Güncel Haberleri Tümü

19 Mayıs'ı Yağmur Altında Horon Teperek Kutladılar

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yağmur altında horon teperek kutlandı.

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde yağmur altında horon teperek kutlandı. 

Tören kapsamında Vakfıkebir Gençlik Merkezi önünden Hükümet Konağı'na kadar bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na gençlik çelengi bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi. 

Vakfıkebir Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Esmer'in ardından kürsüye gelen Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Turupçu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Törende, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Ardından Vakfıkebir Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi gösterilerini sundu. Törende ayrıca; Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve öğretmenler kemence eşliğinde yağmur altından öğrencilerle birlikte horon oynadılar. Tören de ayrıca bir lise öğrencisi baygınlık geçirdi. 

Törene; Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Altunkaya, Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları