Güncel Haberleri Tümü

ÇEBİ 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Gazeteciliğin, dünyanın en güzel, en heyecanlı ve en zor mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Recep Çebi, mesajında şunları kaydetti;

“21. yüzyılın yükselen değerleri arasında ilk sıralarda “medya ve iletişim” yer almaktadır. Bu bağlamda basının sorumluluğu ve omuzlarındaki yük, geçmiş yıllara göre çok daha fazladır.
Güvenilirlik, doğru haber, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi unsurlar, demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Demokrasi ile kamuoyu arasındaki güçlü bağ, kamuoyunun oluşmasında en doğru ve objektif bilgilendirme kaynaklarından biri olan basının önemini artırmaktadır.
Çok büyük emek, fedakârlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik mesleği ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine de önemli katkılarda bulunmaktadır.
Her alanda büyüyen ve gelişen Türkiye’de, Türk Basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen Dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Bu çerçevede ülkemizdeki basın kuruluşları ve basın çalışanlarının çalışma şartlarını dünya standartlarının üzerine taşımak öncelikli hedef olmalıdır.

Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyorum.”dedi.

Yorumlar
  • bbb

    bbbb

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları