Güncel:
Yaptığımız alışverişlerle küçük işletmelere destek olalım
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, pandemi döneminde ekonominin belkemiği olan küçük işletmeleri desteklemek adına başlatılan "Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder" kampanyasına toplumun tüm kesimlerini katılmaya çağırdı.

TTSO'da düzenlenen basın toplantısında Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan tarafından okunan metinde şu ifadeler yer aldı:


"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ve Visa tarafından ekonominin belkemiği KOBİ'lerin yüzde 99'unu oluşturan küçük işletmeleri pandemi sürecinde desteklemek üzere "Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder" kampanyası başlatılmıştır. Başlatılan bu kampanyayla, ülke genelinde tüketicilere çağrıda bulunarak herkesi ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgedeki yerel küçük işletmelerden karşılamaya teşvik etmek amaçlanmaktadır.


Bildiğiniz üzere, tüm dünyada ve Türkiye'de küçük işletmeler, pandemiyle oluşan yeni koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışırken, aynı zamanda faaliyetlerini online ortama taşıma ve dijital ödeme kabul etme zorunluluğu ile karşı karşıya kaldılar. Visa tarafından gerçekleştirilen Avrupa'da KOBİ'ler araştırması da, küçük işletmelerin yüzde 65'inin şirketlerinin geleceği konusunda endişelerini ortaya koyuyor. Öte yandan Visa'nın gerçekleştirdiği bir başka araştırmaya göre ise tüketiciler, alışverişlerini kendi mahallelerindeki küçük işletmelerden yapma çağrısını farkındalık yaratması açısından olumlu karşılıyor ve destekliyorlar. Araştırmaya katılanlar, mahallelerindeki küçük işletme çalışanlarını arkadaş ya da aileden biri gibi görme eğiliminde olduklarını dile getirirken, bu işletmelerden alışveriş yapmanın kendilerini yaşadıkları bölgeye daha da bağladığını ifade ediyorlar.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku