli ve yabancı turist bu güzergahı kullanıyor. Memleketlerine geri döndüklerinde nasıl bir Trabzon anlatacaklar. Trafik felç, toplu ulaşım 100 yıl geriden geliyor. Terminali savaştan çıkmış ülkeleri andırıyor, araba park edecek yer yok, kaldırımlar işgal altında yayaların yürüyeceği yol yok çok yazık doğup büyüdüğümüz Şehzadeler şehri Trabzon bunları hak etmiyor dedi.

Haber: Arif AZAK





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku