Güncel:
Türkiye'deki emlakçıların sorunlarını masaya yatırdılar

 Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı, Hacı Ali Taylan, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ve Emlak Odaları Başkanları ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ettiler. Ziyarette Türkiye’deki emlakçıların sorunlarını masaya yatırdılar, çözüm İçin fikir ürettiler.




Ziyaret ile alakalı açıklamalarda bulunan Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan şu ifadeleri kullandı: "
Taşınmaz ticaretine İlişkin usul ve esasların düzenlenmesi amacıyla yönetmelik kapsamındaki sorunlar Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan ve Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri olan Meslek Odası İl Başkanları ile sorunlar görüşülmüştür. Emlak sektörü tarafından esnaflarımız dan şifa-i olarak dile getirilen sorunlar Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a aktarılmış olup sorunların giderilmesi için talepte bulunduk. Yönetmeliğin internet ortamındaki ilanlara ilişkin yükümlülükleri düzenleyen maddeler gereği internet portallarında İlan verebilmek için işletmelerin yetki belgesi alması gerekmekte olup, sosyal medya mecralarında Facebook, Instagram, letgo, Market Plus gibi sitelerde yetki belgesi olmayan kişilerin usulsüz ilanlar paylaşıp vatandaşları mağdur ettikleri, ayrıca vergisini ödeyen bütün mükellefiyetini yerine getirmiş esnaflarımıza karşı haksız rekabet ortamı oluşturulduğu tespit edilmiş olup bu tür kayıt dışı çalışanların önüne geçilmesini istiyoruz. Bu anlamda ilgili ilan sitelerine yaptırım yapılmasını talep etmekteyiz.

Yönetmeliğin 1.nci fıkrasının ç bendinde belirtilen tapu kadrosu ve müdürlükleri, vergi daireleri, yetkili idareler ve kurumlarda bilgi ve belge temin etme hakları bulunmasına rağmen üyelerimizden şifaen aldığımız şikayetler doğrultusunda bahse konu kurumlarda bilgi ve temin etme hususunda zorluk çıkarmakta ve sonucunda esnaflarımız mağdur olmaktadır. Maliye kaydı, Esnaf Odaları Birliği sicil kaydı, bağlı bulunduğu Esnaf Odası kaydı, işyeri açma ruhsatı, mesleki yeterlilik belgesi, en az 100 saatlik Emlak Danışmanlığı kurs bitirme belgesi olmasına rağmen yasal sorumluluklarını yerine getirmiş olan esnafa yüksek okul mezunu ise 6 ay değil ise bir yıl staj yapıp yetki belgesini alabilirsin konusu 05 Haziran 2018 tarihinden sonra işyeri açan esnafı zor durumda bıraktığı gibi staj şartının mükellefiyetini yerine getirmiş olan esnaflarımızdan kaldırılmasını istiyoruz. Bu bağlamda sorunların giderilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde Ticaret Bakanlığı'nda yapılacak olan çalıştaya Bizler esnaflarımız adına her türlü katkıyı vermeye hazırız. Toplantının başından sonuna kadar gün boyu bizlerle ilgilenen , ilgi ve alakalarını esirgemeyen AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya ve danışmanı Atilla Kandaz'a Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu yönetim kurulu ve Türkiye'de ki sorumlu emlak danişmanları esnafları adına teşekkür ediyorum." dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku