Güncel Haberleri Tümü

Araklı’da Kara Üzüm Pekmezi Tanıtıldı

Araklı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Araklı’ da Kadın çiftçilerimize yönelik olarak Üzüm Pekmezi yapımının öğretilmesi ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya Araklı Kaymakamı Sayın Adnan TEZCAN, İlçe Belediye Başkanı Recep ÇEBİ, İlçe Garnizon Komutanı Emrah Emre AVCIOĞLU ve İlçe merkez lisesinden kız öğrenciler katıldı.

 Araklı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Araklı’ da Kadın çiftçilerimize yönelik olarak Üzüm Pekmezi yapımının öğretilmesi ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya Araklı Kaymakamı Sayın Adnan TEZCAN, İlçe Belediye Başkanı Recep ÇEBİ, İlçe Garnizon Komutanı Emrah Emre AVCIOĞLU ve İlçe merkez lisesinden kız öğrenciler katıldı.

İlçe Müdürlüğü bahçesinde uygulaması yapılarak gösterilen Üzüm pekmezinin yapılması için bölgemizde bolca var olan, halk arasında kokulu üzüm olarak adlandırılan İsabella üzümü kullanılarak yapılan pekmezin bölgemizde pek bilinmediği ve de kullanılmadığı tespit edilmiş, bu konuda kadın çiftçilerimize uygulamalı olarak demonstratif amaçlı yapılarak gösterildi. Mevcut pekmez yapımı için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Teknik Elemanlarınca toplantıya katılan kadın çiftçilerimize Gıda Muhafaza, Beslenme ve Aile İlişkileri konularında da gerekli bilgiler soru cevap şeklinde anlatıldı.

AraklıAjans – E.Ç

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları