Güncel Haberleri Tümü

HAYALLERİ YARIM KALDI

Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek lisesi son sınıf öğrencisi Assiye Hisoğlu yaklaşık bir yıl önce yakalandığı lösemi hastalığından kurtulamadı.

 Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek lisesi son sınıf öğrencisi  Assiye Hisoğlu yaklaşık bir yıl önce yakalandığı lösemi hastalığından kurtulamadı.

Hasta olmasına rağmen  derslerini ve stajını aksatmayan talihsiz kız bu yıl mezun olup ataması yapılacaktı.

Araklı Yılmaz Çebi Anadolu Sağlık Meslek lisesi son sınıf öğrencisi olan ve bu yıl  acil tıp teknisyeni  olarak mezun olduktan sonra çok sevdiği mesleğini yapmanın planlarını yapan Asiye  Hisoğlu (19) Yaklaşık bir yıl önce öksürük şikayetiyle  staj yaptığı  Numune Eğitim ve Araştırma hastanesinde  muayene oldu. Yapılan tetkikler sonucunda genç kıza verem teşhisi konuldu. Bir süre tedavi altında tutulan Asiye Hisoğlu’nun , daha sonra lösemi hastası olduğu ortayla çıktı.

Okulunu bitirmek isterken amansız hastalığın pençesine düşen  genç kız, ailesinin ve doktorların  “dinlen”  tavsiyesine karşı çıkarak bir taraftan eğitimini  sürdürürken, diğer taraftan  tedavisine de devam etti. Okulunun en başarılı öğrenciler arasında bulunan  Asiye Hisoğlu son stajını  ise kendi isteğiyle  hastanenin onkoloji servisinde  gönüllü olarak yaptı.  Talihsiz kız burada kendisi gibi hasta olan kişilere yardımcı oldu. Özellikle serviste yatan çocuk hastaların “Asiye ablası” haline geldi.

Bir süre önce  aniden fenalaşan  liseli öğrenci  girdiği yoğun bakımdan bir daha çıkamayarak hayatını kaybetti. Arkadaşlarından bazıları  çok sevdikleri  Asiye’ye destek olam için tıpkı onun gibi  saçlarını kazıttılar, hastanede kendisine doğum günü sürprizi yaptılar. Sınıf arkadaşları “Hayat dolu bir kızdı. Çok inatçıydı. Hastalığına rağmen eğitimini ve stajını bir gün aksatmadı. Biz bu hırsla  buna bi şey olmaz diye aklımızdan geçiyordu. Hala öldüğüne inanamıyoruz” dediler.

Talihsiz kız  Arsin ilçesinin cumhuriyet mahallesinde  yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları