Güncel Haberleri Tümü

Bırak lojman işini Kaymakam Bey!

ARAKLI Kaymakamlığ’na ait tek katlı kaymakamlık lojmanına aylardır kat atmak için uğraşan Kaymakam Adnan Tezcan, 2 kez olumsuz rapor verilmesine rağmen pes etmedi. Trabzon İl Encümeni’nden eski Vali Dr. Recep Kızılcık’ın baskıyla çıkarttığı bilinen lojman ödeneği yeniden tepkilerin odağına oturdu.

 ARAKLI Kaymakamlığ’na ait tek katlı kaymakamlık lojmanına aylardır kat atmak için uğraşan Kaymakam Adnan Tezcan, 2 kez olumsuz rapor verilmesine rağmen pes etmedi. Trabzon İl Encümeni’nden eski Vali Dr. Recep Kızılcık’ın baskıyla çıkarttığı bilinen lojman ödeneği yeniden tepkilerin odağına oturdu.

İki Olumsuz Rapor Pes Ettiremedi

ARAKLI İl Genel Meclisi ve Trabzon il encümen üyeleri bahse konu lojmana ikinci kat atılamayacağıını belirterek, paranın iadesini isterken, kaymakam Tezcan, olumlu rapor arayışını sürdürdü. Önce İl Özel İdaresi, ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün olmusuz raporlarına rağmen KTÜ İnşaat Fakültesi’nden şartlı rapor çıkarttı. 

Daha Önce de Jeep Almıştı

KENDİ kurumunun mühendislerinin olumsuz raporu ortada dururken, KTÜ’den aldığı “Tabla beton dökülmemesi kaydıyla” raporuyla harekete geçen kaymakam Tezcan’a kimse ‘dur’ demiyor. Araklı köylerinin 100 bin liraya kaymakam lojmanından daha fazla ihtiyacı varken, kaymakam kimseleri dinlemiyor. Bilindiği gibi kaymakam Tezcan, KÖYDES’ten artan paralarla daha önce de tartışmalı biçimde jeep almıştı.  

ARAKLI Kaymakamlığı’na ait lojmana ikinci kat atılması tartışması sürerken, devletin iki resmi kurumu olan Trabzon İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay alamayan Kaymakam Adnan Tezcan bu sefer KTÜ’nün yolunu tuttu. KTÜ İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı’ndan müspet rapor alan Kaymakam Tezcan’ın önümüzdeki günlerde inşaatı başlatacağı öğrenildi. Araklı İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra Trabzon İl Encümen üyelerinin karşı çıkmasına rağmen eski Vali Dr. Recep Kızılcık döneminde 100 bin lira ödenek çıkartılan Araklı Kaymakamlığı’na ait lojmana ikinci kat atılması tartışması sürerken, olay her geçen gün daha da farklı boyutlara taşınıyor. Araklı Kaymakam Adnan Tezcan’ın 62 mühendis ve teknik eleman barındıran Trabzon İl Özel İdaresi yerine Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) rapor istemesi hayli ilginç bulundu.  Müspet raporun KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Metin Hüsem, tarafından ‘tabla beton dökülmemesi ve daha hafif malzeme kullanılmak kaydıyla’ uyarısıyla hazırlandığı ve Kaymakam Tezcan’ın önümüzdeki günlerde lojmana kat atılması için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili Araklı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni Yahya Tilki’nin İçişleri Bakanlığı’ndan görüş istemesi ve hala cevap gelmemesine rağmen yeni Vali Abdil celil Öz’ün konuyla ilgili nasıl bir tavır takınacağı ise merakla bekleniyor.

İKİ KURUM DA ONAY VERMEMİŞTİ

Öte yandan Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan’ın, lojman binasına ilave kat atılmasıyla ilgili hazırlattığı projeye iki kurumun da onay vermediği ortaya çıktı. Kaymakam Tezcan’ın ilk olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne talepte bulunduğu ancak olumsuz cevap aldıktan sonra özel bir firmaya projeye hazırlattığı öğrenildi. Ancak özel firmanın hazırladığı projeye, Trabzon İl Özel İdaresi İnşaat Mühendisi Ertan Çelik’in de olumsuz görüş belirterek, imza attığı belirtildi. İnşaat Mühendisi

KURUMUN MÜHENDİSİ OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Çelik, imzasının yanına düştüğü notta şu ifadelere yer verildi: “Projesi yapılan ilave kat döşemelerinin statik ve B.A hesapları uygun olup; Ancak ilave katı taşıyacak olan mevcut yapı elemanlarının taşıma gücü kapasitesinin (Deneysel verilere bağlı hesaplama yapılmadan, tamamen gözlemsel yoruma dayalı rapor doğrultusunda hazırlanması nedeniyle) yeterliliğini kabul etmemek kaydıyla tarafımdan imzalanmıştır.”

DAHA ÖNCE DE JEEP ALMIŞTI

Kaymakam Tezcan bilindiği gibi geçtiğimiz yıl da, Araklı Merkez ve köyleri sel ve heyelanlarla yıkıma uğrarken KÖYDES’ten artan paralarla makam aracı olarak Kasım 2012’de 130 bin liraya  bir jeep almıştı. Makam aracı oldukça tartıymalara yol açarken Kaymakam bildiğini okumaktan vazgeçmemişti.       

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları