Güncel:
Ülkemizde 23.905 kişi organ beklemektedir

 Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmakta ve bu hafta kapsamında yapılan etkinlikler ile hastalığın tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalarımıza büyük umut ışığı olunmaktadır. Organ nakli konusunda toplum bilinci son yıllarda oldukça artmasına rağmen, tüm Dünya’da ve Türkiye’de organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Günümüz itibarı ile ülkemizde 23.905 kişi organ beklemektedir.

Bu kapsamda organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın ve sağlık personelimizin farkındalığı arttırmak amacı ile İlimizdeki tüm Hastane, Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince faaliyetler gerçekleştirilmiş olup; İlimiz Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ahi Evren Hastanesi, Of Devlet Hastanesinde programlar tertip edilerek eğitimler düzenlenmiş, organ bağış stantları açılarak toplumsal farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Müdürlüğümüz Organ Bağışı Birimince 4 Kasım 2021 tarihinde Trabzon Valiliği, 5 Kasım 2021 tarihinde de Ortahisar Belediyesinde stantlar açılarak Organ Bağışının önemi anlatılmış olup yapılan bağışlar kayıt altına alınmıştır. Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, 9 Kasım 2021 tarihinde TRT Trabzon Radyosuna konuk olarak katılmış ve Organ Bağışının önemi ve organ bağış sistemi hakkında radyo programı gerçekleştirmiştir.

Trabzon ilimizde 2021 yılı itibarı ile 41 beyin ölümü vakası meydana gelmiş ve bunlardan 8 tanesi organ bağışı olarak organ bekleyen hastalara umut ışığı olmuştur.

Trabzon il sağlık müdürlüğü olarak bu çalışmalarda emeği geçen tüm sağlık personellerimize teşekkür ediyor bu vesile ile sizleri bir kez daha organ bağışında bulunmak suretiyle başka canlara umut olmaya davet ediyoruz.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku