Güncel:
Türkiye savunma sanayiinde destan yazıyor

 AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti iktidarı döneminde savunma sanayiinde yerli ve milli hamleleriyle Türkiye’nin artık dünyada kendine haklı bir başarı elde ettiğini söyledi.

YERLİ VE MİLLİ HAMLELER

Gelişen teknolojiye bağlı olarak geleceğin Türkiyesinin yerli ve milli adımlarla oluşturulduğunu ifade eden Çebi, “Artık ülkemiz teknoloji alan bir ülke yerine teknoloji üreten ve geliştiren bir ülke durumuna gelmiştir. Savunma sanayisinde dışa bağımlılık büyük oranda sona ermiş, kendi yerli ve milli hamleleriyle gücünü tüm dünyaya göstermektedir.” dedi.

EL PENÇE DİVAN DURMUYORUZ

Çebi, AK Parti iktidarı döneminde savunma sanayine yönelik adımların beraberine başarıyı getirdiğini söyleyerek, yıllardır savunma sanayi ithal eden ülkemizin ardından savunma sanayi ihraç eder duruma geldiğini kaydetti. Çebi şöyle devam etti: “Bir dönem piyade tüfeğini dahi üretemeyen Türkiye, AK Parti iktidarı dönemindeki yerli ve milli hamlelerle adeta bir destan yazmıştır. Silah ve teknoloji gereksinimi dış odaklardan karşılamak, el pençe divan durup onay vermelerini beklemek, hamlelerimizi iki dudaklarından çıkacak söze göre ayarlamak geride kaldı.

ARTIK TEKNOLOJİ İHRAÇ EDİYORUZ

Hamdolsun, ülkemiz teknoloji üreten ve geliştiren bir konumuna gelmiştir. Artık milli piyade tüfeklerimizi, tüm hafif silahlarımızı, akıllı hassas mühimmatımızı, Çok Namlulu Roketatar Sistemini, fırtına obüslerimizi, İHA/SİHA’larımızı, TİHA'larımızı, ATAK helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve savaş gemilerimizi tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunmaktayız. Şimdi sıra 

Türk savunma sanayinin artık İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi üretmeye hazırlandığı bilgisini veren Çebi “TUSAŞ’ın yerli ve milli imkânlarla özgün olarak geliştirdiği Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET ve GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri görücüye çıkarıldı. HÜRJETilk uçuşunu 18 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirecek. Öte yandan Milli Muharip Uçak bu tarihte hangardan çıkacak ve Atak 2'de bu tarihte göklerde uçacak. Tasarımından üretimine tamamen Türk mühendislerin imzasını taşıyan GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri de gelecek yıl jandarmaya üç adet teslimatı gerçekleştirilecek.Hürjet ilk jet uçak olma özelliğini gösteriyor, Milli Muharip Uçak'ın da habercisidir. Artık Milli Muharip Uçak'ımızı üretmeye hazırlanıyoruz”

YENİ DESTANLAR YAZACAĞIZ

Çebi, tüm bu adımların sarsılmaz bir irade ve kararlı bir gücün eseri olduğu üzerinde durarak “AK Parti, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde savunma sanayinde destan yazıyor. Bu dev adımları atabilmek için dik duran, eğilmeyen, vatanını, milletini her şeyin üzerinde tutan bir sevgi, inanç gerekir. Aziz milletinden aldığı emaneti baş tacı eden, her şeyde cennet vatan, ülkemizin menfaatlerini âli tutan AK dava, milletimizle birlikte kol kola yürüyerek yeni destanlar yazmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR İRADENİN ESERİDİR

Elde edilen başarının altında yatan etmenlerden birinin de ülkede yaklaşık 20 yıldır siyasi istikrarın sağlanmış olmasının yattığını ifade eden Çebi, “AK Parti’nin siyaseti milletinin siyasetidir. En zor şart ve imkânlarda dahi yerli ve milli sanayi hamlemizden asla taviz vermedik. Teknoloji üretmeye, gücümüze güç katmaya devam ettik. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada kendine haklı bir yer edinmişse, hem sahada hem masada yumruğunu, varlığını hissettiriyorsa, bütün bunlar tam bağımsız bir ülke olmanın işareti, güçlü bir iradenin eseridir. Bu başarı hiçbir ülkede de yoktur.” dedi. 

GURUR KAYNAĞIMIZ

Yüksek teknoloji üreterek başta Silahlı Kuvvetlerimizin kritik ihtiyaçlarını karşılayan, ülkemize katma değer sağlayan ve uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıran Aselsan, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ gibi vakıf şirketleri ile BAYKAR gibi özel sektör firmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Çebi şunları söyledi: “Türkiye'nin kendi geliştirdiği ve kendi mühimmatları ile donattığı SİHA'lar, terörle mücadelede, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekatlarda, kısa sürede önemli başarılar elde etmemizi sağlamıştır. Karabağ’da savaşın seyrini değiştiren milli kahramanımız, hemşehrimiz, medar-ı iftiharımız Sayın Selçuk Bayraktar’ın da yönetiminde bulunduğu yerli ve milli S/İHA’larımız olmuştur.”






Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku