Güncel Haberleri Tümü

Çöp Depolama Tesisi’ne halkın tepkisi dinmek bilmiyor !

Trabzon’un Araklı ilçesinde TRABRİKAP tarafından yapılması planlanan Katı Atık Çöp Depolama Tesisi’ne halkın tepkisi dinmek bilmiyor.

ik binin üzerinde çam ağacının bulunduğu Turup’a çöp depolama tesisinin yapılmasını istemeyen Turup Gençlik Platformu, ilçe belediye binası önünde tesise karşı olan bir basın açıklaması düzenledi.

Turup Gençlik Platformu adına basın açıklamasını yapan Pınar Güven ve CHP Araklı Gençlik kolları başkanı Osman Dilber, ‘Turup mücadelesi onur mücadelesidir’ diyerek açıklamalarına şöyle devam ettiler: “Onurlu insanlarla çıktığımız bu mücadele yürüyüşünde bizleri yalnız bırakmayacak bir Araklı halkının olduğunu biliyoruz. Bizler kimsenin hırkasını giyinmedik, kimsenin hırkasının rengini de değiştirmedik ve her zaman gururla söylediğimiz bir şey var, emeğin, özgürlüğün ve hür iradenin yaşanacağı bir Araklı, bir Türkiye hayal ediyoruz.”

Açıklamalarının devamında Turup’ta kurulması düşünülen çöp depolama tesisinin sadece o bölgeye zarar vermeyeceğinin de altını çizen Turup Gençlik Platformu; o bölgede yaşayan köylüye ve mahalle sakinlerine karşı da zararı olacağını, esnafa, memura, tüm halka ve hatta iktidar partisine oy verenlere de zarar vereceğini belirtti.

Gezi polemiği

Öte yandan, basın açıklaması yapıldığı sırada alana yaklaşan çevrede ki vatandaşlardan biri, ‘Buraya Gezi Parkı olaylarını taşımayın’ diyerek tepki gösterdi. Tepkiye karşılık veren CHP Araklı Gençlik Kolları Başkanı Osman Dilber ile vatandaşın arasında tartışma çıktı. Tartışmayı, araya giren çevredeki güvenlik güçleri yatıştırarak olayın büyümesinin önüne geçti. Basın açıklaması tamamlandıktan sonra toplanan kalabalık ellerindeki kırmızı kartları kaldırarak yöneticilere tepki gösterdi ve daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

birlikport


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları