Güncel Haberleri Tümü

NEDEN BU İNAT KAYMAKAM BEY ?

ARAKLI Kaymakamlığı’na ait lojmana ikinci kat atılması tartışması farklı boyuta taşındı. İl encümenleri “Bu binaya 100 bin lira ödenmez. Yeni bina yapalım” derken, valilik ve kaymakamlık “Yeni binaya gerek yok. Kat atalım” görüşünü savunuyor.

 ARAKLI Kaymakamlığı’na ait lojmana ikinci kat atılması tartışması farklı boyuta taşındı. İl encümenleri “Bu binaya 100 bin lira ödenmez. Yeni bina yapalım” derken, valilik ve kaymakamlık “Yeni binaya gerek yok. Kat atalım” görüşünü savunuyor. Ancak 30 yıllık yığma binanın yeni bir katı kaldırmayacağı gözardı ediliyor.

Özel Mühendislikten Proje!

LOJMAN binasına yeni bir kat atılmasına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün olumsuz görüş belirttiği öğrenildi. İlçe kaymakamı Adnan Tezcan’ın bunun üzerine özel bir mühendislik firmasına proje hazırlattığı ancak bu projeye de İl Özel İdaresi mühendisinin olumsuz şerh düştüğü ortaya çıktı.

Bu Bina Bu Yükü Taşımaz

İL Özel İdaresi mühendislerinden Ertan Çelik, projeye düştüğü notta şu ifadelere yer verdi: “İlave katı taşıyacak olan mevcut yapı elemanlarının taşıma gücü kapasitesinin (Deneysel verilere bağlı hesaplama yapılmadan, tamamen gözlemsel yoruma dayalı rapor doğrultusunda hazırlanması nedeniyle) yeterliliğini kabul etmemek kaydıyla tarafımdan imzalanmıştır”

ARAKLI Kaymakamlık Lojmanı’na ödenek aktarılması ve il encümeninde yaşanan tartışmaların yankısı devam ederken, binayla ilgili hazırlanan projeye hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün karşı çıktığı hem de Trabzon İl Özel İdaresi inşaat mühendisinin olumsuz görüş belirterek imzaladığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Araklı İl Genel Meclisi Üyesi Selahattin Çebi, “Bir inat uğruna çıkan bu ödeneğe çok yazık olacak” dedi.

Çebi, “Neyin tartışması anlamadım, konu bu kadar basit ve anlaşılır olmasına karşı suni gündem olması ne kadar doğru? Ömrünü tamamlamış bir bina 3 yıl önce 30 bin TL masraf edilmiş, şimdi de 100 bin TL’ye ilave kat atılmak isteniyor. Toplam 130 bin TL harcanacak. Yarın belki başka masraflar çıkacak, üstelik statik proje yani taşıyıcı sistemleri taşıyamaz raporu olmasına rağmen. Siyasi irade sırf ezilsin anlayışı doğrultusunda ise çok vahim. Kaymakam beye de bu düşüncemi söyledim; ‘Yok bir yerde yapılmış vali almış burada da yapılır vali gelir alır, ben nerde oturacağım’ gibi sözler söyledi. Herkes şunu bilmeli. Başbakanımız kirada oturuyor apartman dairesinde… Bakan, milletvekili ve belediye başkanlarının bu nedenle her ortamda eleştirildiği günümüzde bürokratların sanki dokunulmazlığı var. 2 katlı, yöre mimarisine uygun yeni bir binanın maliyeti 180–200 bin TL arasındadır. Bunun neresi tartışılıyor. Kaldı ki o parayı harcıyorsun zaten. Kalıcı bir eser bırakmak varken, yamalı bohça gibi 50 yıllık bina ile uğraşmanın teknikle, bilimle, hükümetimizin politikaları ile bağdaşır yanı yoktur. Kurumun teknik elemanları müdürleri hep bu doğrultuda görüş beyan ediyor. Encümen arkadaşlarımız da bu hassasiyetler doğrultusunda gayret gösterdiler. İşte mühendislerin hazırladığı rapor ortada. Bu rapordan ne anlaşılır? Bir inat uğruna çıkarılan bu ödeneğe yazık olacak” dedi.

İKİ KURUM DA ONAY VERMEDİ

Öte yandan Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan’ın, lojman binasına ilave kat atılmasıyla ilgili hazırlattığı projeye iki kurumun da onay vermediği ortaya çıktı. Kaymakam Tezcan’ın ilk olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne talepte bulunduğu ancak olumsuz cevap aldıktan sonra özel bir firmaya projeye hazırlattığı öğrenildi. Ancak özel firmanın hazırladığı projeye, Trabzon İl Özel İdaresi İnşaat Mühendisi Ertan Çelik’in de olumsuz görüş belirterek, imza attığı belirtildi. İnşaat Mühendisi

KURUMUN MÜHENDİSİ OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Çelik, imzasının yanına düştüğü notta şu ifadelere yer verildi: “Projesi yapılan ilave kat döşemelerinin statik ve B.A hesapları uygun olup; Ancak ilave katı taşıyacak olan mevcut yapı elemanlarının taşıma gücü kapasitesinin (Deneysel verilere bağlı hesaplama yapılmadan, tamamen gözlemsel yoruma dayalı rapor doğrultusunda hazırlanması nedeniyle) yeterliliğini kabul etmemek kaydıyla tarafımdan imzalanmıştır.”

Yorumlar
  • ahmet

    denize nazır olduğu için herhalde orda istiyo adam!!! kaymakam olmuş :-)

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları